Firman Bloggar!

Alla inlägg den 31 juli 2009

Av Rengbo/Nilsson - 31 juli 2009 08:50



Hej allesammans!

 

Då var det dags igen efter en underbar ledighet och välbehövlig vila. Så nu kör vi igen. Här följer en analys av derbyt på Ymorvallen mellan ärkerivalerna FC Trelleborg och Pelister.


FC Trelleborg-Pelister 2-2 (1-1).


Den här matchen såg man fram emot egentligen av flera anledningar. En var givetvis derbyt i sig. En annan var för att se om Pelisters hysteriska form skulle hålla i sig och en tredje var för att se hur bra egentligen Pelisters "Barcelona-spelare” Stefan Ilic var.


Om vi börjar med själva matchen så hann väl folk knappt att bänka sig innan FCT:s Tobias Hansson efter ett inkast kunde lobbnicka in 1-0, då var dryga minuten spelad. Ytterligare 5 minuter fram kunde Pelister sedan utjämna genom Tony Forsberg efter en hörna och nick. Det var väl egentligen nu matchen började och efter denna något konstiga inledning blev det som ett derby brukar bli nämligen väldigt få spelare som vågar ta initiativ och det spelades väldigt mycket på säkerhet framförallt bland FCT-spelarna. Pelister var något kyligare och försökte hålla bollen inom laget utan att för den sakens skull skapa något speciellt. Utan närmast mål var istället FCT som hade en stolpträff och där skall Pelister vara glada att man inte får ett baklängesmål. 1-1 i halvtid var ganska rättvist med tanke på att Pelister hade det mesta av spelet och att FCT var närmast ett ytterligare mål.


Andra halvek hann bli 10 minuter gammal då domaren tyvärr gör bort sig vilket sen även skulle spegla resten av matchen. Anledningen var en långboll från Pelister som FCT:s målvakt Patrik Eklund missbedömer och Pelister anfallaren slår upp bollen på handen utanför straffområdet och där bollen går ut till han igen och han rullar in den i öppet mål, linjedomaren vinkar och domaren väljer då att blåsa frispark och ge gult kort till målvakten vilket givetvis är helt fel bedömning. Det normala hade varit rött kort och frispark.


Detta kom att påverka domaren under resten av matchen då han säkert kände på sig att han gjort fel och varenda närkamp under matchen fick sen Pelister frispark och FCT-spelarna gult kort. Återkommer mer om detta. Nu tillbaka till matchen som hann gå 5 minuter då FCT:s Andreas Lewitz gör ett väldigt fint nummer och avslutar med ett distinkt skott i bortre krysset och därmed alltså 2-1. Lagen gnuggade på, Pelister med att försöka hålla bollen på marken och FCT med sitt långbollande. Matchen blixtrade inte till förrän sista 5 då Pelister tryckte på och fick utdelning med endast ett fåtal minuter kvar och det var den lilla yttern Vladimir Pasarikovski som snirklade sig igenom halva FCT:s lag och fri med Patrik Eklund kunde han något turligt utjämna där Patrik gör en fin räddning men bollen studsar ut igen och öppet mål och 2-2.


Dåligt förvarsspel av FCT men givetvis en fin prestation. Det var nu FCT vaknade och började helt plötsligt vinna mycket boll och spela småfyndigt. Detta ledde också till en fin chans där Mathias Roos fick till en praktträff med högern som tog i ribban. Inget mål där och matchen slutade 2-2 vilket båda lagen bör vara nöjda med.


Hur klarade sig då Barcelona ”spelaren” Stefan Ilic?
Min bedömning av denna matchen är att han kan bli duktig men har oerhört lång väg att vandra om han skall bli proffs ute i europa och jag vet inte klassen på Barcelonas juniorlag men det känns som att dom hade gått igenom div 3 södra Götaland utan att tappa poäng och om Stefan Ilic är en man för ett sånt lag? Nja, ganska tveksamt tycker jag. Jag gillar dock hans inställning och självförtroende när han säger att han kommer att bli proffs förr eller senare.


Till sist kan vi konstatera att Pelisters hysteriska form håller i sig. 6 raka utan förlust och 14 poäng av 18 möjliga. Starkt!

 

$$$
Bra gjort av Pelister att inte ge upp och det gav ju också utdelning.

$$
FCT:s målvakt Patrik Eklund. Han sattes inte på några större prov, men lugn och trygg. En mycket bra värvning.

$
Pelisters form. Vilket lag kommer att spräcka sviten? Kan det bli IFK i Årets sista Trelleborgsderby?

 


Det är nu jag återkommer till domaren. Om man nu gör bort sig och gör en helt felaktig bedömning vilket man kan göra, varför då inte bara svälja det och försöka göra rätt bedömningar under resten av matchen. Istället försöker han kompensera och döma direkt löjliga frisparkar emot FCT och dessutom ge dem gula kort i varenda närkamp. För nu gjorde han inte bara en grov miss utan nu gjorde han en grov miss och ett tiotal mindre grova missar…

---------
Daniel "Kvalhjälten Olofsson

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards