Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

MÅL, mål, mål, mål, mål, mål, mål...

Av Rengbo/Nilsson - 28 maj 2009 11:06





Mål, smaka på ordet.
Mål, är något man strävar efter.
Summan av delmål gör slutmålet.
Man säger att vägen är resans mål.
 
Mål kan var mat, slutpunkt och tal!


Före-mål, slut-mål, del-mål, mål i mun, mål-vakt, mål-görare, dal-mål, mål-are! Mål är ett oerhört vitt begrepp.


I sportens värld är mål avgörande för utgången av matcher. En match utan mål är det bara enstaka tränare som tycker om. Alla i ett lag är viktiga. Utan målvakt, försvarare och mittfält så står sig anfallarna slätt. Men ändå finns det ett sorts skimmer över de speciella målgörarna.
                                   

Gol, tor, goal, strut och balja är bara några uttryck och namn för att göra mål. Hur känns det att göra mål. Ja, för dem som aldrig upplevt det så är det väl enklast att beskriva så här. Att få göra mål är en känsla som ligger nånstans mellan onani och samlag.


Ett bra lag kännetecknas av att de har målskyttar. Alla i ett lag är viktiga men har man ingen som kan göra den sista avgörande dragningen eller stå på rätt ställe och peta in bollen så står man sig slätt.


Alla lags storhetstider innehåller alltid någon eller några stora målskyttar. Kan man ha två toppspelare i anfallet som förstår och samarbetar så blir man också ett vinnarlag.Klinsmann och Matthäeus, Van Basten och Gullit, Ralf Edström och Roland Sandberg, Dan Corneliusson och Torbjörn Nilsson, Mats Magnusson och Lasse Larsson, Benny Mårtensson och Marek Skurzinski var alla spelare som hittade varandra och gjorda varandra bättre. Fotbollshistorien vimlar av dessa radarpar. Wolfsburgs historiska seger i Bundesliga beror till stor del på att de har två fantastiska målgörare i Dzeko och Grafite.

                                    

Sen finns ensamvargarna som t.ex Inzaghi. Nästan alla retar sig på honom i 89 minuter då han springer offside och gnäller men i 90:e så avgör han matchen. Chelsea har Drogba, Henry var en sådan i Arsenal. Romario och gamle Ronaldo Preben Elkjaer i Danmark, Vialli, Allbäck ja historien har frambringat många av dessa ensamvargar som ligger och hugger på allt. Barcelona är speciella då de har tre (3) st riktiga målgörare i Messi, Etoò och just Henry.


Sen finns det målgörare som betyder allt för laget. Maradona, Zlatan, Totti och Gerrard är några av de mest framträdande i denna klass. Mittfältare som gör mål är mer sällsynta men ibland poppar de upp. Lampard, Ronaldinho och Ronaldo är fantastiska spelare med näsa för målet. För att inte tala om alla frisparksskyttar. Beckham och Juninho i Lyon är nog de bästa just nu.


Själv var jag en som gjorde mina mål så nära målet som möjligt. Det gäller bara att stå på rätt plats vid rätt tillfälle och veta var målet finns. Det är medfött. Går inte att träna upp.


Att alltid veta var målet befinner sig gjorde att Zahn gjorde ett fantastiskt mål i fredags, Anders Nilsson gjorde ett liknande mot Blentarp. Ta emot bollen vänd och skjut. Manne gjorde likadant innan han blev skadad. Sjödin besitter också den konsten. Kristoffer ”Ekan” Ekström likaväl (kom snart tillbaks från skadan!).


Nu sticker jag ut hakan och påstår att inget lag inom Trelleborgs kommun har en sån uppsättning av målgörare som Torp har just nu. Fransson och Märta är två mittfältare som hittar allt som oftast målet. Och i vassen lurar Mini, Patrik, Lindahl m.fl som öser in mål i B-laget.  Publiken vill se mål och publiken älskar målgörare.


Så vill ni se mål så vet ni vart ni skall åka.
                                  
Nä, nu har det blivit dags för ett mål mat.


Ha det bra//Anders "34:an" Vedmar.

 
 
Ingen bild

Celander

28 maj 2009 14:42

Vill främst tacka er för en trevlig sida med mycket intressant läsning för oss som gillar både fotboll och trav. Allt ni skrivit om hittils har varit antingen klockren fakta eller väldigt roligt, med "glimten i ögat" som man brukar säga. Därför är det oerhört tråkigt när man får läsa hur Anders Vedmar dra paralleler mellan Fransson och Lampard, Ronaldo. Visst, Frallan är en duktig mittfältare men jag tycker ändå att det känns som om Mr. Vedmar drar det lite långt. I övrigt önskar jag er lycka till och hoppas ni inte blir några sura miner över min kritik. Vi ses i 4:an. // Anders Celander

 
Ingen bild

34

28 maj 2009 15:09

Det är alltid positivt med kritik...så det är inga problem med det.
Frallan har stänkt in mål i år så svaret han kommer att ge är väl bara att han stänker in än fler.Hahahahaha

 
Ingen bild

Celander

29 maj 2009 08:09

Men det är ju för att Östra Torp är överlägset i sin serie.

 
Ingen bild

Selakovic

29 maj 2009 09:53

Esbjörn Berghult klar för serietvåan Rydsgård!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards