Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

Europasuccé, fortsatt kvalspänning och en rolig tidningsanka!

Av Rengbo/Nilsson - 14 oktober 2009 08:31


   


Vet inte hur många som följer vår tränare Kalle Palms blogg. Men en som bevisligen gör det är Ovesholms tränare Håkan Hellberg som inte var nöjd med vad som skrevs efter helgens kvalförlust. Mannen i fråga hälsade varken på Kalle Palm före eller efter matchen och likt Firman var vår tränare inte sen med att påpeka detta. Anledningen enligt Ovesholmcoachen var väldigt enkel, om än lite patetisk.


Laget hade fått två återbud timmen innan match varför han inte hann. Uppskattningsvis skulle detta trevliga bemötandet behöva kosta honom cirka 30 sekunder av hans tillvaro, men det blev alltså för mycket. Utan tvekan en av de sämsta bortförklaringar jag någonsin har hört...


SUCCÉ PÅ EUROPATIPSET!
Efter en del stolpe ut var det under den gånga helgen stolpe in på Europatipset. Dessutom hatten av för ett av Svenska Spels senaste påhitt. Det där med dubbelvinsten. Och slutligen. Hyllas den som hyllas bör nämligen mannen bakom det komponerade systemet; Eskil Hellberg!


SVEN-GUNNAR MOBERG!
Kom att prata med min gamle IFK-tränare häromdagen. Ni vet "småklubbsgubben" Sven-Gunnar Moberg. Han gjorde inte helt oväntat ett gästspel när vi genomförde ett träningspass på Anderslövs konstgräs i måndagskväll. Dels passade han på att hylla sin son Joakim som tydligen lyft Anderslöv under hösten och utan hans insatser hade laget - enligt pappa Sven-Gunnars utsago - garanterat ramlat ur serien.


Men han hann även förtälja lite om helgens inledande kvalmatch mot Glumslöv vilken han givetvis bevittnade på plats. Enligt Sven-Gunnar var det ett välspelande lag som spelade en fantastiskt fin och underhållande fotboll.
"Det blir garanterat problem i helgens retur på hemmaplan", fastslog Moberg.
Firman gissar att det är ett spel för galleriet om ifall att det skulle gå åt skogen...


INGEN SKUGGA ÖVER ÖVRIGA FÖRENINGEN!
...ingen skugga ska dock falla över föreningen Ovesholm som sådan. Spelare och övriga ledare var hur trevliga och gästvänliga som helst och idrottsplatsen som sådan var en av de gemytligaste jag någonsin spelat på. Dock var planen efter en hel del regnande väldigt tungsprungen, men det kunde ju knappast varken föreningen eller dess arrogante tränare rå för!


PÅ LÖRDAG SMÄLLER DET IGEN!
På lördag smäller det igen. Hyllie IK väntar i en andra kvalomgång för Östra Torps del. Och liksom vi lär vårt motståndarlag försöka ta reda på så mycket som möjligt om oss. Och är det någon trelleborgare som Jonas Danielsson kommer att ringa så är det säkert hans gamle vapendragare från IFK Malmö-tiden. Och skulle så bli fallet vore det - MINST SAGT - väldigt gynnsamt. Åtminstone för min personliga del...



SkrattandeGråterSkrattandeGråterSkrattandeGråterSkrattandeGråter
SKA MAN SKRATTA ELLER GRÅTA?
Någon, som så många gånger förut anonym, skrev under gårdagen:
"Vad är det för något jag har hört att nu när Benny kommer så ska han ta med sig 6-7 stycken nya spelare som ska gå rakt in i startelvan, bland annat hans son Robin"
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta över denna kommentar.
Vid en första anblick såg den ut att vara negativt laddad.
Men visst måste påståendet vara positivt, åtminstone ur Firmans ögon sett.
Kanske personen i fråga kan förtydliga vad han/hon menar i ännu en kommentar.
Och dessutom skriva under med sitt namn.
Vi väntar från och med nu med spänd förväntan.


NHL-EXPERTEN HAR EN BLOGG PÅ INGÅNG...
Martin "Märta" Jönsson var i måndags på plats i Madison Square Garden och såg matchen mellan New York Rangers och Toronto vilken slutade 7-2. Vår egen NHL-expert har lovat att komma med en blogg under natten mot torsdag och det ska bli synnerligen intressant att få ta del av hur singelklubben har det "over there".


53 KOMMENTARER!
53 kommentarer skrevs till måndagens blogg. Ett för Firman förmodligen oslagbart rekord. Att Giis är snett ute har säkert de flesta sedan länge konstaterat, men att han skulle erkänna detta vore att ta till övertro. Men Firman uppskattar folk som står för sin sak. Och något annat än just det kan man aldrig beskylla vår gode Firmakollega för. På tal om Giis så är han snart tillbaka med en ny blogg.


ANDERS SVENSSON HAR GJORT DET IGEN! 
Samtalade med Sydsvenskans Anders Engman på Jägersro igårkväll. Enligt honom hade fotbollslandslaget kommit överens om att skoja lite med media genom att framhäva Henke Larsson som en tänkbar förbundskapten. "Lasset" drog den värste läckan (kanske även Allbäck kan läggas till i denna kategori!) av de alla genom åren, Anders Svensson, och en av våra kvällstidningar gick rakt i fällan. Inte mindre än fyra helsidor i tisdagens kvällsposten


Visst. Inte helt enkelt att ta reda på att just detta var ett "spex" från landslagsspelarna, men ändå häpnadsväckande att en så pass stor koncern inte kan ta reda på bättre fakta. Om mina nyss nerplitade rader är sanning eller inte? Fråga inte mig. Tro på det om Ni vill!


NUVARANDE OMRÖSTNING AVSLUTAS SNART
Firman påminner om vår omröstning gällande Er syn på Anna Anka - positiv eller negativ? Ställningen är "tokjämn" och för Er som ännu inte lagt sin röst ber vi Er att göra det nu. Inom kort kommer vi att sammanställa för att därefter dra igång en ny frågeställning. Har Ni ett förslag på vad det skulle kunna handla om, lägg mer än gärna en kommentar!


"EN TROTJÄNARE VANDRAR UT"
Dessa rader gick att läsa i dagens Trelleborgs Allehanda.
Och personen det handlade om var givetvis Emil Mårtensson som enligt tidningen kan ha gjort sin sista match i TFF-tröjan. Om man bortser från att han kan bli aktuell för A-lagets avslutande matcher i Allsvenskan vill säga. Ska man döma av Alf Westerbergs kommentar i samma artikel är en fortsättning i just TFF långt borta. Firman är dock övertygade om att just Emil kommer att glädja småklubbsfotbollen i ett flertal år framöver. För visst blir det FC Trelleborg nästa? Svaret kanske Ni inom rimlig tid kan få av honom själv här på Firmabloggen. Han har nämligen lovat att börja gästblogga för oss!Skrattande



TILL SIST VILL JAG PÅMINNA OM ATT...
...när tiden springer iväg så måste vi fånga alla stunder!

---------
Firman 2/2







 
 
Roger

Roger

14 oktober 2009 14:23

Blev det alla rätt på Europatipset? Imponerande i så fall att få in 2:an mellan Gif Sundsvall och Väsby.

Ang. Emil Mårtensson så är det synd då jag gillar spelare med TFF-hjärta men sånt kan man tyvärr inte ta hänsyn till. Bara att önska han lycka till vart han än spelar. Kanske Östra Torp..? F.ö övrigt är det en övertrevlig människa.

Jaja från det ena till det andra,dags att göra Lasagne..

http://www.trueblues.nu

 
Ingen bild

Roger

14 oktober 2009 14:25

Glömde förresten fråga om ni har något bra speltips på V64 ikväll. Är lite orolig att Skully Gully inte vinner idag över den märkliga distansen på 1100 meter.

 
Ingen bild

Nilsson

14 oktober 2009 14:30


Respekt! ;)
Väsby till 4% smakade mumma...
Men som sagt, all heder åt Hellberg!

Skully Gully blir svårslagen, men jag ska gardera. Framförallt med Excallibur (7). Men även med Ryan Trot (3) och Harmonic Silvio(6). Kvällens bästa spik går att finna i V64-3 och då i form av 9 TRACKSTAR. Lycka till!

 
Ingen bild

Roger

14 oktober 2009 14:34

Valde ändå att spika Skully Gully och även Lou di Palio i sista men det var mest pga pengarna. Trackstar har jag inte ens med så vi får väl se ikväll vem som fått flest rätt.

Lycka till du med.

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 14:38

Tror Emil går till Torp eller FCT, men i torp får känner ju han tränarna och kan få en del pengar!
Eller hur?


 
Ingen bild

Firman

14 oktober 2009 14:45

"men i torp får känner ju han tränarna"
???

 
Ingen bild

Roger

14 oktober 2009 14:49

Han mena nog att i Torp får han en tränare som han känner sen innan och det kan såklart spela in. Sen vill det kanske till att Torp går upp i fyran..

 
Ingen bild

Firman

14 oktober 2009 14:51


...vi får kanske snart svaret på vad Smolle menade!

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 14:54

Det hoppas vi!

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 14:55

Självklart måste Torp går upp i fyran!
Men det tror jag är ganska klart redan....
Ställ ut skorna bara!

 
Ingen bild

Nilsson

14 oktober 2009 14:59

Bilahandlar´n är dåligt påläst märker jag.
Hyllie blir ingen lätt nöt att knäcka, absolut inte.
Men jag kan lova att vi ska ge laget en rejäl match...

Och vad var det egentligen du menade med din invecklade mening? Skulle vi kunna utreda det? ;)

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 15:05

Är "luddig" som vissa andra....
vet inte vad jag menade:) måste fått en "blackout"!

Den som lever får se......

 
Ingen bild

Nilsson

14 oktober 2009 15:09

Antar att du syftar på Firman när du skriver "vissa andra"...

Tur du är din egen chef med tanke på att du verkar dricka under arbetstid. Och det där med "blackout" verkar ha blivit en fluga...

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 15:18

Verkar var gångbart med Blackout, så varför inte...

Det blir roligare stämning när man tar en kvarter till lunch!
Prova skall du se!

Tror faktiskt inte att det blir så svårt som du säger mot Hyllie.
Men måste väl gardera sig?

 
Ingen bild

Nilsson

14 oktober 2009 15:33


Förstår hur du tänker Magnus Persson, men visst är det viss skillnad på division 6-laget Glumslöv och division 4-laget Hyllie? Jag tror iaf det.

Men jag hoppas innerligt att du har rätt...

Hade hoppats att någon "Anderslövare" skulle kommentera det hela, men deras inlägg lyser med sin frånvaro!

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 15:55

Kanske en som bor ute i beddinge nu mera, du syftar på?

Klart att det är skillnad på 6an till 4an.... men finns hyfsad rutin och en skyttekung i torp som är sugna på div4....
Eller?

När det gäller anderslöv så tror jag tyvärr inte det håller,
trots S-G Moberg son i målet:-)

Citerar Bertil Olsson som jag träffade på Entre igår morse...
Anderslöv får snart ta färdtjänst till matcherna!
(Syfta nog på Skarin och Pinnen)
Kul kille Bertil.....

 
Ingen bild

Anders

14 oktober 2009 16:03

Är inte "Anderslövare" , men jag hoppas dom fixar sitt kontrakt.

Ang. Emil Mårtensson har jag alltid gillat hans spelstil. Otur med skador , hoppas han får vara hel nu o visa sina färdigheter i FC........så får vi behålla han i "Trellehulla" iaf.

 
Ingen bild

Av

14 oktober 2009 16:17

Emil kanske går till Pelister. det säljs mycket pizzor nu...

Om Anderslöv ramlar ner i sexan kanske de kan slå ihop sig med Klagstorp. Dem verkar vara på G

 
Ingen bild

Ola

14 oktober 2009 16:30

S-G Mobergs son är inte i målet! Han är på väg mot målet!

 
Emma

Emma

14 oktober 2009 16:33

Ha en bra kväll ..

Trevligt läsning även om sport är way off för mig *s*

http://laserduskriverjag.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johan A

14 oktober 2009 16:50

Angående Sven-Gunnars kommentarer, så är det upp till honom, han har alltid varit en "åsiktsmaskin" och har han sågat oss och våra chanser och hyllat Jockes insatser, så låt honom vara stolt över sin son =) Sen våran säsong kan summeras som så, allt som studsade rätt ifjor studsar fel iår.. för att göra en lång historia kort! Sen matchen i lördags var en av våra sämre, så bara att hoppas att vi gör en av våra bättre på lördag, så ordnar det sig nog!

Battas kommentar var riktigt rolig ska dra den i omklädningsrummet morgon :P

 
Ingen bild

smolle

14 oktober 2009 17:12

Sant om S-G!

Hoppas verkligen att Anderslöv klara det!
Lycka till!

De andra trelleborgs lagen oxå för den delen......

 
Ingen bild

Kungen

16 oktober 2009 21:44

Ang Sven G Moberg så luktar det"surt sa räven att jag inte fick träna Anderslöv nästa år" hade Jocke varit varit den stjärnan hade han so Lusse i fjor öst in minst 15 mål .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards