Firman Bloggar!

Alla inlägg under november 2008

Av Rengbo/Nilsson - 26 november 2008 07:53

                      

Som Ni säkert märkt så befinner sig min bloggkamrat på varmare breddgrader

och med tanke på vädret här hemma kan man inte vara annat än avundsjuk.


                                

Men inte ens en semester kan hindra honom för att jobba vidare här på bloggen och igår kunde Ni bland annat läsa om hans Tysklandsäventyr från i somras. Hoppas att Ni uppskattade den minnesrika berättelsen lika mycket som jag. Det kommer mera!


Ny gästbloggare!

De senaste två veckorna har vår gästbloggare varit TFF-kaptenen Dennis Melander och han har för avsikt att komma tillbaka inom kort. Men denna veckan kommer vi att presentera ett nytt ansikte på Firmabloggen och än en gång handlar det om en känd personlighet, och liksom senast har personen ifråga viss anknytning till fotboll.


Den som väntar på något gott...

Gästbloggen dyker som vanligt upp imorgon torsdag och vi rekommenderar

att Ni håller ögonen öppna då det återigen utlovas intressant läsning.


Ett kliv framåt...
Helgens ”Firman tipsar” tog ett kliv framåt, åtminstone när det gäller travbiten, och vi jobbar givetvis vidare för att även i fortsättningen kunna leverera spelvärda förslag. Kanske redan i eftermiddag…

-----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 25 november 2008 11:31


För många av oss som håller på med idrott handlar det om passionen till en sport, i mitt fall handlar det självklart om fotboll. Jag kan tänka mig att många av de som aldrig upplevt fotbollens fantastiska värld ställer sig frågande till hur vi fotbollsidioter beter oss. Många gånger kan det vara svårt att förklara men det finns ett citat som jag tycker är passande:

”Fotboll handlar inte om liv och död, det är mycket viktigare än så”

Ovanstående citat är signerat Bill Shankley. En Liverpoollegendar (förstås) som för alltid kommer att minnas på Anfield Road, i Liverpool, i England och antagligen i hela fotbollsvärlden.

Detta är såklart en sanning med modifikation. Fotbollen har alltid varit en stor del av mitt liv, men sen den dagen jag blev pappa har bilden förändrats radikalt.

Barn är fantastiska!
Familjen är fantastisk!
Barn och familj gör att man får perspektiv på saker…

Med detta vill jag inte säga att jag tappat mitt intresse för fotboll - fråga min fru!


Fotboll handlar mycket om upplevelser. Ett av mitt starkaste fotbollsminne vid sidan av planen var fotbolls VM 2006 i Tyskland. Pappa och jag hade lyckats få tag på biljetter till matchen mellan Sverige-Paraguay på Olympiastadion i Berlin den 15 juni. Vi startade hemifrån tidigt på morgonen och satte av mot Wittenbergplatz där Camp Sweden samlats för uppladdning inför matchen.

Ni som var där: WOW!!

Det går inte att beskriva trycket på alla dessa svenska fans. Uppskattningsvis 40 000 svenskar fanns på Wittenbergplatz när kortegen mot Olympiastadion började några timmar innan match. Det var en fantastisk sommardag med klarblå himmel och säkert 30 grader i luften. Väl inne på arenan fanns nästan enbart svenskar och ljudnivån var overklig! Det var omöjligt att inte leva sig in i matchen.

                             

Matchen var ganska tillknäppt och många trodde nog på en mållös uppgörelse.
Men en viss Ljungberg lyckades nicka (!) in 1-0 i slutminuten och hela arenan exploderade!

Om det finns någon som missat Granqvists och Edströms referat från matchen så rekommenderar jag er att titta på videon längst ner i inlägget
- glöm inte att skruva upp ljudet!

Jag får ståpäls (som Gunde hade sagt) när jag ser videon, SJUKT!

Detta får avrunda min kärleksförklaring till fotbollen!     

"Ni tre spelare bildar en kvadrat på mittplan"
Rolf Zetterlund

-----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 24 november 2008 22:12


Hola!
 
Veckorna flyger iväg precis som planet till Teneriffa.

Denna måndag har bjudit på mulet väder från morgon till kväll.

Cirka 20 grader är dock skönare än det som bjuds på hemmaplan...
 
ALL INCLUSIVE - T A C K A R!
 
Saknad
 
Saknar nära och kära...
Saknar bloggandet...
Saknar internet...
Saknar solen...men har träffat Bamse!
Saknar träningen i Smyge ikväll...men minns TA cupen!
Saknar svenskt kaffe...
 
Ser att bloggen sköts ypperligt av min firmakollega.

Trodde inget annat...
 
Una cervesa por favor...
 
ALL INCLUSIVE - T A C K A R!
 
----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 24 november 2008 12:30


  


Vårat ”Hot Stuff” har blivit mycket uppskattat och vi ska göra vårt bästa för att även i fortsättningen kunna leverera senaste nytt och då framförallt kring småklubbsfotbollen på söderslätt. Just på södeslätt händer det en hel del för tillfället, men detta ber vi att få återkommer till lite senare i veckan. 


Denna ”Hot Stuff” tänkte vi nämligen tillägna de Allsvenska klubbarna där det också händer en hel del intressanta saker. Här kommer så ett axplock!


  • Vi inleder med Halmstad BK som för en diskussion med försvarspelaren Mikael Nilsson, för tillfälligt tillhörande Panathinaikos.
 
  • Sören Åkeby har fått ett nytt kontraktsförslag av Sundsvall och nu återstår att se om den "konstgjorda höstlösningen" blir permanent. 
 
  • I Kalmar FF finner vi den rutinerade mittbacken Patrik Rosengren som ännu inte bestämt sig för hur det blir nästa säsong. Alternativen lär vara att stanna kvar i guldklubben eller också avsluta sin karriär i Mjällby AIF.
 
  • När det gäller vårt kära Trelleborg kan vi framförallt meddela att Erik Sundin fortsatt är aktuell för AIK medan Rasmus Bengtsson för en diskussion med Hammarby IF. Vi kan även konstatera att Magnus Andersson fortsatt är uppvaktad av de nyblivna guldmedaljörerna i Kalmar.

  • Göteborgs mittback Mattias Bjärsmyr, som tidigare var med i ”Firmans drömelva”, lär ha fått en intresseförfrågan från Salzburg i den Österikiska ligan.

  • Att Malmö FF tappar Jonathan Johansson till Hibernian är kanske ingen jättenyhet, men för Er som missat det vill vi ändå konstatera att så blir fallet. Ola Toivonen diskuterar kontrakt med olika klubbar i den Holländska ligan medan Anders Andersson är på väg till Trelleborg.

  • I Elfsborg lämnar målvakten Johan Wiland för FC Köpenhamn medan den tuffe försvarsjätten Andreas Augustsson enligt uppgift i princip ska vara klar för Viborg. Det ryktas även om att Tobias Linderoth är på väg hem efter en sejour i Galatasaray, återstår att se hur mycket sanning som ligger i detta påståendet.  

  • Den före detta Helsingborgsspelaren Razak Omotoyssi har blivit utslängd från sin Saudiarabiska förening Aljasr och är istället aktuell för Karlsruhe i den tyska högstadivisionen.

  • AIK-målvakten Daniel Örlund har under året varit utlånad till Fredrikstad och uppgifter gör idag gällande att man gett keepern ett kontraktsförslag vilket skulle motsvara ungefär 2 miljoner kronor per år. Från föreningen dementerar man dock dessa uppgifterna.

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 24 november 2008 10:02



Ny vecka innebär som vanligt nya friska tag!


För många innebär det också viss ångest att inleda fem nya arbetsdagar i väntan på en ny underbar helg och just därför tänkte Firman pigga upp Er lite och hur gör vi det bättre än att presentera nya "lika som bär"?


Denna gång handlar det om:

Mirko Vucinic (Roma) och Bujar Bunjaku (Skansen).

Förslaget kommer från Hanne (firman tackar!) -
men frågan är som vanligt - vem är egentligen vem?


 


         Bujar Bunjaku                                       Mirko Vucinic


Vi vill även påminna om att omröstningen gällande vilket derby Ni helst vill se närmar sig sluttampen. Torsdag är sista dagen att rösta och för tillfället leder - Liverpool - Everton - knappt före - Arsenal - Tottenham.


Vi tackar givetvis alla Er som redan röstat och

för övriga kan vi rekommendera att Ni gör det nu!

----------

Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 23 november 2008 09:26


Måste återigen blicka tillbaka på TA-cupen. För vilken succé det blev! Smyges stoltheter hade ärligt talat inte så högt ställda förväntningar inför gårdagens matcher.


En på förhand tuff grupp där säkert den

avslutande matchen mellan IFK Trelleborg

och Pellister var tänkt som en ren seriefinal,

åtminstone om Ni frågar tävlingsledningen…


Mötte IFK-ordföranden Bo-Lennart Nilsson inför vår

första match och följande konversation utspelade sig.

- Vem inleder Ni mot? (Bullen)

- Vi har Skansen i första matchen. (Nilsson)

- Ahhhh, det är väl en lagom inledning - den matchen vinner Ni lätt. (Bullen)

- Nej, så enkelt är det nog inte, men vi ska göra vårt bästa. (Nilsson)


De flesta som läser dessa rader vet att vi, precis som ”Bullen” förutspådde, besegrade Skansen med klara 4-1. Men en halvtimme senare förlorade ”Di randige” mot samma lag med 3-1!

Vad hände, sade Bill.

Jag har ingen aning, sade Bull.

Det går liksom inte alltid som man tänkt sig…


Och värre skulle det bli…

För egen del kittlade matchen mot just IFK Trelleborg lite extra. Och samma sak var fallet för min ”kedjekompis” Philip Marklund. Vi har ju båda tillhört den föreningen för inte så länge sedan, men av olika anledningar finns vi inte kvar.


Detta kom också att bli vår tuffaste match så här långt i turneringen. Johan Hellström gjorde 1-0 för IFK och laget hade ett kompakt tryck mot vårt mål. Sista 3 minuterna kom dock en sensationell (?) vändning och när ”hesa fredrik” tjöt var saken biff och det gick att läsa 2-1 på tavlan… 


------------------------------

I fredags antog jag en intern tävling mot IFK:s målvakt (!) Joakim

Moberg vilken gick ut på vem som kom att göra flest mål i turneringen.


Sägas bör att det INTE var jag som kom med

”påhittet”, men vadet var givetvis taget.


Jag sände ett sms till min gode vän under

lördagskvällen om att det står 7-1 inför slutspelet…
…men har ännu inte fått något svar!

------------------------------


”Pellistersupporter” i huvudrollen…

Domarna kom som vanligt att spela en av huvudrollerna och det var inte helt oväntat BOBAN som klev fram i rampljuset. Han gjorde det dessutom i matcherna där Pellister deltog (märkligt va?).


Inte minst upphämtningen från 3-1 till 3-3 mot Skansen kan man tacka sin ”supporter” för och man kan väl utan att överdriva påstå att BOBAN rånade ett välspelande Skansen på en slutspelsplats. Återstår att se om Pellisters jultomte får fortsatt förtroende som domare i slutspelet…



 

Gårdagens ”Firman tipsar” fick en flygande start då Hoof Beats vann den inledande V75-avdelningen och min förhoppning är givetvis att Ni inledde V75-kupongerna med ett spikförslag!


Även Juan Carlos visade sig mycket riktigt vara bäst i den avslutande avdelningen och kanske kan dessa två klockrena vinnare ha varit till hjälp i jakten mot full pott…


Den engelska fotbollen är hopplöst svårtippad för dagen. Som vanligt

valde vi att stå över de fyra storlagen vilka sällan ger några intressanta odds.

Men inte ens dessa gjorde sitt. Såväl Arsenal, Chelsea, Liverpool som Manchester United tappade poäng, kan det månne ha varit första gången någonsin under en och samma omgång? 


Stoke gjorde dock som väntat sitt medan Portsmouth

onödigt tappade två poäng genom ett självmål i slutminuten…


Fasiken också, sade Bill.
Nya tag, sade Bull.

----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 22 november 2008 14:54


TA-cupen i fokus!


...inomhusspel en kall vinterdag verkade passa Östra Torp!

...obesegrade genom gruppen, minst sagt imponerande.

...vilka lag var favoriter i denna grupp?

...Skansen var värda en plats i slutspelet.

...IFK var en besvikelse.

...precis som domarna.

...borde inte stolpen som överföll Ekan fått varning?

...Kalle och Thorsten verkade nöjda med allt och alla.

...TUNG start för IFK:s nya ledarduo!

...Teneriffa i slutet av november känns helt rätt.

...kul att träffa gamla lagkamrater.

...stort TACK till alla supporters som hejade fram oss.

...extra plus till vår unga keeper, Andreas Sonesson!

...Pelister till slutspel med andan i halsen.

...Beddinge ville mycket men räckte inte till.

...någon som har en vicks blå till Firman 1/2?

...någon som såg var Jocke Moberg blev av vid Nilssons 2-1-mål?

...slutspelet är den 3:e december!


----------
Firman 1/2





Av Rengbo/Nilsson - 22 november 2008 08:00


                   
Hollands seger mot Sverige i onsdags kan mycket väl ha varit vändningen för ”Firman tipsar” – åtminstone både tror och hoppas vi att så var fallet. Lördagens utbud är som vanligt brett och vi ger oss först och främst på den engelska fotbollen.


Vi förlitar oss på hemmasegrar och bjuder Er på en fin trippel!

På Riverside Stadium förväntar vi oss att Middlesbrough tar 3 poäng i matchen mot Elmanders Bolton. Middlesbrough har haft dålig utdelning så här långt men är ett offensivt lag framförallt på hemmaplan. Bolton hade som väntat inget att sätta emot Liverpool i förra omgången och det lär bli tufft att undvika en ny förlust i denna match. Vi spikar ettan till 1,95 på Expekt!


 

I matchen mellan Portsmouth och Hull bör rutinerade Portsmouth ta alla poängen. Som de flesta känner till har Portsmouth ett grymt stöd hemma på Fratton Park och det lär kännas som en tolfte utespelare. Hull har sprattlat av sig efter en onekligen överraskande bra inledning av Premier League. Diarra skadad i hemmalaget men ettan känns klar. Finns till fina 1,80!


Sista matchen ut i vår trippel blir den mellan Stoke och WBA. Stoke har fördel av hemmaplan och är pressade att vinna hemma på Britannia Stadium. Stort revanschsug lär finnas efter den mediokra matchen de gjorde borta mot Man Utd (förlust 5-0). Det som eventuellt talar emot är att strikern Fuller missar matchen. West Bromwich är ett bottenlag och kommer inte ta många poäng på bortaplan denna säsong. Jonas Olsson har en tuff uppgift i mittförsvaret. WBA saknar även nyckelspelaren James Morrison. Kan bara sluta med hemmaseger? Återigen ligger Expekt marknadshögst med sina 2,30!

Trippeln ger 1,95 x 1,80 x 2,30 = 8,07
Drygr 8 ggr pengarna på denna trippel känns som en bjudning, eller?

                       
Eftersom vi även har en "så kallad" travexpert på Firman

vore det snudd på tjänstefel att inte bjussa på några V75-tips!
              
Veckans omgång avgörs på Bergsåker utanför Sundsvall och man kan lugnt konstatera att det inte handlar om någon hemmaplansfördel när det gäller att gräva fram klara vinnare. Men vi gör ett försök och återstår att se om det blir ris eller ros när omgången ska summeras.

Långväga Jägersgäst...
En hel del okända kusar för oss i södra Sverige, men en som vi i alla fall känner igen är den Hans Adielsson-tränade 10 Hoof Beats i den inledande V75-avdelningen. Åttaåringen står perfekt inne i silverdivisionen och när man gör den långa resan norrut har man garanterat ställt i ordning. Erik Adielsson jagar dessutom Björn Goop i kampen om att bli mestvinnande inom rikstoton under 2008 och räkna med att han är rejält segersugen…

Omgångens drag...
Omgångens drag hittar vi i den fjärde avdelningen och då i form av 12 Staro Cold Carat. Tränaren och körsvennen Robert Bergh jagar sitt första championat på hemmabanan och när det vankas Elitserien inom travet har han för vana att trimma lite extra. Sämsta läget över kort distans är givetvis ett rejält handikapp, men att det handlar om fältets mest kapabla häst råder det inget tvivel om - ändå är han i nuläget bara streckad på var femte kupong…

Mera Robert Bergh...
Mera Robert Bergh kan det bli i V75-avslutningen - tillika DD-2 - och då tillsammans med 1 Juan Carlos som radat segrar och som står med ett perfekt utgångsläge. Från ledningen kan ekipaget åter visa sig bli svårpasserat...

DD-draget...
För er som nöjer Er med att spela en Dagens Dubbel kan 10 Big Star vara ett roligt bud i den första DD-avdelningen. En häst som jag trodde en hel del på senast, men då blev han hängande varpå körande Johan Untersteiner tvingades backa sig sist för att sedermera sitta fast med ett ton kvar i linorna. Örjan Kihlström upp och bättre klaff i eftermiddag kan mycket väl innebära seger…

Ta hjälp av en Harry Boy!
För Er som är lite mer av ”lottospelartypen” kan nyss nämnda hästar med fördel användas på en ”huxflux-kupong” där Harry Boy sköter resten. Insatsen bestämmer Ni själva - allt från 50 kronor och uppåt är det som gäller.

LYCKA TILL!
---------
Firman

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards