Firman Bloggar!

Alla inlägg den 14 maj 2009

Av Rengbo/Nilsson - 14 maj 2009 09:14




Denna vecka har vi valt att ta ett break i "En spalt - peppar och salt" men som vanligt på en torsdag är det ändå Anders "34:an" Vedmar som har ordet!

-----------------------------

Jag har de senaste helgerna spenderat lite tid på olika idrottsplatser, närmare bestämt Askeröd, Rydsgård och Blentarp.


Sammantaget så slår det mig vilka möjligheter de har.


Samtliga dessa har stora lokaler, flera fina gräsplaner med belysning. Hörby kommun, Skurups kommun och Sjöbo kommun kan.

Varför kan inte Trelleborgs kommun????


Jag kan inte säga på rak arm en enda idrottsförening i Trelleborgs kommun som har någon liknande anläggning som dessa tre.


Jo, kanske en men det kommer jag tillbaka till snart.


Vi i Östra Torp har ett eget klubbhus. En gammal skola som vi köpte av Trelleborgs kommun. Fullständigt nergången och med stora renoveringsbehov. Vi fick ett räntefritt lån som vi fortfarande amorterar av kommunen som täckte kanske 20 % av behovet. Resterande har vi själv fått finansiera. Tusentals timmar av arbete och MYCKET pengar har detta kostat. Här pratar vi om över en miljon kronor. Nu behöver vi ett nytt tak. Vem betalar det? Vi är tvungna att ha uthyrning för att kunna finansiera lokalerna. Men detta gör vi för att våra medlemmar skall ha ett ställe att gå till. 

            (En gräsplan, som en borde se ut!)

Vi har en gräsplan, samt en sjumannaplan som vi själv har ställt i ordning. Kommunen sköter planerna. Ja, de vattnar inte, det får vi själv göra. I år är planen under all kritik. Ett år då vädret har varit ovanligt gynnsamt.


Vår ungdomsverksamhet gör oss otroligt trångbodda. Vi har blivit lovade en gräsyta av Trelleborgs kommun som ligger ca 300 meter från vår verksamhet. Denna får vi själva färdigställa. Vi måste själv plocka sten, röja upp, gräva, dränera och bekosta arbetet. Ingen belysning, det har vi inga pengar till.


Kommunen har lovat att vi skulle få sätta igång arbetet nu under våren men de råkade glömma att säga upp arrendet. Detta är inte första gången de glömmer. Många turer och löften har valsat fram och tillbaka mellan Smyge och de bestämmande i Trelleborg.


Så att Skansen och Behar flyttas från sin hemmaarena mitt i säsongen och att Pelister plötsligt inte har några omklädningsrum är inte direkt förvånande...


Lilla Beddinge och Klagstorp riskerar att få sina idrottsplatser nerlagda pga av kommunens sparande. Är Skegrie och Gylle några föreningar som kommunen prioriterar? Gislöv, som lägger ner mycket tid och säkerligen mycket pengar på sin plan? Torp? Lever vi kvar på lånad tid endast för att det finns trotjänare som lägger ner otroligt mycket jobb och vägrar att lägga sig ner och självdö.


När man sen hör föreningar som plötsligt får ett nytt klubbhus och konstgräsplan UTAN att betala en enda krona så blir man förvånad.


Hur mycket har Anderslöv betalt för sina nya lokaler? Hur mycket har deras konstgräsplan kostat? Har medlemmarna i Anderslöv plockat sten och lagt dräneringsrör? Hur mycket betalar de i hyra? Vi vet hur mycket vår gymnastiksektion får betala för ett förråd som de hyr av kommunen. I relation till detta så borde Anderslöv betala hundratusentals kronor om året i hyra. Gör dem det?


Jag har absolut inget emot Anderslöv som klubb. Vad jag reagerar mot är snedvridningen av medel. Och kom nu inte dragande med nån gammal badhusfond. Fotboll är väl ingen vattensport.



Vems öra i Trelleborgs kommun är det som Anderslöv viskar i. Vi har våra aningar. Vi, övriga föreningar kanske kan viska i samma öra, annars så får vi kanske skrika i det vid nästa val.


Ha det bra!

//34:an.

-------------------
Firman ser mer än gärna att övriga läsare blandar sig i denna
diskussion genom att lägga en kommentar. Nå vad tycker Ni?
OBS! GLÖM INTE ATT FYLLA I SPAMKODEN INNAN NI SKICKAR!

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards