Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2009

VÅR FLYGANDE REPORTER GRANSKAR FCT:s KVALÖDE!

Av Rengbo/Nilsson - 1 oktober 2009 07:18


kvalhjälten  


FC Trelleborg-Rydaholms Goif 3-1 (0-1)


Måste inleda med att säga att det är väldigt kul att vi har ett lag i Trelleborg som är och nosar på div 2 spel. Jag tror att det både hade behövts och att fotbollen i Trelleborg mått bra av att ha ett div 2 lag.


Som firman skrev här på bloggen häromdagen så borde Rydaholm vara ett ganska stukat gäng efter det snöpliga tappet mot Oskarshamn i sista omgången, men av inledningen på matchen att döma d.v.s första kvarten syntes inget av det utan dom var de lag som spelade fyndigast och bäst fotboll och kändes farliga varje gång dom kom upp i anfall. Utdelningen kom efter dryga 5 minuter och det kändes logiskt. Men så i den 15:e matchminuten så kom en avgörande situation där FCT:s Andreas Lewitz rann igenom på en av många långbollar och målvakten som var något snett ute rev ner Lewitz utanför straffområdet när han petat bollen förbi honom och det röda kortet på målvakten var solklart. Resten av halvleken ägnades åt ett stort bollinnehav för FCT och ett långbollande som tacksamt togs om hand av Rydaholms mittbackar. För att åka till Rydaholm på lördag med ett någorlunda tillfredställande resultat så var 3 mål under andra halvlek nödvändigt och det började bra då Andreas Olsson satte bredsidan till efter ett inspel från högerkanten efter 6 minuter. 1-1 och hoppet tändes.

FORTSATT STORT BOLLINNEHAV
Med risk för att vara tjatig så fortsatte FCT med ett stort bollinnehav och med mycket långbollar under resten av matchen så skapade man några halvbra chanser, men inte förrän i 69:e minuten kunde Andreas Lewitz från nära håll dra upp bollen i nättaket och ytterligare 10 minuter fram kom så det viktiga 3-1 målet när en utspark från Patrik Eklund landade hos Lewitz som på en elegant nickskarv friställde Adam Weizewski som inte gjorde något misstag utan lobbade iskallt in 3-1.

MÄRKLIG TAKTIK
Nu är det väldigt svårt att bedöma Rydaholm eftersom man spelade stora delar av matchen med 10 man. Men jag förstår inte riktigt FCT:s taktik att konstant stå och dunka långbollar, för det första så har man väldigt många bra fotbollspelare i laget som behärskar spelet på backen betydligt bättre än i luften och för det andra så blir man väldigt lättläst och jag tycker det är lite synd med för hade man rullat runt mer så tror jag Rydaholm hade gått bort sig ännu mer i försvarsspelet för man var redan tidigt i andra halvlek ganska tröttkört men man spelade dem tyvärr lite i gapet med långbollandet. Jag tycker det fanns jätteläge för FCT att verkligen gå för fullt för att döda denna första kvalomgång med ett par mål till. Men okej, man kan inte få allt och denna första halvlek är nu vunnen och den svåra andra halvleken på bortaplan återstår och ett Rydaholm med fullt manskap och på hemmaplan blir väldigt tufft. Kvalresan är nu i alla fall igång på fullt allvar och jag önskar FCT all lycka på lördag.


$$$
Trots ett sargat Rydaholm gör man 3 mål i andra halvlek och de målen var VIKTIGA.


$$
Kvalspel är kul och starkt gjort av FC Trelleborg att ta sig dit.


$
Vilken tur att Ymorvallen inte har elljus så att en viktig kvalmatch kunde spelas under ordentliga former. Annars kunde det i blåsten därute slutat hur som helst.


En spark i skrevet:
Rydaholms tränare hade mer bry med att stå och gnälla på allt och alla i sitt bås än att försöka få ordning på sitt lag efter utvisningen. Satt månne frustrationen i från matchen mot Oskarshamn där man tog ledningen i 86:e minuten och där Oskarshamn kvitterade i 88:e och avgjorde 91:e. Kryss hade räckt för serieseger. Hur som helst har man en tränare som beter sig så förtjänar man inte bättre...

//Daniel Olofsson.

 
 
Ingen bild

Stefan

1 oktober 2009 10:25

Grattis FCT. Kör hårt i de småländska skogarna.

 
Ingen bild

FCT-spelare

1 oktober 2009 15:30

Måste försvara FCT angående långbollarna. Deras lag (Rydaholm) efter utvisningen gjorde det väldigt tajt på plan, backlinjen fortsatte att trycka upp ganska bra vilket medförde att det blev ett helt hav med spelare på vissa ytor av planen, hur ska man ta sig igenom det? Ja hade vi varit Barcelona så inga problem men det blev nästan tvång på bollar bakom backlinjen och jag förstår att det kan verka vara märkligt när man ser matchen men jag anser att detta precis va den melodi i matchen vi behövde för att luckra upp lite av deras försvarsmur. I första halvlek gick det inte alls bra och den kritiken köper jag, men vi hade tålamod vilket till slut gav oss 3-1.

Sen är frågan, ska man riskera ett 3-2 mål för att själva göra 4-1? Jag tycker inte det som spelare men som åskådare hade jag kanske sagt annorlunda. svårt läge och egentligen finns inget ordentligt svar. på lördag vet vi bättre.

Förövrigt är det kul att läsa om era tankar o så här inne, ger mer liv åt staden i mitt tycke. ös på

 
Ingen bild

Daniel

1 oktober 2009 15:57

Man ska absolut inte riskera att släppa in ett mål till och att ha 3-1 att gå på är inget dåligt resultat. Men jag tror inte man hade riskerat att släppa in ett mål till bara för att man spelat på marken istället. Sen tycker jag att, i alla fall från läktarplats såg det ut som att där fanns betydligt större chans att ta sig igenom på marken istället för i luften och det var ett lag med ganska trög backlinje, så jag tror att med alla de skickliga spelare som FCT har hade haft större chans att göra fler mål om man sågat sig igenom på marken istället. Det är alltid lätt att se det utifrån när man själv inte spelar och där finns tusen sätt att se en fotbollsmatch. Kör hårt på lördag och ett stort lycka till!

 
Ingen bild

FCT-spelare

1 oktober 2009 16:09

beror på vad du menar att spela längs marken (hela plan eller vissa ytor), det är en otrolig risk att börja rulla på marken i mitten tex där Rydaholm bevisade att omställningarna gick snabbt när dom väl kom. En felpass där eller en dålig mottagning hade kunnat straffa oss ordentligt. Nu blev matchen annorlunda än alla trodde i med utvisningen. jag förstår annars vad du menar med det hela sen ska man tillägga att det är kval och det finns nerver med i det hela.

Det är antagligen sant att vi hade kanske haft större chans att göra fler mål, samtidigt så fanns där chanser med lite tafatta avslut som borde resulterat i minst ett mål extra.

Tack vi ska göra allt vi kan för att nå nästa omgång va så säker.

 
Ingen bild

Firman!

1 oktober 2009 16:24

Extremt kul med diskussion (TACK!) men visst vore det extra kul om vi fick veta vem denna FCT-spelaren är.

Personen ifråga borde inte vara rädd för att skriva sitt namn med tanke på sina vettiga åsikter och sitt samlade språk.

 
Ingen bild

FCT-spelare

1 oktober 2009 16:36

;-) anade att den frågan förr eller senare skulle dyka upp. Jag har inga problem med att nämna mitt namn men ni är ju trots allt firman, det borde ni kunna luska ut på ett eller annat sätt. Upp till bevis. nä skämt åsido men det får vara ett ? sålänge för det jag främst ville va att försvara våra långbollar i matchen. Höres snart igen.

 
Ingen bild

Daniel

1 oktober 2009 16:41

Framförallt på kanterna och mellan ytterback och innerback såg jag som bra läge då de flesta FCT spelarna var mycket kvickare än Rydaholms spelarna. Utvisningen ställer till det och spelet blir sällan som man tänkt sig då och alla tror det ska gå lättare med en man mer. Kvalmatcher är annorlunda matcher jämfört med vanliga serielunken och det ser oftast ut på ett helt annat sätt då. Men som sagt jag har inte facit på allt och jag hade förmodligen sett det på ett annat sätt på planen och det är alltid lättare att var duktig utanför plan än på. Det är väl också lite charmen med det att man ser det olika, på och utanför planen. Hälsa laget och chauffören att han ska köra försiktigt på lördag. Kan bli en kul hemresa.

 
Ingen bild

FCT-spelare

1 oktober 2009 16:50

Daniel:

Nej varken du, jag eller någon annan har ett facit och kommer aldrig få det, som du säger är det charmen med det hela.

Jag både spelar fotboll och supportrar ett fotbollslag (LFC), man är ganska annorlunda på plan jämfört när man ser matcher på TV. ganska komiskt men så är och förblir det nog för min del. Man är i två olika världar av fotbollen.

 
Ingen bild

Daniel

1 oktober 2009 17:10

FCT-spelare:

Det var kul att föra en dikussion med dig och höra dina synpunkter som var på planen. Håller med dig att man är olika på och utanför. Har själv med spelat och då resonerade jag som dig med.

You`ll never walk alone

 
Ingen bild

FCT-spelare

1 oktober 2009 20:41

Daniel:

detsamma

Mot ligatitel nr-19 YNWA

 
Ingen bild

Firman!

1 oktober 2009 20:54

Ni verkar onekligen känna varandra även om inte Kvalhjälten vet vem han diskuterar med...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards