Firman Bloggar!

Alla inlägg under januari 2009

Av Rengbo/Nilsson - 24 januari 2009 08:34


FA-cupen dominerar fotbollshelgen i England och det är helt omöjligt att förutspå vilka spelare tränarna väljer att ställa på planen. Detta gör det vanskligt att tippa. Därför väljer vi att denna vecka bjuda på lite elitserie tips!


Då ishockey inte ligger Firman närmast hjärtat får det bli lite försiktigt spel.


Djurgården – Brynäs 1

Djurgården har vaknat! DIF har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Fyra raka vinster imponerar. Det krävs att man fortsätter leverera bra spel om man vill till slutspel. Brynäs inledde säsongen strålande och toppade tabellen länge. På senare tid har det gått grus i maskineriet och senast fick man stryk av Timrå med 4-1 och var utspelade.


Svenska spel ger: 1,80 på ettan


Färjestad – Timrå 1

Färjestad på tredje plats i tabellen spelar med stort självförtroende. 3-3 senast borta mot serieledarna Linköping är klart godkänt. Hemma i Karlstad brukar FBK vara svårbesegrade. Timrå ligger på åttonde och sista slutspelsplatsen. Har skärpt till sitt spel den senaste tiden och det krävs om de vill behålla slutspelsplatsen. Timrå har besegrat Färjestad två av tre gånger i Karlstad. Dock lär det inte hända denna gång.


Svenska spel ger: 1,65 på ettan


Luleå – Södertälje 1

Luleå brukar vara starkt hemma i Coop Arena. Dock har det gått lite troll i hemmaspelet den senaste tiden. Flera förluster på hemmais är ovanligt och publiken kommer göra allt för att hjälpa laget att vända trenden. Luleå möter jumbon Södertälje som verkligen har det jobbigt i elitserien. Laget har sex raka matcher utan vinst och allt talar för kvalserien.


Svenska spel ger: 1,60 på ettan

 

Denna lite blygsamma trippel ger 4,75 gånger pengarna.
En satsad hundralapp ger nästan en femhundring tillbaka, helt okej!


Lycka till!


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 23 januari 2009 10:42



Vad jag förstått på några kommentarer verkar det finnas några som retar sig på Firmans Blogg. Ändå verkar dessa personer inte kunna hålla sig borta vilket vi givetvis ser som högst glädjande...

Att jag tippade lokalkollegan Anderslöv i bottenskiktet har även det rört om lite i grytan. Jag vill dock poängtera att jag har haft fel förut, om nu det är till någon tröst...

Andreas Sjödin leder Hasse Borgs omröstning gällande vad hans läsare anser vara Torps bästa nyförvar inför den stundande säsongen. Själv vill jag inte lägga vikt åt varken det ena eller det andra hållet utan väljer istället att konstatera att vi lär få en enorm nytta av både honom och de övriga nya...

En del efterlyser "Fridde" Mårtensson. Personligen har jag ingen aning om vart han håller hus, men jag misstänker att han är mitt uppe i sin massageutbildning...

------------------------------------------------------------------------------------

Firman håller Smygepågen Jens Sloth som en riktig kanonkille och vi - liksom alla andra - tog emot hans sjukdomsbesked med stor bestörtning. Men alla vet att det handlar om en fighter och vi är övertygade om att han kommer att ta sig igenom detta hinder.

Vad vi också vet är att hans TA-blogg var väldigt uppskattad därfor kan vi säkert glädja många med att han utlovat en "bloggcomeback" efter det han han blivit friskförklarad - och det här hos Firman!

- Jens, vi är MÅNGA som längtar!
------------------------------------------------------------------------------------

Till och med "konkurrerande" bloggar lade sig i bloggkollegans kommentarer gällande om hotellfrukostar är överskattade eller inte. Efter drygt två veckor på ett lyxhotell i Bangtaobeach kan i alla fall jag konstatera att de INTE är överskattade!

I en tidigare blogg har jag skrivit att just bloggandet har blivit till en livsstil. Vad som också blivit till en livsstil - åtminstone för ett par veckor - är att pruta!

Efter en hel del stolpe in var det igår stolpe ut. Om Rambo Lambo hållit undan hade nämligen lyckan varit total...

Till sist har jag lovat att skicka en hälsning till alla som känner Peter "Peppe" Eker. Denna legend checkade under morgonen in på vårt hotell och har nu två underbara semesterveckor att se fram emot. Det är nog ingen vild gissning att mannen i fråga tar plats i det svenska volleybollaget i eftermiddag...

---------
Firman 2/2 

Av Rengbo/Nilsson - 22 januari 2009 19:08


Det är inte ofta vi blir sentimentala och allvarliga på denn blogg men jag måste göra ett undantag!


Läste om Björn och Ellen på Aftonbladet idag. Skrämmande!

(Missat artikeln? Läs här!)


Något att fundera på när man får för sig att gnälla...


Läs gärna mer om Björn och hur han gått vidare i livet:
http://singelpappa.blogg.se/


---------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 22 januari 2009 11:26


Vi har kommit fram till sista delen av:
Trav, mer än bara sport och spänning! Del III.

Har Ni misat någon av de tidigare finns de här:
Trav, mer än bara sport och spänning! Del I

Trav, mer än bara sport och spänning! Del II


Kittlande känsla...
Vad är det då som driver människan till att spela, det kan man ju faktiskt undra. Jo, även om det inte handlar om någon gigantisk omsättning kan en helt vanlig V5-omgång vara väldigt upphetsande. Pirret i magen då man har chansen till femsiffriga belopp är drivkraften, åtminstone för mig. Adrenalinet som börjar pumpa likt en för våra mått mätt stor fotbollsmatch är obeskrivbar. Och om nu lotten skulle falla så turligt att man lyckas dra in sin lilla (det mest troliga) vinst är det en tillfredställande känsla som är svår att beskriva. Att få lön för sitt arbete är det bästa som finns...
...synd bara att det händer sååååååå sällan!

Det finns en baksida...
Dessvärre har just "gamblingen" även en negativ sida. Personligen har jag blivit uppfostrad att allt spel är av sekundär mening. Räkningar och familj i första hand och därefter sker allt spel med måttliga insatser och utan att riskera något eller någon.
Många i min närhet undrar om jag - med all min information - verkligen kan hålla det på en rimlig nivå och lyckligtvis är svaret JA. Men så är dessvärre inte fallet för alla vilket jag i mitt yrke sett ett flertal exempel på.

Spelhysterin är mer intensiv än någonsin och på något sätt är känslan att den nuvarande finanskrisen "gynnar" de olika spelbolagen. Ju mindre Herr eller Fru Svensson har i sin ficka desto större är behovet efter pengar och därmed tas allt intensivare risker. Som Ni alla förstår innebär det för många en ond cirkel som i slutändan kan få katastrofala följder. Många kanske anser att jag nu pratar emot mig själv, men så är definitivt inte fallet. Så länge spelandet hålls på en rimlig nivå är det en överlägsen fritidssysselsättning och många gånger också en underbar underhållning.


----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 21 januari 2009 18:20


"Live from Thailand"

Kan meddela att Phuket fortsätter att leverera kanonväder. Efter två veckor har vi endast haft en molnig förmiddag och termometern når ständigt upp i 35 grader.

För Er som inte följer oss via vår resedagbok kan jag meddela att jag för ett par dagar sedan upplevde det äventyrsmässigt coolaste i hela mitt liv. Jag snorklade i nämligen i 30 meter djupt vatten och blandningen av alla fiskarter var enorm. Det flockades kring mig och det kändes som att simma runt i ett ett enda stort akvarium - obeskrivligt häftigt...

Vad jag har förstått är träningsnärvaron begränsad ute i Smyge. Högst osäker på om den förbättras när jag kommer hem...

Den dagliga morgonjoggingen har fortsatt och jag kan också meddela att min högra baksida har blivit bättre...

...de fyra kilometerna avverkas i en allt snabbare takt och hade det inte varit för alla SINGHA (de är många som rinner ner) hade formen snart varit bättre än någonsin!

Såg att Hasse Borg dragit igång en ny omröstning. En fågel viskade i mitt öra att han nästa gång kommer att ställa frågan om hur länge tränaren kommer att få sitta kvar...

Kan meddela att liret aldrig har gått bättre. Ekvationen går givetvis inte ihop, men kul är det i vilket fall!

Jysse leder tydligen poängligan - då kan man givetvis ställa sig frågan - hur många är Ni som tränar egentligen...?

Jerry är fortsatt sämst i tolva. I förluster räknat leder han på 22 (!)...
...närmast före Thomas på 11 och undertecknad på 10!

Vill även passa på att tacka såväl travtjänsten som Harry Boy för deras hjälp på traven...

Lördag och söndag innebär beachvolleyboll på stranden. Förra helgen slutade med en dubbelseger för Sverige mot Finland. Vid båda tillfällena skrevs setsiffrorna till 2-0...

Nä, solstolen kallar...



Jag saknar min bloggkollega!

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 20 januari 2009 21:23


Finns det någon som är sugen på grusträning i mitten på januari?

Ryktas om finanskris... 

Handboll är en bra TV sport! 

Intressant omröstning på lagledarens blogg...

Thailand eller Stilling (DK)?

Skönt att min dator hittat hem...

Ryktades om massör i Smyge, har HAN har gått upp i rök?

Bandy VM lär pågå...


----------
Firman 1/2


Det sägs att ett gott skratt förlänger livet!



Av Rengbo/Nilsson - 19 januari 2009 16:35


Helgen gick åt till att samla energi inför en ny arbetsvecka.


Lördagsförmiddagarna innebär träning och trots att jag enbart medverkat på 2 av 5 pass innehar jag en hedrande 3:e plats i poängligan.


Hoppas alla fotbollsfreak njuter av den fotboll Barcelona presterar för tillfället!


Messi, Xavi och Iniesta...


...och så finns det de som säger att storleken har betydelse. 


Danmark har blivit min hemmaplan medans bloggkollegan hittat paradiset i Thailand. Rättvist?


Stämmer det att Torp fått ny A-lagstränare?
Skrivit av småbloggskommentatorn

"Fotbollstränare bloggar

Mathias är tränare för A-lag i fotboll. Rolig läsning för den intresserade, och kanske för konkurrenterna (om Mathias avslöjar någon taktik). Vi andra kan nöja oss med att titta på vältränade fotbollskillar.

Det är rätt härligt det med."


Kommentar överflödig!


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 18 januari 2009 08:46

"Live from Thailand"

Inleder som vanligt med en väderrapport.
Inte för att det har hänt speciellt mycket sen senast utan mest för att Ni ska inse hur kallt och trist Ni har det...
...här är fortsatt kanonväder. 35 grader i skuggan och inte ett moln så långt ögat når!

De flesta bloggar vi skriver speglar vad vi tycker och tänker om det som händer hemmavid. Lite svårt att då befinna sig 900 mil bort, men räkna med att jag försöker hålla mig uppdaterad.

Fick nog en släng av solsting häromdagen. Med andra ord var jag mer yr än vanligt...

Ett försök till serietippning.
Simrishamn ses som skyhöga favoriter...
...medan lokalkollegan Anderslöv riskerar att ramla ur!

Inte för att jag har speciellt många problem i vanliga fall, men ändå.
När man befinner sig här i Thailand är allt därhemma som bortblåst. Avkopplingen är total - helt underbart...



FIRMAN RÄKNAR MED EN TYDLIG LÄNK PÅ DEN KOMMANDE SMÅKLUBBSBLOGGEN!

Jag har fått ett tvetydligt intryck av urinvånarna här i Thailand. De är väldigt snälla och tillmötesgående, men tittar ändå ständigt snett på en...

V64:an på Solvalla satt som en keps i onsdags och de dryga 20.000 var ett välkommet tillskott i den alltmer sinande semesterkassan...

Efter att ha avverkat en vecka har i Thailand kan vi konstatera att Jerry Karlsson är överlägset sämst i tolva.

Ställningen just nu är i förluster räknat:
Jerry 18
Thomas 8
Anders 5 (varav tre av dessa är förlorade efter lika många poäng och där högsta kort har fått falla avgörandet)

Joggingturen vi avverkar varje morgon är nu också uppmätt. Och detta till inte mindre än 4 (!) kilometer, inte illa...

---------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards