Firman Bloggar!

Alla inlägg den 20 augusti 2009

Av Rengbo/Nilsson - 20 augusti 2009 23:08




Firman Bloggar drog igång den förste november förra året och vi närmar oss därmed ett jubileum. Följande rader innebär den 434:e publicerade bloggen vilket vi är mycket stolta över. Personerna bakom verket är som säkert många vet MARTIN RENGBO och ANDERS NILSSON, men vi vill även framhålla samtliga medarbetare som verkligen höjer bloggens läsvärde och utan Er hade vi stått oss slätt - TACK!



Vår första gästbloggare var Fredrik ”Fridde” Mårtensson och han följdes upp av TFF-bekantingen Dennis Melander. Därefter har Ni kunnat läsa om Johan Åkesson, Fredrik Hahne och inte minst Rickard Nordström. Just Nordström är kanske den allra mest uppskattade bland våra läsare och detta säkert med med tanke på hans starka åsikter. Nordström tar ständig kontakt med Firman och är den av de mer ”sällsynta gästbloggarna” som också skriver flitigast. Faller alla pusselbitar på plats är han glädjande nog inom kort redo för nya rader vilket vi återkommer till.

 

Till vår ”dagliga” hjälp har vi Anders ”34:an” Vedmar som levererar läsvärda texter varannan torsdag (En spalt – peppar och salt).
Dessutom har vi nyligen kontrakterat Alex Nilsson (PopAlex Klottrar) som mestadels kommer att skriva om IFK Handboll, men liksom övriga har han fria händer att tycka till om allt och alla - vilket ni garanterat kommer att bli varse…



Till dessa namn ska läggas Daniel ”Kvalhjälten” Olofsson som med jämna mellanrum dyker upp med matchreferat från diverse fotbollsarenor och så givetvis vi själva som inte bara sköter det administrativa utan även skriver en och annan mer eller mindre uppseendeväckande blogg.


Bland övriga som skrivit kan nämnas Andy ”Hutteboll” Göransson (IFK-målvakt) samt Martin ”Märta” Jönsson som varit vår egen NHL-expert.


FIRMANS BLOGG har en hel del återkommande ”event”. Bland dessa kan nämnas ”FREDAGSFRÄCKISEN” som verkligen blivit populär och minst sagt uppskattad. Dessutom levererar vi ganska ofta speltips, såväl från fotbolls- som travvärlden. Dessa publiceras oftast på lördagförmiddagen och då inför helgens stryk & V75.  

  

Eftersom vi hela tiden vill förnya oss har vi haft en hel del kategorier som passerat. Bland dessa kan nämnas ”Lika som bär” – ”Hot Stuff” (wow, vilket tryck i vintras!) – Hissa och Dissa” -  ”Seriekoll” och ”Dagens Bild”. Under våren hade vi även en tipstävling för våra läsare, kallad ”Utmaningen”, där Micke Persson stod som segrare. Detta moment har för avsikt att göra en repris av inom det närmaste.


Firman har alltsedan starten poängterat hur gärna vi publicerar texter från våra läsare så har Ni någon kul att förtälja den breda massan – tveka inte – maila: firman2009@live.se - Ni kommer garanterat att få Er röst hörd!


Vi kan utlova en mycket spännande höst och därmed kan vi inte mer än hälsa gamla som nya läsare välkomna. Eftersom det är fredag avslutar vi denna blogg som sig bör- med en FRÄCKIS, håll till godo!



Peter kom hem till sina farföräldrar och fann sin farfar sittandes i gungstolen på verandan – helt naken från midjan och neråt.

- Men farfar!? Vad gör du? utropade Peter chockat.

Den gamle mannen tittade trött mot horisonten utan att ta notis om sitt barnbarn.

- Farfar? Varför sitter du här på verandan utan några byxor på dig? frågade Peter igen.


Den gamle mannen tittade nu sakta upp på honom och svarade:


- Förra veckan satt jag här utan skjorta och då blev jag stel i nacken. Det här är din farmors påhitt…

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 20 augusti 2009 07:32





Såja, nu är man tillbaka i gängorna efter en fin semester och flytt. Källstorp är landet men det är ändå nära till det mesta. Pizzerian i Klagstorp t.ex

ÖSTRA TORO FIRAR 75 ÅR
I år firar Östra Torp 75-årsjubileum. I januari 1934 samlades några killar på ett café i Smyge och beslöt att starta en förening. Tänk så längesedan det var. Vad hände 1934?

* Skönheterna Sophia Loren och Brigitte Bardot föddes.


* Leonard Cohen (Hallelujah), Brian Epstein (Beatles manager) och Del Shannon (My baby runaway, run, run, run, run, runaway) såg också dagens ljus. Modeoraklet Giorgio Armani kom till detta år och började kanske planera för framtida kostymer i vaggan.


*
I Sverige föddes Östen Warnebring och Sven-Bertil Taube men också 70-talets skräckfarbror Staffan Westerberg (Vilse i pannkakan). Allas vår Raskens (Sven Wollter) föddes också detta år.


* Robert Moog föddes. Utan honom så hade musikhistorien kanske sett annorlunda ut eftersom det var han som uppfann Synthen.

* Ja i övrigt så var det en viss Hitler (har ni kollat RAIF-Hitler) som slog ihop president- och Rikskanslerämbetena och blev führer i Tyskland.


* I Amerika blev Bonnie and Clyde skjutna med 130 skott. Charles Manson, den blivande massmördaren föddes . I Tyskland föddes Ulrike Meinhof som blev terrorist och ingick i Baader-Meinhof-ligan.

KURRE HAMRIN KOM TILL...
På sportsidan kom Kurre Hamrin till. Hälsingborg vann allsvenskan och Juventus vann i Italien. Italien blev världsmästare i fotboll. Chelsea kom på 19:e plats i engelska ligan. Tyvärr var det ett annat Londonlag som vann (Arsenal). Liverpool på 18:e plats var tyvärr två poäng bättre än Chelsea och det sista av de just nu fyra stora lagen, Manchester United kom på 20:e plats, i andra divisionen!!!!!!!! Hahahahaha.

...OCH VI FICK EN NY TRAFIKLAG!
En ny svensk vägtrafiklag, som ger polisen rätt att hindra en berusad förare att fortsätta sin färd kom till. Den lagen kom kanske till efter firandet av födelsen av Östra Torp, vem vet…..


Ja, där ser man vad som hände samma år som Östra Torp kom till. På lördag blir det stor fest i Smyge för att fira dessa 75 år som har förflutet. Passande nog så går seriefinalen i Smyge mot Rydsgård samma dag. Nu får vi se till så att det blir mycket att fira denna dag.


VECKANS RECEPT!

Oxfilé med hasselbackspotatis är aldrig fel som festmat. Eller Rostbiff med potatissallad, Stekt sill i russinsås, Gulaschgryta med knödel, Tjälknöl, helstekt kotlett, falukorv och makaroner, ärtsoppa mm mm. Ohh vad det finns mycket gott. Idag vet jag inte riktigt vad jag vill rekommendera så ni får säga till frugan, sambon eller vem ni delar livet med, att idag får hon bestämma.

Själv öppnar jag en flaska Ferrari (champagne) och skjuter upp korken i luften och säger Grattis Torp… må du leva länge………… 



Javisst ja…jag hade ju en tävling innan semestern!


Jag har inte sett några rätta svar.

And though I know I never get her out of my heart … framfördes av MeatLoaf

Your loveletters are confetti I rip em´up my hands are swetty… framfördes av Graham Parker.


Dagens fråga gäller artisten som har ett namn som hänvisar till en maträtt.

Han gjorde en egen version av ”Diamonds are a girls best friend… samt var med i duon ”Peoples limousine” tillsammans med Elvis Costello.


Den sjätte augusti dog Willy De Wille från gruppen Mink DeVille. ”Just to walk that little girl home”, ”She was made in heaven”, ”Mixed up shook up girl”, ”Spanish Stroll”, ” Maybe tomorrow” ja, listan på hans speciella sätt att framföra musik på kan göras lång. Allt framfördes med en fantastisk känsla.


It´s closing time….RIP Willy…  Where Angels Fear to Thread……


//34:an.

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards