Firman Bloggar!

Alla inlägg under november 2008

Av Rengbo/Nilsson - 21 november 2008 09:53

  • Ayhan Garip går från Lilla Torg till Olympic. 
  • Michael Mensha från TFF blev gripen av polisen igår i samband med fotbollsträning. Han är anhållen misstänkt för våldsbrott och sexualbrott.
  • Andreas Bergbring från BK Näset tränar med Anderslövs BOIK.
  • Henrik Jensen ska enligt säkra källor vara nära en övergång till BK Skansen. Därmed blir såväl hans forna förening Lilla Beddinge BK som Gylle AIF bestulna på ”Jensenkonfekten” under kommande säsong. Åtminstone i sitt eget lag…
  • Dezair ”Dez” Idrizi är på väg bort från Pelister och ska träna med Höllviken och Balkan i nästa vecka.
  • Patrik Ahltin lämnar Staffanstorp och har gjort klart för spel med Svedala IF.
  • Pelister har gjort klart med Elbassan Avdyli som tillhört föreningen tidigare samt Amir Mujkanovic från LB07:s tipselit.
  • Seath Sandmark från Olympic är klar för Lilla Torg.
  • Magnus Bönnemark är nu helt klar för IFK Trelleborg där han återförenas med tränaren Jimmi Olsson.
  • Sebatin Avci - spelande tränare från Hyllie - har blivit ”köpt” till Olympic.
  • Michael Sander blir ny tränare i Kulladals FF.
  • Lindit Idrizi från Pelister har provtränat med Behar och ska enligt rykte leta ny förening.

----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 21 november 2008 07:01

 

Tro det eller ej, men det är otroligt nog fredag igen! Vet inte om det beror på att man har ett så underbart roligt jobb, fantastiskt trevliga vänner eller bara för att man är allmänt glad som tiden går så fort. Men strunt samma, fredag är det likväl!


Det är dessutom en lite speciell helg som väntar. Speciell på så sätt att det är dags för ”TA-cupgruppspelet” imorgon. Personligen har jag en hel del roliga minnen att blicka tillbaka på. Närmast seger var jag för övrigt tillsammans med Stavstens IF för ett par år sedan. Men inför fulla läktare fick vi dock se oss besegrade av TFF – såklart! 


Just TFF är som alltid skyhöga favoriter, men vår ”gästbloggare” Dennis Melander meddelade i veckan att det inte finns något större intresse från seniorernas sida detta år vilket kanske kan öppna upp för en skräll, vem vet?

                      

Att åka till Smygehuk en torsdag kväll när vinden viner och regnet piskar mot fönsterrutan är inte speciellt inspirerande. De som var på plats genomförde dock passet på ett strålande sätt. Högt tempo rakt igenom och gott humör på samtliga. Verkar som om Latexmannens träning var väldigt uppskattad, kul!


         


Firman har fått en del kritik för sina tips och vi kan väl hålla med om att det inte direkt har varit ”stolpe in” så här långt. Bollnäs torskade mot ett desarmerat Vänersborg (och ingen annan!) men Hollands seger kändes ändå som ett steg i rätt riktning och vi ser helgens utbud med stor tillförsikt an.


Vi ska åtminstone än en gång göra vårt bästa för att leta fram de

mest spelvärda objekten och räknar såklart med att Ni hänger me!

-----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 20 november 2008 10:02


             


Hej alla glada!

Dennis Melander här igen. 



Min inledande blogg verkade uppskattad och det är ett sant nöje att få fortsätta skriva för "Firman". Denna gång har jag tänkt ranka de bästa spelarna i Allsvenskan samt när mina skruvdobbar kommer väl till pass, häng me...


Målvakten var nog den svåraste att ta ut. Det är ju den spelare som jag har minst kontakt med, och det är ju synd att säga att jag är målvakternas skräck. Om du nu inte frågar Petter Wastå i Kalmar förstås. Han ligger nog fortfarande sömnlös efter det enorma skottet som lämnade min högerfot på Fredrikskans förra året...


Har jag förresten berättat att     

mitt mellannamn är ”ödmjuk”?

       

Den bästa försvarsspelaren är Teddy Lucic. Inte för att han är guds gåva till passningstekniken, utan för att han alltid är på rätt plats. Han har stor del i att Elfsborg släppte in väldigt lite mål i år.


Årets Mittfältare går till Viktor Elm. Det är nog den mittfältaren som har betytt mest för sitt lag. Gör man 16 mål som mittfältare har man förtjänat denna utmärkelse...


Årets Anfallare blir Henrik Larsson. Det går helt enkelt inte att ta bollen ifrån den *jävelen*. En väldigt smart spelare som dessutom får andra halvmediokra medspelare att bli rätt bra.


    

Sen finns det ju alltid sådana spelare som jag älskar att möta som t.ex Henrik Rydström, Pontus Wernblom, Mats Rubarth och framför allt Ola Toivonen. Det är sådana spelare som gör att man byter till nya skruvdubbar innan matchen...

 

Jag vill även passa på och ge en eloge till våra två innermittfältare Magnus Andersson och den tyvärr nyss skadade men fantastiske Jonas Bjurström. Dessa båda har varit genomgående bäst i vårt lag under året.


När jag ändå är inne på "tackbiten" vill jag även tacka den

tappra skara till publik som har varit där varje match under året.


Det var allt för denna gång, men eftersom Firman har lovat mig fortsatt förtroende som gästbloggare bör det inte dröja alltför länge innan vi ses.

 

Frid & Lycka - Ljus & Kärlek.


Skål!

---------------------------------------------

Vi tackar återigen vår vän Dennis Melander som verkligen har hjälpt till att höja värdet på denna blogg. Och precis som Ni nyss har läst så kommer han att komma tillbaka, men vad som ska avslöjas nästa gång ber vi att få återkomma till.


---------

Firman.

Av Rengbo/Nilsson - 20 november 2008 08:27


…vem har sagt att spel på bandy är en guldgruva?


…det måste varit första gången vi hört en expertkommentator

prata mer än huvudkommentatorn.


…IFK Trelleborg handboll vann "måstematchen" mot Tumba, men

det berodde inte på att man var bra - utan snarare på att man var minst dåliga.


…”arenaeffekten” blev kortvarig för MIF Redhawks.

Hur tolkar man annars 1-5 hemma mot Växjö Lakers?


…Vänersborg – Bollnäs 6-2. Firman fattar ingenting!


…vad är snabbast? Röken eller elden? 


…någon som vet hur holländaren Dirk Kuyt uttalar sitt namn. I så fall kan Mikael Bergvall behöva en undervisning. Eller är kanske hans ”KA-UUT” det rätta?


..."långsmala funderingar" är värt ett besök!


…3-1 till Holland var smickrande siffror för svenskt vidkommande.


…dock var det inte direkt överraskande - åtminstone

INTE för Er som följer ”Firman tipsar”!


…Pelle Blohm kan behöva en halstablett till frukost.


...torsdag innebär som Ni vet ett nytt gästblogginlägg och denna vecka tar Dennis Melander upp nya intressanta ämnen. Vi har för avsikt att publiserar andra delen vid lunchtid, håll ut!


…vi vill VERKLIGEN ha kvadraten ikväll!


-----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 19 november 2008 23:06


Innan sängen kallar (inte Anna) har det blivit dags att lägga ut några fler lika som bär. Firman har formligen bombarderats av förslag och vi hoppas Ni tycker det är lika kul som vi.


Missa inte uppföljningen på vår gästbloggare, Dennis Melander. Denna gång kommer Ni kunna läsa om vilka spelare som han rankar högst i Allsvenskan, bästa målvakt, försvare, mittfältare och anfallare. Dessutom avslöjas att skruvdobbar kommer väl till pass mot några spelare. Missa inte uppföljningen imorgon! 


Första paret ut tackar vi Hasse Borg för...

 

  Van Nistelrooy                    Zola


Tack Hannes för dina bär som kommer här :)

 
     Rami Shaaban                      Ian Thorpe


Sista paret ut denna gång tackar vi Fridde för...
  
            Rehn                             Teletubbies 


----------

Firman 1/2



Av Rengbo/Nilsson - 19 november 2008 14:09


Så har halva veckan gått och ikväll vankas det träningslandskamp (iskallt?). Sverige lirar borta mot Holland på Amsterdam Arena och matchar ett B-lag. Kanal 9 har de exklusiva TV rättigheterna till denna kamp.
Sverige kommer till start utan några rutinerade spelare som Mellberg, Zlatan, Anders Svensson och Linderoth. Kanske läge för Firman Tipsar att slå till och ge våra trogna läsare ett stenklart tips (igen). Gjuten etta i matchen mellan Holland-Sverige!

Firman Tipsar

Firman tipsar vidare med lite bandy (jodå vi vågar). Denna gång tror vi på Bollnäs borta mot Vänersborg. Ett märkligt tips kan man tycka med tanke på att Bollnäs inte vunnit någon av de 18 senaste bortamatcherna. I januari 2007 mot Villa kom senaste bortasegern men nu är det dags!
Vänersborg saknar tre backar och har tagit ut Jonas Berner, 38 år gammal, som lagt skridskorna på hyllan. En tvåa i denna match ger minst dubbla pengar!



 



Många Torpare har säkert börjat längta efter Latexmannens (se bilden ovan) träning imorgonkväll. Nya poäng lär stå på spel och många av spelarna ser riktigt laddade ut. Firman saknar kvadraten...


Till sist en lika som bär... (tack Torres)

   
         Patrik Lindqvist              Robert Perlskog


----------
Firman 1/2


Av Rengbo/Nilsson - 19 november 2008 10:19


Uppföljning på gårdagens populära lika som bär.

Först ut är förslaget från Nille P:

Hysén Pia Sundhage
         Pia Sundhage                            Glenn Hysén


Firman 1/2 passar på att tacka Manne för kommentaren gällande Rivaldo/Rengan och här kommer bidraget:

 
                  Rivaldo                                     Rengan


Det kommer fler lika som bär senare och Firman tar gärna emot ännu fler förslag. (Vi gör vårt yttersta för att hitta bilder på alla bidrag men kan inte garantera något)

----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 18 november 2008 11:30


  • Som vi tidigare meddelat kommer trelleborgsbekantingen Kali Diallo att lämna sitt uppdrag som spelande tränare i Gislövsdal. Det tog dock inte lång tid innan 36-åringen gjorde klart med en ny förening. Han återvänder nämligen till Lilla Torg för spel i division II.

  • Ola Severin är klar som ny assisterande/ungdomstränare i Veberöds AIF. I samma förening fortsätter för övrigt Jörgen ”JP” Persson som huvudtränare.

  • Guldbollen gick som väntat till Zlatan Ibrahimovic.

  • Förre Oxiespelaren Louis Da Silva har under året tillhört Anderslövs BOIK, men därifrån verkar han vara på glid. Han spelade nyligen en testmatch för Klagshamn då man mötte Lilla Torg. Även det sistnämnda laget ska visst finnas med i Da Salivas tankar som en tänkbar förening under kommande säsong.

  • Om någon missat det så poängterar vi återigen att det var Andreas ”Balten” Jönsson som tog hem guldet i lördags.

  • Diamantbollen gick lite oväntat till Frida Östberg…

  • Nu är det bara 2 veckor kvar tills vår lagledare Mathias Jönsson och hans fru Heli enligt beräkningarna ska få sitt första barn. ”Firman” håller tummarna för att allt ska gå bra och önskar de båda ett STORT lycka till.

                           

  • Faruk Senli från Svedala IF är klar för spel i Malmöklubben BK Olympic.

  • Samma förening kan också glädja sig åt att anfallaren Steven Gil stannar. Han har fört en diskussion med såväl Lilla Torg som Höllviken, men har alltså bestämt sig för att förlänga sitt nuvarande kontrakt.

  • ”Firmans blogg” ökar glädjande nog stadigt sina läsarsiffror. Bland 26.020 bloggar har vi nu klivit upp på en totalt 48:e plats bland de mest populära och bara den senaste veckan har vi haft nästan 1.000 (!) unika besökare. Givetvis både hoppas vi och tror att Ni stannar kvar hos oss!
  • Om Ni scrollar lite längre ner på denna sida finner Ni vår nya kategori - "lika som bär". Vi kommer framöver att publiera våra läsares förslag så har Ni något roligt att bjuda på - tveka inte - utan skriv in ert förslag under "kommentarer".

                         

-----------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards