Firman Bloggar!

Alla inlägg den 12 maj 2009

Av Rengbo/Nilsson - 12 maj 2009 14:26




Idag har det återigen blivit dags för Rickard Nordström att tycka till här hos Firman. Denna gång handlar det om hur vi bör träna
våra fotbollsspelare för att i förlängningen kunna lyckas få fram världsstjärnor som Zlatan. Enligt Lilla Torgs tränare är de allra flesta av landets tränare helt snett ute...

Imorgon tar Anders "34:an" Vedmar upp sitt missnöje över Trelleborgs Kommun och deras sätt att sköta (eller INTE sköta!) sitt samarbete med de olika idrottsföreningarna. Och vi kan lova att det är minst sagt spektakulära åsikter som Ni kommer att få ta del av! 

På fredag väntar en ny fredagsfräckis och därutöver kommer förmodligen även Firman att hinna med en eller annan blogg. Ett av våra ämnen lär bli IFK Trelleborg där det enligt uppgift för tillfället finns en hel del irritation och misnöje, men även Ulf "FC Rosengård" Larsson ska sättas "under lupp".

Som Ni själva märker är det spännande läsning som väntar, häng med!



----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 12 maj 2009 14:00




Hej!Har haft otur (eller brist på kunskap?) än så länge på NHL tusenlappen. Matcherna har också slutat hur som helst och det visar bara att i ett slutspel ÄR det jämt. Boston som var överlägsna i grundserien har spelat stundtals uselt, Carolina överraskar, Washington är upp och ner osv. Som exempel fick Vancouver tacka för sig i går natt, ett lag som gick som tåget de 20 sista omgångarna men nu i slutspelet inte kommit upp i den klassen som krävs. Kul att Chicago är vidare, ett ungt lag som spelar med fart. Washington hade faktiskt tur i går natt, var stundtals utspelade av Pittsburgh men tvingade alltså fram en sjunde och avgörande match på hemmaplan. Hoppas med nattens matcher kunna få kassan att växa då detta kan behövas inför fortsatta slutspelet.


Nu till nattens matcher:


Carolina-Boston  1 (2,80 på Unibet)
Tror faktiskt på Carolina här. Laget har 18 raka vinster på hemmaplan, målvakten Cam Ward är i storform och Boston är en besvikelse än så länge. Bruins har inte fått igång varken Chara (-6 de senaste två matcherna) eller Savard som är deras stora playmaker. Carolina imponerar med fart och offensiv hockey och har kanske slutspelets bäste spelare än så länge, finnen Jussi Jokinen. Tror att Carolina vinner här och går vidare!


Anaheim-Detroit 2 (1,95 på Unibet)
Detroit har kommit igång rejält, Zetterberg börjar producera och Osgood spelar bra. Ankorna från Anaheim har nog lekt av sig och åker nog ut här. Detroit vill undvika en match till, då de behöver vila och få tillbaka lite spelare. Ducks ska ändå vara nöjda, har gett de regerande mästarna och hård matchserie. Trots lågt odds spelar jag Detroit, de är bättre på alla positioner.


Dubbeln ger 5,46 och potentiell utdelning på 1092 kr då jag satsar 200 kr.


Hoppas på vinst inatt annars får man börja tvivla på sig själv som "expert"!


//Märta

Av Rengbo/Nilsson - 12 maj 2009 09:11



Lördagens division 2-match mellan Lilla Torg och Höllvikens GIF slutade som de flesta vet 4-0 till hemmalaget. Odramatiskt kan tyckas, men så var i själva verket inte fallet, åtminstone inte utanför plan. Följande rader går att läsa på Lilla Torgs hemsida:


”Noterbart från matchen:
Pinsamt är bara förnamnet!
När Seath Sandmark blev nersparkad skulle det givetvis varit en frilägesutvisning. LT-bänken försökte uppmärksamma domaren att det ska vara rött. Då säger Höllvikens tränare Tommy Hansson till Lilla Torgbänken att hålla käften. Tommy Hansson nöjer sig inte med det utan traskar över till Lilla Torgs avbytarbås och säger följande till Lilla Torgs tränare Rickard Nordström:
"Jag ska slå dig på truten efter matchen om du inte håller käften…"


Ett mycket oprofessionellt beteende av en tränare på den här nivån. Helt enkelt pinsamt. Tommy Hansson blev några minuter senare uppvisad på läktaren. Surt sa räven...”


Visst är det härligt med tränare som visar engagemang, men nog kan det gå till överdrift. Återstår att se hur efterspelet kommer att bli.
                              
----------------------------
MER PINSAMHETER!
Djurgården åkte på ännu en förlust i söndagens allsvenska match mot Malmö FF vilket bland annat Malmö Aviation med dess resenärer fick lida för. Vi citerar Aftonbladets förstasida:


Fem Djurgårdssupportrar tvingades lämna planet och ytterligare sju är misstänkta för luftfartssabotage sedan de slagit en passagerare blodig och hotat besättningen på ett inrikesflyg mellan Malmö och Bromma”


Uppmaningen blir att stänga ute aporna från allt

vad både flygfart och fotboll heter i fortsättningen…
...men det har man ju förvisso hoppats på många gånger utan resultat!
-----------------------------
                                      
                                               
Följde Kalmar FF – TFF igår och en omdiskuterad situation kom att bli avgörande för matchen. Jag tänker på Rasmus Bengtssons utvisning där merparten vill ha det till stolpträff och ett felaktigt beslut av domaren. Stolpträffen håller jag med om, men därefter tar bollen mycket riktigt på handen och således solklar straffspark. Men det där med rött kort är en regel som återigen bör diskuteras då det hela resulterar i ett tredubbelt straff.
UTVISNING – STRAFF och AVSTÄNGNING!!!!!!!
En alltför kännbar böteslapp enligt mitt sätt att se på det.


                                            
Sigge Hanson har fått en hel del kritik av våra läsare både via mail och kommentarer. En del jämför med Skånskans bevakning, men det känns inte riktigt rättvist. Denna tidning har nämligen några fler reportrar till sin hjälp, däribland den likaledes ytterst kompetente Ole Törner. Sigge för sin del bär ett tungt lass på sina axlar som ensam småklubbsskribent. Och på tal om Sigge Hansson. Han fyllde nyss jämnt (50?) och givetvis vill Firman vara med och gratulera. På detta sätt passar vi på att skicka över en STOR grattishälsning, även om det tydligen är några dagar för sent!


Noring höll länge kvar TFF i matchen, men frågan är hur länge han stannar kvar i hamnstaden Trelleborg. En fågel kvittrade i mitt öra att han är på väg till lokalkollegan MFF. Och med tanke på deras "vante" i målet kan jag förstå...


FC Trelleborg går som tåget och i lokalpressen gick det igår att läsa att man hittills skrapat ihop lika många poäng som Pelister och IFK Trelleborg tillsammans. Men det omsätts lite spelare också - både in och UT! Men om topplatsen ska hållas krävs det med all säkerhet att man lyckas behålla den befintliga truppen...

                                  
De skånska rapsfälten hjälper inte bara till att skapa ett underbart vackert landskap, deras doft gör även att de dagliga promenaderna blir än mer njutningsbara.

                                  
På fredag handlar det inte längre om någon seriefinal, men jag hoppas ändå att Smyges stolthet kan knyta näven och fixa ännu en trepoängare. Skulle så bli fallet ligger vi 4 poäng före fjolårets notering i antalet inspelade poäng efter sex omgångar. En säsong där vi slutade på 55 friska och 102-39 i kvot...


För egen del kräver den kommande matchen fyra fullträffar för att fjolårets målsnitt ska följas. I teorin är det på intet sätt omöjligt - men i praktiken är det däremot VÄLDIGT långsökt och i det närmaste ogenomförbart!


Till slut vill jag påminna om att det:
IBLAND ÄR SVÅRT ATT SE, TROTS ATT MAN TITTAR!

----------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards