Firman Bloggar!

Alla inlägg den 2 januari 2009

Av Rengbo/Nilsson - 2 januari 2009 23:07




Årets första V75-omgång är berikad med jackpot och när dessutom malmöbanan Jägersro står som värd har vi viss fördel gentemot övriga landet, inte minst då loppen ser "distriktsmässiga" ut. Häng mé...

V75-1
Favoriten 6 EXCALLIBUR lär tidigt sitta i ledningen och väl där måste han ses med toppchans till seger. Den långa distansen klarar han utan problem. Enligt mitt sätt att se på loppet bör man inleda omgången med ett spikförslag! Som främsta motbud ses duon 2 UNCLE JOE`S JET och 11 VERDI SUND.

V75-2
Återigen en toppchans för Lutfi Kolgjini, nu tillsammans med 7 STARO BORDERLINE. Återigen pratar vi tidig ledning och säkert undan till slut. Som främsta motbud ses 9 MIN MAMMA som nu får attackera bakifrån samtidigt som vi ser ett intressant kuskbyte från Catrin Fajersson till Johnny Takter.

V75-3
Här dyker en av omgångens mest streckade hästar upp, 10 COPPER BEECH. Givetvis är han given på lappen, men knappast någon spik för mig. Såväl 2 LOVEBITE som 3 YORKTOWN GUNNER ska med på kupongen och för Er som har råd kan även jätteskrällen 9 CAPRICORN LABEL vara streckvärd.

V75-4
2 RAKAS
är ute på sin första långresa med övernattning vilket kan ställa till med problem. Viserligen talar Per Lennartsson om en "cool" häst som inte lär stressa upp sig, men trots allt, varningsklockorna ringer. Mitt drag är 12 CITY HALL som övertygade senast och som man håller högt i stallet. Som främsta motbud till nyss nämnda duo ses 6 CHILI ÅS, 7 I´M ALONE FACE samt 9 HENKE DIABLO. Dessa fem höjer sig och bör räcka långt.

V75-5
Ett öppet stolopp. Enligt "statistiknisse" vinner någon av de fem mest streckade detta lopp i åtta fall av tio och för Er som tror på denna typ av information har en enkel väg fram till nästa avdelning. Själv tar jag fram garderingspennan och kanske kan det också vara läge att måla igen loppet. 5 FRILLAN FILIOKUS är bäst på start medan 7 BEASTAR är intressantast från tillägg.

V75-6
Återigen ett öppet lopp vilket kräver gardering. favoriten 1 REDFORD TUNA kan mycket väl vara lösningen, men jag är inte säker på att han lyckas svara upp sitt innerspår vilket isåfall öppnar upp för någon annan. Andrahandsfavoriten 10 HOITY TOITY FACE har haft hosta efter senast, men i full form är det givetvis en bra chans. Hästar som 3 SOMVICTOR, 4 WARLORD BOKO, 5 FOOL`S GOAL, 7 VAGABOND HORNLINE och 12 LANXESS PALEMA är givna på min kupong...

V75-7
6 HANOI
har övertygat, men min vinnare är utan tvekan 9 ORSO som var förkrossande överlägsen senast och med loppet i kroppen är han knappast sämre i eftermiddag. Kari Lähdekorpi talar sig varmt om honom och tror sig ha en häst för guld inom kort. 2 THE BAD ROCK och 12 ICELAND kompletterar och med dessa fyra är loppet dunderlåst!

Mitt förslag är att NI går ihop ett gäng och spelar enligt följande.
V75-1: Spik 6 Excallibur
V75:2: Spik 7 Staro Borderline
V75-3: 2,3,9,10
V75:4 2,6,7,9,12
V75:5: Så många Ni får råd med!
(Enligt statistiknisse är det i nuläget tillräckligt med streck för 5,8,10,11,13 men observera att strecklistan kan ändras fram till inlämningsstopp. För mig bör Ni iaf även strecka 7 Beastar).
V75:6: Så många Ni får råd med!
(helst alla men 1,7 och 10 är givna)
V75:7: 2,6,9,12

"Grunden" är på 80 rader, men då finns det två lopp kvar att strecka.
Därmed kan jag inte mer än önska Er ett STORT lycka till!

---------
Firman
 

Av Rengbo/Nilsson - 2 januari 2009 11:08



Ännu ett läsarrekord...
December månad innebar glädjande nog ännu ett rekord och att läsa statistik över antalet unika besökare är högst stimulerande. Vår förhoppning är att vår "Firmablogg" ska fortsätta att locka till sig besökare och inte minst ska det bli spännande att se vad som händer då fotbollssäsongen 2009 drar igång på allvar!

Omrösning avslutad!
Omröstningen gällande den mest sevärda fotbollsligan avslutades nyligen och hela 124 (!) personer valde att lägga sin röst. Vann gjorde inte helt oväntat den engelska fotbollen och dessutom i överlägsen stil. Vi säger tack till alla Er som valt att rösta och återkommer inom kort med nya uppmaningar till Er läsare!





Under julen har Firman ägnat sig en del åt nya förslag till "lika som bär" vilka kommer att presenteras framöver. Först ut är en välkänd duo, den ena inom travet på Tv4 och den andra för sina snabba utförsåk i diverse pister.
Som vanligt gäller; VEM ÄR VEM?
 
    Pernilla Wiberg                  Åsa Elmroth


Eftersom vi mer än gärna ser att Ni läsare är en del av bloggen får Ni gärna komma med fler förslag på "lika som bär". Antingen lägger Ni en kommentar eller också mailar ni på firman2009@live.se

Till slut vill vi passa på att önska våra läsare ett riktigt Gott Nytt År och för Er med låg humornivå kan följande tv-klipp http://www.expressen.tv/noje/1.1419773/hor-aschbergs-bortklippta-sexskamt vara en kul avslutning på detta blogginlägg. Håll till godo!

----------
Firman

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards