Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Respons på Sigges kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 21 oktober 2009 22:18

Rengbo tycker till  


Länk till inlägget med Sigges kommentar:
Läs kommentaren!

 

Kul att du följer Firmans blogg Sigge, det uppskattar vi!


Har självklart läst inlägget på din blogg. Alltid intressant med åsikter från åskådarhåll. Lite reflektioner på ditt inlägg:
"Vid anfallet som ledde fram till 0–2 för Hyllie fick hemmamålvakten Anders Olsson en smäll och han föll omkull och tog sig för huvudet. I momentet som direkt följde gjordes nämnda Hylliemål.
På ”hemmaläktaren” krävdes domaren Toni Lazarevskis huvud på fat och han fick som snällast heta ”dj-a pajas” och man skrek ”du ska ju blåsa av när det handlar om en huvudskada!"

domare1  


Ytterligare en bit ner i bloggen:
"Vi diskuterade det där med ”huvudskada” ytterligare och även där förstår jag numera resonemanget ännu bättre och så här fortsatte han:
– Det är ju viktigt att det är domaren som avgör när det ska blåsas av och tänk annars om en målvakt skulle utnyttja situationen vid ett farligt motståndaranfall. Slänga sig, ta sig för huvudet och så skulle det fina anfallet alltså gå upp i rök för motståndarna. Det är ju heller inte alltid solklart hur allvarlig en smäll i huvudet är och det kan ju bara handla om en enkel touch"

 

Hur upplevde du själv situationen?

Tyckte du att Anders Ohlsson filmade eller fick han en rejäl smäll?

 

Läser man din blogg kan man få intrycket av att vår målvakt, Anders Ohlsson, filmade vid den omtalade situationen.


Jag stod själv ca 5 meter ifrån situationen och kan bara konstatera att Hyllieforwarden är rejält sen in i situationen! Sen får andra avgöra om det är frispark eller inte...


Läser vidare på din blogg:
"Det är viktigt att ta reda på vad som gäller och därför tog jag kontakt med en av distriktets mera lovande domare – faktiskt både i fotboll och handboll och när jag förklarat händelsen detaljerat, sa han så här:
"Det står ingenstans i regelboken att domaren SKA blåsa av vid huvudskada utan det är domaren som helt och hållet avgör om och när det bör blåsas av. Så som du beskriver situationen tycker jag det verkar helt rätt – som domaren i Smyge dömde"

 

Lite längre ner läser jag följande:
"Precis som alla andra domare vill inte heller denne – alltså mycket lovande distriktsdomare – att hans namn finns med och det måste man givetvis respektera"

 

idé  

Varför? Hur kan man leverera en åsikt men inte våga stå för den?

I mina ögon sjunker åsikterna ytterst i värde när man vill vara anonym...


Jag vill inte på något sätt skylla förlusten eller målen på domaren. Domaren har många gånger en svår uppgift där det handlar om att fatta beslut på tiondelen av en sekund.


Dock skulle jag uppskatta en mer ödmjuk inställning från våra domare, det är mänskligt att göra fel! Men man bör våga säga ifrån: "Sorry grabbar, det blev fel denna gång"
Då tror jag man vunnit många av spelarnas respekt!


Domaren eller målvakten är inte fridlyst Glad


Här hittar Ni en länk direkt till Sigges blogg:
Småklubbsbloggen


Delge gärna Era egna synpunkter genom att lägga en kommentar!


---------

Firman 1/2 (Rengbo)

 
 
Ingen bild

Micke

21 oktober 2009 23:27

Måste bara kommentera 0-2 målet....Kan bara hålla med om att det skulle bli frispark men för de kan man inte hoppas att domaren skall blåsa av för att man håller sig för huvudet?!?! Hade anders fått så jäkla ont som det såg ut hade han inte kunnat stått kvar mellan stolparna i denna match. Stå upp tills domaren blåser trots de dåliga domarna på småklubbsfotbollsnivån!!!

Sedan har jag också undrar vad smygepågarna hade för upplägg hur de skulle genomföra denna match mot hyllie??
För om man slår långabollar i 45 min och inte skaper en enda målchans eller att man vann någon 2:a boll med hjälp av dessa långbollar, då måste man väl ändå rätta till detta i 2:a halvlek......tydligen inte, fortsätt med lååååånga så kanske man vinner en nickduell!!! Någon som kan förklara för mig hur ni skulle spela mot hyllie?

 
Ingen bild

giis

22 oktober 2009 00:22

Om man får lov att lägga sig i detta samtalsämne så skulle jag vilja komma med en åsikt som säkert kan vara provocerande för vissa.
Om det nu är så att domaren inte väljer att blåsa frispark i en situation liknande den i Smyge i lördags så tycker jag inte heller att han ska blåsa av spelet för att en spelare ligger på marken och har fått en smäll i huvudet. Det anfallande laget har bollen under kontroll och är ytterst nära att göra mål..
Det är alldeles för kort tid för domaren att hinna ta ett beslut om att blåsa av för skadan. Bättre att låta anfallande lag göra mål och på det sättet få en avblåsning 3-4 sekunder senare.
Till skillnad från nästan alla Östra Torpare tycker jag alltså att Toni gjorde helt rätt. Speciellt som man nu fick veta att det inte står något i regelboken om att det SKA blåsas av vid huvudskada.

Micke: Du har helt rätt i dina åsikter om att vi spelade fel. Vi spelade inte som vi blivit instruerade och med tanke på att det på mittfältet sprang 4 "kämpar" och 0 bolltrollare så kanske det lätt blir lååånga bollar.

 
Ingen bild

Kalle

22 oktober 2009 00:28

Oväntat Giis! :) :) :)

Tycker nog vi rullat som bäst med Figge på mitten, eller?

 
Ingen bild

Mini

22 oktober 2009 01:28

Giis brukar inte minsta lilla satsning mot målvakt blåsas av till målvaktens fördel? Visst i vissa fall är det fjantigt att blåsa av men i situationen i lördags tyckte jag den var solkar. Toni visste väl inte att Hyllie skulle göra mål på situationen?
Såhär skall situationen tolkas enligt SvF:
"När en spelare skadas utan att något regelbrott förekommit ska spelet inte
stoppas. Undantag från detta görs vid svåra skador, t ex huvudskador och
medvetslöshet, då spelet ska stoppas omedelbart. Domaren ska inte uppmana
spelarna att spela ut bollen över sid- eller mållinjer. Domaren ska själv stoppa
spelet vid de tillfällen där detta är nödvändigt."

Tolka det hur ni vill men min tolkning är att spelet skall brytas omedelbart...

 
Ingen bild

Mattsson

22 oktober 2009 07:37

Handlar inte om någon huvudskada. Anders räddar ett skott som anfallaren inte ens är nära på att nå men väljer att fullfölja duellen. Det ÄR frispark i mina ögon. Vare sig anders fick kraftig hjärnskakning eller inte. Hade jag fullföljt en duell på någon som hunnit slå iväg en pass så hade det varit frispark.. ELLER?

 
Ingen bild

AV

22 oktober 2009 08:41

Det var solklar frispark till oss. Men domaren valde att inte blåsa. Varför vet bara han själv. För det gick inte att få en förklaring. När vår assisterande tränare till slut fick komma in så gick bara domaren nonchalant därifrån. Tydligt skämdes han för sitt domslut. Det är ofta sekundsnabba beslut som skall göras.Dock inte i detta fallet eftersom deras spelare hann ta ner bollen, titta upp och passa till en fri spelare som gjorde mål.

Domaren skall vara en opartisk del av spelet. Därför förstår jag att han vill vara anonym. Han skall vara en representant för fotbollen som ser till att reglerna efterlevs.

Spelare och ledare gör många fel på matcher men de får stå med hundörat med namn och allt i tidningar. Se Grönberg angående en missad straff.

Och detta löjliga kommenterande om att en skall stå upp och resten skall sitta på bänken.
Domarna lägger så mycket kraft på trams, ena laget har 4 man som står upp hela matchen. Ingen kommentar från domaren.
I vårt lag reagerar en person på domarens solklara fel vid ett inkast som ledde till deras fjärde mål och reser sig upp. Då står plötsligt två personer upp. För att domaren skall visa sin makt så springer han dit och säger att endast en får stå.

Men gäller det endast när domaren får mothugg. Löjligt. Om en lovande domare måste ta till såna beslut så känns det lite onödigt att sträva uppåt i serierna för att få bättre domare.

Nä, Tony Lazarevski, detta var inte en av dina bättre matcher som domare.

 
Ingen bild

Rengbo

22 oktober 2009 08:56

Kul att så många redan har synpunkter, fortsätt så!

Måste börja med att hålla med Mattsson (för omväxlings skull). Situationen handlade i efterhand mycket om huvudskada men orsaken till att det bör vara frispark är att Hyllieforwarden kommer sent in i situationen.

Skrev själv så här i inlägget:
"Jag stod själv ca 5 meter ifrån situationen och kan bara konstatera att Hyllieforwarden är rejält sen in i situationen! Sen får andra avgöra om det är frispark eller inte..."

Mycket intressant information som Mini grävt fram! Känner alla domare till alla regler? För vi som spelare gör det INTE!

Måste också påpeka att jag anser Hyllie gjorde rätt som fullföljde och spelade vidare. Det är inte upp till spelarna att avgöra om bollen ska spelas ut. Detta är enligt reglerna och min åsikt domarens uppgift.

Till Micke kan man bara konstatera att du har rätt. Många var kanske tagna av stundens allvar.

Giis, vilka bolltrollare tänker du på?

 
Ingen bild

paddy

22 oktober 2009 09:45

Hur kan det vara relevant att diskutera om domaren skall blåsa eller inte vid 2-0 när man torskar med 5-1...löjligt bara undanflykter för att man själv varit dålig..elller kanske domarens fel de andra 5 målen också...ta förlusten som män och vänd på det istället....det är väldigt sällan eller nästan aldrig domarens fel vid en förlust speciellt inte en utskåpning som 5-1. hur många a vutespelarna skall man skylla på de 5 målen bakåt börja namnge dem också

 
Ingen bild

Tobbe

22 oktober 2009 09:51

Håller helt med Paddy. Vad är det som ger alla rätt att såga domaren rätt av efter en sån här incident? Aldrig nånsin sågas väl spelare rätt av? Hade Anders tagit ett snabbare beslut hade det aldrig hänt. Och Torp släppte till FEM mål bakåt. Vem var det i själva verket som var dålig i matchen? Domare Toni var knappast sämst. SJÄLVINSIKT,tack.

 
Ingen bild

Nilsson

22 oktober 2009 10:07

Såväl Paddy som Tobbe verkar ha missuppfattat poängen med denna bloggen. Jag citerar vad Martin Rengbo skrev:

"Jag vill inte på något sätt skylla förlusten eller målen på domaren"

Vi tar det en gång till.

"Jag vill inte på något sätt skylla förlusten eller målen på domaren"

Diskussionen handlar om domarens roll när målvakten ligger skadad och ingenting annat. Att domarens misstag sen påverkade ÖT spelare på ett negativt sätt går förstås inte att bortse ifrån.

Vad som hade hänt om Lazarevski valt - att som han borde ha gjort - blåst i sin pipa då vår målvakt ligger med en huvudskada - står förstås skrivit i stjärnorna...


 
Ingen bild

Tommy Johnsen Olivius

22 oktober 2009 10:09

Hej

Såg matchen och tycker inte domaren gjorde något fel, det såg ut som målvakten kom sent in i situationen och låg kvar och väntade på en frispark ( min uppfattning). Jag tror att hade detta hänt mot Hyllie istället så hade det blivit liv från Torpet istället. Så här är fotboll ibland. Tycker att domarna i allmänhet blåser frispark till målvakterna allt för ofta för att göra lätt för sig.

Tommy YIF

 
Ingen bild

Av

22 oktober 2009 10:12

Jag vill starkt mena att 0-2 målet skapade en irritation hos alla hemmaspelarna. Likadant deras fjärde mål. Vi hade kämpat oss in i matchen gjort 1-3 och hade press hela tiden på dem. Då gör Tony sitt andra misstag för dagen och ger Hyllie ett inkast som ställer hela vårt lag. 1-4 kommer som ett brev på posten

Vi tar förluster som män, men ibland så är det yttre omständigheter som spelar allt för stor roll i det hela.

Som jag ser det så gjorde Tony två stora fel vilka båda tyvärr resulterade i psykologiska mål i nacken för oss.

Torp reser sig alltid.......

 
Ingen bild

tony strandeberg

22 oktober 2009 10:33

ursäkta var alla torps utespelare på motståndarnas planhalva,när man fick ett inkast emot sig, som man trodde var deras??att man får ett inkast emot sig,som sen blir mål!kan man väl inte skylla på domaren,utan det är väl snarare så att man bommar sina markeringar på ett antal positioner som gör att man får ett mål i röven&inte domarens fel??

 
Ingen bild

sigge

22 oktober 2009 10:49

Nej, nej - jag tycker absolut inte att hedersknyffeln, Anders, filmade, så det kan vi lämna därhän utan jag ville enbart ta upp en saklig debatt gällande företeelsen "huvudskada" och vad trevligt när så många kommenterar på ett moget sätt och inte bara slänger ur sig floskler.

"Småklubbsfotboll - när fotbollen é som allra störst!"

//Sigge

 
Ingen bild

sigge

22 oktober 2009 11:00

...glömde förresten det där med anonymiteten och det är så här:
Ingen licensierad domare får egentligen uttala sig i fall som detta, även om väl en och annan tyvärr gör det och kanske då i tid o otid. Jag skulle verkligen ställa till det för både mig och domaren i fråga - om jag namngav honom.

Generellt håller jag, så klart, med; "Tycka till" kräver annars att man står för sina åsikter och därmed skriver ut namnet.

"Småklubbsfotboll - när fotbollen é som allra störst!"

//sigge

 
Ingen bild

giis

22 oktober 2009 11:09

Kalle & Rengbo: Vi har väl kanske inte den spelartypen som är bolltrollartypen. Figge i all ära men han är inte den som håller i bollen på motståndarnas planhalva. Han är jätteduktig på att komma ner och möta boll och han är en pitbull som jag inte gärna möter, men han behöver en Xavi som sen kan ta vid och fördela bollarna till anfallarna som sen sätter dit några hårda skott i krysset.

Det mittfältet vi ställde upp får väl ändå ses som ett krigande mittfält?? Det var i alla fall så jag trodde Kalle tänkt. Enligt Östra Torps hemsida så har de 4 mittfältarna stått för 10 assist på 59 tävlingsmatcher i år vilket ännu tydligare visar att de inte är några magiker som trollar fram målchanser.

Mini: Visst brukar det blåsas av, men det betyder ju inte att det alltid SKA blåsas av??
I efterhand kanske man kan konstatera att Anders inte var jätteskadad i huvudet? (inte mer än det vanliga iaf)
Jag tycker själv att det ska vara frispark, men Toni valde att inte blåsa då han tydligen inte tyckte det var frispark.

Det man kan utläsa av denna diskussion är att De som vill få det till att det skulle vara avblåst är TORPARNA och de som tycker att domaren gjorde rätt är ICKE TORPARNA + GIIS

Varför ska jag alltid vara ensam i omklädningsrummet om mina åsikter??

Suck

 
Ingen bild

giis

22 oktober 2009 11:50

1-4 målet kan jag ta på mig om bland annat min gode kusin hänger med. Vi borde göra det bättre i backlinjen där.
Så något inkast är inte det avgörande för att det blir mål.

jag blir riktigt trött på att läsa kommentarer om att det är domaren hit och domaren dit som ställer till det.
Vi var urusla själv och kan vi inte prestera bättre när det gäller så mycket så är det inte domarens fel.

Hyllie var förresten ett mycket duktigt lag och vi behöver vara på topp om vi ska slå dem. Hoppas vi är lika taggade på planen på lördag som vi är här på Firmans blogg.

 
Ingen bild

Sehå

22 oktober 2009 11:56

Vet inte om alla som tycker eller anser att Anders låg och "väntade" på en frispark för han som det påstås var fel på det i sitt målvaktsagerande hade varit sjuksriven 3 dagar från sitt arbete efter denna händelse om man "filmat"......,tror inte det.

Matchen fick faktiskt ett annat förlopp (med irritationer som inte hade behövts skapas om domslutet blivit annorlunda ) efter detta, även om Hyllie var riktigt riktigt bra och säkert hade vunnit ändå. Dom var framförallt bra ( enligt min mening iaf.) med sitt höga tempo, sin aggressivitet och konkreta avslut, men säg inte att vi skyller förlusten på detta mål för det har ingen gjort eller menat i blogg och inlägg. Tony´s agerande tycker jag inte är värt att nämnas ens, tolka det hur ni vill.

Skit nu i detta och gör det ni skall på lördag så avslutar vi som Giis önskar! LYCKA TILL BOY`S!

/SEHÅ

 
Ingen bild

Mini

22 oktober 2009 11:58

Jag tror inte vi du hade tyckt samma om Anders legat på sjukan med en allvarlig huvudskada, för det kunde vi väl inte veta från sidlinjen om han hade? Eftersom risken finns att sånna skador kan uppkomma vid smällar mot huvudet, så finns reglen om att det OMEDELBART skall blåsas av.

Och nej förlusten skylls inte på denna situationen även om Toni inte gjorde någon höjdarmatch...

 
Ingen bild

giis

22 oktober 2009 12:01

Eftersom Anders varit sjukskriven från jobb pga händelsen i lördags måste jag ta tillbaka det jag skrev om att det inte var så allvarligt med huvudet.

Jag hade ingen aning om det och hoppas att han mår bättre nu.
Han kommer att behövas i Östra Torp då han varit en av våra bästa spelare i år.

 
Ingen bild

Mattsson

22 oktober 2009 12:24

Att denna diskutionen fortfarande är igång. Frispark eller inte. Vi förlorade för vi gjorde oss själv så jäkla mycket sämre än vad vi igentligen är. Tycker vi och tränare borde ransakat oss själva för längesedan. Att man spelar en kval match med ett antal spelare som går och säger att dem inte ens vill spela i fyran. Sen när vill man inte avancera? Nej se till och vakna nu folket så ger vi dem en rejäl torpa omgång på lördag och går upp i fyran. Omöjligt är det inte även om dem var bättre än oss i lördags och fick lite extra hjälp här och där :) så kan vi minsann sätta dit dem också bara vi vill. jag tänker i alla fall ge allt jag har. Så stå inte ivägen för denna mannen fullföljer allt på lördag, nu jävlar kör vi TORP spelare OCH tränare och sist men inte vår trogna supporter skara

 
Ingen bild

Mini

22 oktober 2009 12:43

Rätt Mattsson!
Sicken fest det hade blivit om vi ändå avancerat på lördag!!

 
Rengbo

Rengbo

22 oktober 2009 13:20

Oj, vilken debatt! Har suttit i möte under förmiddagen och möts av detta, riktigt kul!

Får hålla med Sigge (denna gången). Riktigt bra att man står för sina synpunkter och inte gömmer sig bakom alias. En saklig och bra debatt.

Många ansåg från läktarhåll att det inte var frispark. Personligen anser jag att det var frispark men det spelar ingen roll. VIKTIGT att poängtera att det var inte domaren som avgjorde matchen, förlusten beror helt och hållet på att Hyllie var bättre än Torp denna match!

Däremot skulle jag vilja framhäva följande ur bloggen:
Dock skulle jag uppskatta en mer ödmjuk inställning från våra domare, det är mänskligt att göra fel! Men man bör våga säga ifrån: "Sorry grabbar, det blev fel denna gång"
Då tror jag man vunnit många av spelarnas respekt!

Men det är kanske en utopi?

Känns som att det är dags att släppa och gå vidare.
Giis - kan du snacka med Xavi? Han kanske kan på lördag?

http://firman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

FCT

22 oktober 2009 13:29

Torpet. Gör som FCT fast ännu bättre. Ingen trodde väl de skulle göra de så bra i sin bortaretur men de gick ju sånär. Ni har chansen! Ta den.

 
Ingen bild

paddy

22 oktober 2009 14:04

mycket möjligt att domaren gorde misstag men det gör de ofta och det kan resultera i baklängesmål men tydligen så är varken de som stod vid sidan eller ens spelarna i torp överrens om att det var ett misstag så domaren kanske gjorde rätt efter hans bedömning...Spelade målvakten vidare direkt efter så kanske bedömningen var rätt, bara för det gäller en målvakt skall man ju inte blåsa direkt..Torpare glöm nu detta för domarna är inte bättre i nästa matche heller kanske och man kan inte tappa allt för ett baklängesmål eller hur giis sa de bäst han tar varje fall ansvar..ni kan vända detta tro på det bara. kanske domaren med er denna gången

 
Ingen bild

Undrande

22 oktober 2009 15:44

"Det är viktigt att ta reda på vad som gäller och därför tog jag kontakt med en av distriktets mera lovande domare – faktiskt både i fotboll och handboll..."

Vilken domare kan det vara, Linde?

 
Ingen bild

Firman

22 oktober 2009 15:51

Tanken slog Firman - liksom "Undrande" är inne på - att Sigge citerat just Linde, men inte kan man kalla honom LOVANDE - eller????

 
Ingen bild

Undrande

22 oktober 2009 15:57

Det finns inte så många domare som dubblerar med både fotboll och handboll så det borde inte vara jättesvårt att lista ut vem Sigges källa är...Det är ju det där med "lovande" som ställer till det lite...

 
Ingen bild

Nilsen

22 oktober 2009 16:12

Tror att Anders gjorde som vilken annat smart människa som helst skulle gjort. Sjuka sig med giltig anledning, 200 pers såg ju att han blev skadad vem kan säga emot när han ringer måndag morgon då? ;)

 
Ingen bild

giis

22 oktober 2009 16:39

Nilsen: Som man känner sig själv känner man andra

Rengan: Xavi kunde inte på lördag. Middag hos svärmor var tydligen orsaken

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards