Firman Bloggar!

Alla inlägg under februari 2009

Av Rengbo/Nilsson - 17 februari 2009 07:21

Först en snabb återblick mot helgens Firman tipsar som återigen var riktigt riktigt nära, men det vill sig inte hela vägen in i kaklet. Skam den som ger sig, snart är det helg igen!


Måste passa på att hylla min bloggkollega som drar ett
tungt lass när undertecknad mest bara jobbar och sliter.
Känns därför extremt bra för min del med vårt senaste
tillskott i form av Anders ”Giis” Mårtensson, välkommen kompis!


Alltid kul när lillebror slår storebror!
Igår var det IFK Handboll som utklassade storebror Lugi från Lund.
Oerhört imponerande med tanke på skador och annat elände i IFK. Förmodligen mungiporna rejält uppåt hos ”Vi ses där IFK är”…


Eurobonuspoäng återinförda på inrikesflygningarna, det tackar vi för SAS!


”Babyhawks” är också värda ett omnämnande. Från att vara ett uträknat och allmänt hatat lag i form av Malmö Redhawks blev konkurshotet en jackpott för den gode Percy. Ungdomarna imponerar nästan lika mycket som den nya arenan, kul! Återstår att se vad som händer till nästa säsong…


Nya Swedbank stadion som MFF:s hemmaborg
så vackert ska heta börjar ta form.

Personligen trodde jag att Roland Nilsson var rätt man för
att få även laget MFF i form men jag ställer mig tveksam.
"Rolle" har inte satt sin prägel på laget och frågan är om det inte behöver göras en rejäl urblåsning även här? Ska man satsa på Niklas Skoog 2009?


Oavsett så är det riktigt spännande med nya arenan!
Precis vad Malmö FF behöver!


Vecka 34 nu, oj vad tiden går snabbt!


Zlatan verkar må riktigt bra för tillfället och inte undra på.
Inter rusar mot ligasegern och Mourinho hyllar sin supersvensk.
Lo Scudetto IGEN för den leende Zlatan, WOW!


Är det bara jag som tycker att Beckham tappat sin glans, i dubbel bemärkelse?!


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 16 februari 2009 09:39


                                                

Årets melodifestival framstår alltmer som en ”pajasförställning”. Efter att ha gett upp debutprogrammet i ett tidigt skede hade jag lovat mig själv att inte ägna en minut till åt eländet. Men då vi under lördagskvällen var på ”främmande mark” tvingades jag utstå och än en gång bevisades att min inställning var befogad.

SVT borde offentliggöra ett resultat...
Att man kan sätta de två överlägset bästa låtarna mot varandra i en semifinalsduell utan att kunna påvisa varför är inget annat än en stor skandal. Efter första veckans turbulens gällande hur rösträkningen gått till kan man verkligen undra om herr Björkman fördelar de olika låtarnas semifinalsplatser efter eget huvud. För att bevisa motsatsen borde givetvis SVT offentliggöra ett resultat, men därmed inte sagt att det hela hade blivit mer trovärdigt...


G:son dominerar...

Om jag skriver Thomas Gustavsson är det säkert inte många som reagerar. Om jag fyller i med Masquerade kanske någon musikintresserad tänker på ett rockband från 1990-talet, men om jag däremot skriver Thomas G:son kanske det ringer till i hjärnkontoret. Visst kan det tyckas märkligt att mer än hälften (?) av alla låtar i varje års melodifestival är skriva av just denna Skövdeson…

För visst känns det igen:

Text och musik, Thomas G:son.

Text och musik, Thomas G:son.

Text och musik, Thomas G:son.

Text och musik, Thomas G:son.

Text och musik, Thomas G:son.

Text och musik, Thomas G:son…

---------
Firman 2/2


Av Rengbo/Nilsson - 15 februari 2009 10:41




Så har det då blivit dags att presentera vårt nya namn på redaktionen och det handlar om ingen mindre än Anders "Giis" Mårtensson. Debuttexten handlar om en helt vanlig fotbollskväll och räkna med att Ni även i fortsättningen kommer att kunna läsa om precis vad som helst, håll till godo!

-------------------
-------------------

En helt vanlig träningskväll i en helt vanlig fotbollsspelares liv är inget annat än ett långt självplågeri. Om jag tar torsdagen som ett exempel så kommer jag fram till att det skönaste som finns är att komma hem EFTER träningen. Ingenting med träningen är roligt.

Eftersom man är halvt förstörd i kroppen så måste man använda tejp på vissa kroppsdelar för att inte de ska ramla av och de klisterbindor man använder gör skäl för sitt namn och sitter verkligen mot huden som klister.


Uppvärmningen är ett ont måste som man tyvärr måste ta sig igenom för att slippa tejpa ännu fler kroppsdelar nästa träning. Sen har man spelövningar där det ofta är koner som spelar i motståndarlaget. Man springer, sparkar, passar och tröttar ut sig själv med långa rusher som i slutändan ändå slutar med att någon annan får en tå på bollen och retligt petar den åt sidan så att man inte når den.

Får man mot förmodan på ett riktigt snyggt skott som smiter in i
krysset så tittar givetvis alla andra bort precis i det ögonblicket...

När träningen är slut och man joggar ner ett varv eller två runt planen så längtar man efter en varm och uppmjukande stund i duschen (är det hälsosamt att springa utomhus på en stenhård grusplan i minusgrader?) men först ska man ta bort tejp och klisterbinda som man har fått runt benet för att inte knäet ska vrida sig och sitta bak och fram när man blir gammal. Ni som provat att flå huden av er själv vet hur det känns.

När man väl står i den varma duschen så undrar man varför
det står 20 andra svettiga, nakna killar och tittar på en…


Snabbt ut ur duschen, på med kläderna och så ett snabbt hejdå till de där lagkamraterna. Väl hemma intas horisontellt läge i soffan och tortyren man utsatt sig själv för är över för denna gång.

Fotboll är det roligaste som finns och inget kan ändra på det. Inte ens om jag så var tejpad från topp till tå och spelade fotboll i Sibiriska korpligan tillsammans med den ryska förbrytareliten!

//Anders Mårtensson.

Av Rengbo/Nilsson - 14 februari 2009 08:26


Veckans tips bygger vidare med några av de framgångsrika lagen från förra helgen. Beklagligt att Firman inte fick till slutklämmen senast men vi ger aldrig upp och här kommer nya tips som vi hoppas ger läsarna tillskott i kassan.  Denna gång handlar det om en fyra matcher som Ni kan spela runt. Kanske några dubblar och en trippel. Den modiga kör på en fyrling…


Bristol City – Southampton 1

Förra veckan vann Bristol C en svår bortamatch mot Norwich precis som Firman tipsade. Denna vecka har de fördel av hemmaplan och allt tyder på att Bristol C kommer köra över ett ganska svagt Southampton denna vecka. Southampton har hamnat näst sist i tabellen och det kommer krävas en rejäl uppryckning om de ska börja klättra i nuläget finns det inget som tyder på uppryckning. Ettan känns KLAR!


Svenska spel ger 1,65


Doncaster – Sheffield W 1

Doncaster är ett riktigt formstarkt lag. Trots bra form ligger man illa till och riskerar nedflyttning. Doncaster är ett riktigt krigarlag och nu när det gått bättre har självförtroende vuxit. Motståndet från Sheffield vann ett riktigt tuff derby senast och tvingades bränna mycket krut. Sheffield W ligger tryggt mitt i tabellen och kommer nog inte alls lika laddade som Doncaster.


Svenska spel ger 2,15


Charlton – Plymouth 1

Två riktigt formsvaga lag som drabbar samman i en match som andas kris. Charlton ligger sist och har verkligen en usel säsong bakom sig. Senaste hemmamatchen innebar seger och nu får man chansen igen att visa hemmapubliken att man inte gett upp. Plymouth är en besvikelse och har riktigt svårt att göra mål för tillfället. De fem senaste matcherna har get ett ynka mål. Denna drabbning tror jag Charlton kommer ta hem trots tabelläget.


Svenska spel ger 2,25


Ipswich – Blackpool 1

Ipswich svek mig rejält senast. Att laget vågade spela sitt egna spel innebar luckor i försvaret. Dessa luckor lär inte uppstå på hemmaplan och revanschlusten lär vara stor. Blackpool tog en imponerande seger borta mot Crystal P senast men två raka bortamatcher sliter. De lär inte ha kapaciteten vinna två tuffa bortamatcher på raken. Utgår från att Blackpool tröttnar under andra halvlek och då får Ipswich chansen att avgöra.


Svenska spel ger 1,65


Fyrlingen ger totalt 13,17.



Och som vanligt önskar vi alla spelare LYCKA TILL!
-------------------------------------------------------------------------------
Slutligen ett tips som kan bli minst lika värdefullt.
Ingen har missat att det är alla hjärtans dag


-----------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 13 februari 2009 23:35



ATG-live är den enda riktiga travkanalen i Sverige och givetvis är det också den som undertecknad ägnar mest tid åt när det gäller tv-tittande. I veckan gick det att lyssna till en av programnissarna Anders Ekberg som bjöd på ett flertal ”grodor” under en och samma sändning, här kommer de två bästa!

”Walk The Plank var en överraskning, men ingen oväntad överraskning”



”Det ser ut som om det är de mest betrodda som kommer att göra upp om segern om man då bortser från de två favoriterna”


----------


Mannen i gummistövlarna, Egil ”Drillo” Olsen är tillbaka som förbundskapten i norsk fotboll, 66 år gammal. Och nu väntar sig norrmännen en ny era, att ”Drillomagin” skall föra Norge till nya framgångar. Som när Norge slog England med 2-0 1993. Det var inför den kampen ”Drillo” uppmanade sina spelare strax innan de skulle springa ut på planen: ”icke undervurder England da, gutta.”

I veckan gjorde ”Drillo” sin första kamp för den här gången, Norge

vann borta med 1-0 mot förra sommarens EM-finalist Tyskland...!

Och därefter har givetvis de norska tidningarna

svämmat över av Drillo-beröm och fortsättning lär följa!


----------


Laila Bagge bjöd på mer uppvisning under repetitionen till fredagens Let´s Dance än vad hon gjorde under det riktiga framträdandet. Kvällens bästa blir därför istället George Scotts raka höger på ”fjollan” Tony Irving…

Snart är det lördag vilket innebär nya heta drag av ”Firman Tipsar”...
...så vi uppmanar till att - HÅLLA UT!

----------
Firman 2/2


Av Rengbo/Nilsson - 13 februari 2009 08:46



Så var det då fredag igen och precis som vi lovade för en vecka
sedan är det dags att dra igång en ny kategori; "fredagsfräckis"!


Vi tackar för de bidrag som kommit in, men vill samtidigt poängtera att
vi aldrig kan få för mycket så tveka inte, adressen är firman2009@live.se


-----------------------------


En ridande polis stoppar en liten pojke som kommer cyklande, han frågar pojken:


- Har du fått cykeln av tomten?


Ja det har jag, svarade pojken.

Då kan du hälsa tomten att det måste finnas lyse på den, så nu blir det böter.

Medan polisen skriver böteslappen så frågar pojken polisen:

-Har du fått hästen i julklapp?

Polisen skrattar och säger:


Ja, det har har jag minsann.

-Då kan du hälsa tomten att k*ken skall hänga under hästen och inte sitta ovanpå...


(Firman tackar Christer Herrström för detta bidraget).

-----------------------------

Firman utökar redaktionen...
Firman har glädjande nog lyckats utöka redaktionen för några veckor framåt. Vi har nämligen knutit till oss en frilansande skribent som varje vecka kommer att dyka upp med sina roliga texter om "allt och ingenting". Vem det handlar om låter vi vara hemligt ett tag till för snart sker nämligen debuten...


Till sist vill vi påminna om att det idag är fredagen den
trettonde varför vi uppmanar ALLA till att ta det försiktigt!


---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 12 februari 2009 06:16



Både Kroatien (2,75) och Spanien (1,90) gjorde sitt som våra huvudidéer igår och denna dubbel gav hela 5,22 - grattis alla Ni som hängde på. Komplementspelen i den allsvenska hockeyn fick dessvärre båda nöja sig med ett oavgjort resultat efter full tid och vad hästarna beträffar så kan vi konstatera att vi var snett på det och istället gratulera två lyckliga vinnare till över SJU miljoner kronor!

Till slut kan vi inte undanhålla Er denna godbit från söndagens omgång i den italienska ligan. Inte nog med de snygga målen, även kommentatorn Carlo Zampa höjer värdet på detta klipp avsevärt, får vi gissa att han är Romafanatiker...


Av Rengbo/Nilsson - 11 februari 2009 14:40





Kvällens V64-tävlingar på Solvalla innefattar en ny jackpot där nästan sju miljoner extra finns i sexrättspotten. Jag gör som vanligt en snabb analys av respektive avdelning och avslutar med ett intressant systemförslag.


V64-1
9 Milliondollarbaby
är tveklöst mest intressant. Han har har gått framåt med ett lopp i kroppen och kan fälla allt på ren styrka. Jag inleder med en kul chansspik!

V64-2
Här delar 6 Graciös Southwind och 9 Mellby Sensation på favoritskapet. Båda är givna liksom även hårt betrodde 3 Little Arwen. Bakom dessa tar jag även med några intressanta kantbollar.


V64-3
2 Lass Hausse
förstärks med Björn Goop vilket alltid innebär ett lyft.
Som främsta motbud ses duon 3 Lightning Flight och 10 Verdi Boko.

V64-4

1 Pay Streamline står bra till, men se upp för 2 Banker Tooma och 7 A Step Further.


V65-5
Detta tror jag att 6 Janitor leder från start till mål, en given spik!


V64-6
Här låser jag på 2,6,10,11,12!

Systemet ser därmed ut som följer:
V64-1 9 Milliondollarbaby (6-4)
V64-2 1,2,3,6,9,11
V64-3 2,3,10,12
V64-4 1,2,3,7,9,10,12
V64-5 6 Janitor (10-2)
V64-6 2,6,10,11,12
Systemet är på 840 rader.
--------------------------------
--------------------------------
Kroatien och Spanien är sportdragen...
På sportspelet ställer vi i första hand vårt hopp till Kroatien
och Spanien vilka båda bör ses med bra chans till glada odds.

Rumänien har problem och saknar såväl Chivu som Mutu medan
England får klara sig utan duon Rooney och Gerrard. Denna dubbel ger 5,22!

I två trippelsystem lägger vi sedan till Malmö Redhawks som verkar ha tänt till utan sina stjärnor samt Björklöven som bör ses med toppchans hemma mot Växjö. Dessa båda kuponger ger 14,36 respektive 9,65!

LYCKA TILL!


---------
Firman

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards