Firman Bloggar!

Alla inlägg under augusti 2009

Av Rengbo/Nilsson - 25 augusti 2009 11:10




Man var lite förväntansfull när man bänkade sig på Södan i söndags för att se "nya" IFK, men TJI fick jag. Matchen mot Skurup var lika rolig att se på som att se färg torka. Skurup var fruktansvärt dåliga, dom håller div 2 klass. Det hade varit bättre att spela första mot andra uppställningen i 60 minuter. Det hade gett mer.

                                        

Det enda positiva var att Denis körde runt på alla 14 spelarna. Nej nu glömmer vi det sömnpillret och blickar framåt, det ska bli väldigt intressant att se "prologen" första helgen i september där vi på fyra dagar ska mäta oss mot elitlagen. Efter den helgen så får vi svaret på var vi står och som det ser ut nu så är vi långt ifrån så dåliga som alla tycker. Som vanligt slår vi från underläge, men det gör mig inget.


-----------------------------
FALKENBY, VISST KAN MAN LÄSA OM POPLAGET I TA?!
Poplaget gjorde säsongsdebut mot nämnda Skurup i torsdags. Tyvärr blev det förlust med 29-28, men det är okej tycker jag. Man är aldrig nöjd med en förlust, men mitt syfte var att alla skulle spela och det fick dom + att det är alltid svårt att komma igång i första matchen. Ikväll är det dax för match nummer två. IFK Ystads B-lag står för motståndet och nu är det bara seger som räknas. Allt om matchen kan ni läsa om i Trelleborgs Allehanda - eller hur Martin Falkenby! =)=)=)
-----------------------------


       
GRATTIS ÖSTRA TORP!
Östra Torp förlorade seriefinalen mot Rydsgård med klara 3-0. Med tanke på ledarstabens målsättning innan säsongen - att dom var nöjda med att hålla sig kvar för dom var ju nykomlingar - så är det ju INGEN ko på isen. Kontraktet är ju säkrat för nästa år. GRATTIS!


-----------------------------
ALLA STORA MÅLSKYTTAR FÅR HA EN DÅLIG DAG!
Jag får kanske äta upp att jag trodde att Anders skulle sopa hem skytteligan med tanke på att han var "matchens mest anonyma spelare" mot Rydsgård. Men någon gång måste alla stora målskyttar få ha en dålig dag. Arsenal har gjort 10 mål, men Robin van Persie är fortfarnde mållös...
-----------------------------


ETT STORT BUUUUUUUUU FÖR BINGSGÅRD!
Läste i måndagens TA att kommunen med LALLAREN Ulf Bingsgård i spetsen inte tyckte att man ska ha konstgräs på Vångavallen. Jag tycker att det är bedrövligt. Det säger väl sig självt att man ska ha konstgräs på Vångavallen. Jag tycker vi ska vara stolta över TFF, dom tillhör ändå topp 8 i Sverige. Kommunen borde hjälpa TFF istället för att stjälpa. Det är lätt att ta på sig en TFF halsduk (Bingsgård!) och låtsa att man bryr sig, men när det sen är tid att agera så är man inte på TFF:s sida. Skandal! Ett stort BUUUUUUUUUU för ULF BINGSGÅRD!



 -festivalen till helgen. Då blir det till att putsa dansskorna för förmodligen blir man - liksom Nilsson - FYLLD av självförtroende...


VECKANS BÄSTA: Novas dagisdebut går över förväntan!


VECKANS VÄRSTA: Yannik Tregaro som kallade 200 meters löparna för tomtar. Han trodde verkligen på fullaste allvar att Emma Green skulle klara 1.99 i sista försöket. Killen har humor.........
 
 
Vi ses där Poplaget är// Alex.

Av Rengbo/Nilsson - 24 augusti 2009 13:35



En ny vecka har tagit vid och det innebär som vanligt nya friska tag från Firman. Rickard Nordström har tisslat om en uppseendeväckande blogg som ska vara på ingång, men exakt när den ska kunna läggas *live* vågar vi INTE lova. Vad vi däremot kan lova är att PopAlex inom kort är tillbaka med nytt klotter vilket kan vara värt att vänta på.

HÅLL UT, SNART PUBLICERAR VI!

----------
Firman  

Av Rengbo/Nilsson - 23 augusti 2009 13:40


Gårdagens seriefinal där vi i Torp spelade hemma mot Rydsgård
hade en fantastisk inramning.
Östra Torp firade 75-års jubileum och Torpardan drog
som vanligt mycket folk till Smyge.


Torpardan avslutades med höjdarmatchen och tillika seriefinalen...


Årets bästa publiksiffra och underbart skönt sommarväder gjorde att förutsättningarna var de absolut bäst.


Matchbollen lämnades på mittpunkten av fallskärmshoppare
och förväntningarna var stora.


När väl matchen sparkades igång såg man att många Torpspelare var nervösa. Kansk ovana att spela inför mer än 50 pers?


Matchen som sådan höll väldigt låg kvalite.
Mycket felpassningar och ganska många långa bollar från båda lagen.

Onekligen passade detta spelet Rydsgård bäst. En bit in på första halvlek tog gästerna ledningen och nu var det rejäl uppförsbacke.


I paus var ställning fortfarande 0-1 och det fanns förhoppningar
inför andra halvlek. Vårt spel funkade inte och Rydsgård
försvarade sig väldigt bra.

Tyvärr uteblev spelförbättringen och Rydsgårds välorganiserade
lag hade inga större problem att hålla rent framför sitt mål.
Rydsgård har dessutom seriens bästa målvakt i Mathias Svensson
och han plockade enkelt ner flera inlägg som pumpades in mot slutet.

Istället kontrade Rydsgård in både 2-0 och 3-0 sen var seriefinalen slut.


Känslan direkt efter matchen var: "Grattis till seriesegern Rydsgård"

Men den feta damen har inte tagit ton än...


---------------------------------------------------------------------------------------


I övrigt gällande småklubbsfotbollen…
IFK Trelleborg tappade 3-0 till 3-3 och brände dessutom en straff vid ställningen 3-1 vilket förmodligen kostade segern. Tränaren Jimmy Olsson tycktes dock nöjd med att avståndet hölls jämtemot Lödde.

…Pelister fortsatte på den inslagna vägen då man bortaslog Balkan med uddamålet. Lite tur låg visst bakom segern då man liksom IFK tappade en 3-0-ledning, men till skillnad från kamraterna kunde man avgöra på en straff och detta i det absoluta slutskedet. Närmast väntar nu ett hett derby dessa båda lag emellan vilket spelas kommande söndag.

…FCT tog en stabil 2-0-seger mot Tomelilla och man klev därmed åter upp i den absoluta toppen av tabellen vilket åtminstone för oss förefaller sig vara obegripligt. Antingen har vi sett ”fel” matcher där laget varit inblandat eller också håller serien inte någon vidare klass.

… vi flyttar ner en serie och måste då även följa upp Vellinges öden och vi väljer återigen att citera tränaren ”Rossis” uttalande efter helgens 1-1-match mot bottenkollegan Lunds SK.
”Oavgjort är bättre än ingenting…”
Så sant så sant, men gapet upp till en kvalplats är fortfarande lååååååååångt!

…Anderslöv repade mod och besegrade ”dyngsistliggande” Gärsnäs med uddamålet efter mål av bland annat ”danskungen” Joakim Moberg. Närmast väntar hemmamatch mot Simrishamn och en seger i denna match kan föra upp laget på något säkrare mark.

…Behar har kopplat grepp om division 6-serien och detta efter seger i seriefinalen mot Västra Ingelstad. I samma serie har Skansen åter vaknat till liv och närmast väntar en derbyfight på Albäcksvallen kommande fredag. En seger i denna match ses som ett måste för dem ”grönsvarta”!

…Gylle förlorade något överraskande mot Näset och därmed försvann med största sannolikhet chansen till ett direktavancemang, men kvalplatsen ser däremot väldigt stabil ut.

…Lilla Torg tog sin andra raka 1-0-seger och laget ser enormt starka ut i försvaret. Kanske borde Torps tränarduo slå Firmans gästbloggare Rickard Nordström en signal!


I ÖVRIGT DÅ!
”Firman Tipsar” återkom under lördagen och var ytterst nära en succéstart, men dessvärre levde inte Birmingham upp till våra förväntningar. Personen bakom de heta lördagstripplarna är oftast Firman 1/2 och han lär återkomma med nya heta spelförslag kommande helg.

Det känns som om vissa personer efterfrågar ett svar för att kunna göra tvärtom…

Hur kan så många underprestera när det gäller som mest? Ofattbart!


---------

Firman

Av Rengbo/Nilsson - 22 augusti 2009 09:20




Då får vi passa på att hälsa en gammal kategori välkommen tillbaka. Firman tipsar ger sin syn på några av helgens matcher. Låt oss kolla in helgens trippel!

Hull - Bolton 1
Tottenham fullständigt krossade Hull senast och vann med klara 5-1.
Hull såg vilsna ut över hela planen men kanske framförallt i försvaret.
Dagens motståndare Bolton har inlett säsongen svagt. Har ett ganska svagt material och Elmander har inte bevisat att han är en utpräglad målskytt.
Räkna med en tight match men där hemmalaget vinner med uddamålet.
 
Unibet ger 2,50 för ettan.
 
Birmingham - Stoke 1
I slutminuterna avgjorde Birmingham hemma mot Portsmouth.
En straff gav tre poäng och förnyat självförtroende.
Som nykomling tar man ofta mer poäng i början av säsongen.
Stoke fick en omöjlig uppgift med bortaplan mot ett revansch suget Liverpool. Stoke valde att satsa allt krut på försvar och lååånga inkast.
Fyra insläppta var kanske i överkant men det saknades kreativitet i spelet.
 
Här bjuder Unibet på 2,20 för ettan.
 
Wigan - Man Utd 2
Storfavoriten Manchester United föll mycket oväntat borta mot Burnley som är nykomlingar. Trots spelövertag och missad straff av Carrick fick United lämna planen mållösa.
Inte ofta United förlorar en match i Premier League.
Räkna med ett högmotiverat United från första minuten.
Wigan förlorade något oväntat hemma mor Wolwerhampton.
Märkligt med tanke på premiären då man besegrade Aston Villa med 2-0. Klart bättre motstånd och United vinner med minst två bollar.
 
Unibet ger blysamma 1,53 för tvåan.
 
Sammanlagt blir oddset 8,42 vilket känns riktigt spelbart. Lycka till!



--------------------------------------------------------------------------------------------



PS. Ni missar inte presentationen av Firmans blogg som Ni hittar under detta
inlägg. Där kan Ni läsa om det mesta bakom kulisserna DS.



Till sist hoppas vi på massivt stöd ute i Smyge klockan 15.00 då det vankas seriefinal mellan vårt Torp och Rydsgård, välkomna!




----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 20 augusti 2009 23:08




Firman Bloggar drog igång den förste november förra året och vi närmar oss därmed ett jubileum. Följande rader innebär den 434:e publicerade bloggen vilket vi är mycket stolta över. Personerna bakom verket är som säkert många vet MARTIN RENGBO och ANDERS NILSSON, men vi vill även framhålla samtliga medarbetare som verkligen höjer bloggens läsvärde och utan Er hade vi stått oss slätt - TACK!



Vår första gästbloggare var Fredrik ”Fridde” Mårtensson och han följdes upp av TFF-bekantingen Dennis Melander. Därefter har Ni kunnat läsa om Johan Åkesson, Fredrik Hahne och inte minst Rickard Nordström. Just Nordström är kanske den allra mest uppskattade bland våra läsare och detta säkert med med tanke på hans starka åsikter. Nordström tar ständig kontakt med Firman och är den av de mer ”sällsynta gästbloggarna” som också skriver flitigast. Faller alla pusselbitar på plats är han glädjande nog inom kort redo för nya rader vilket vi återkommer till.

 

Till vår ”dagliga” hjälp har vi Anders ”34:an” Vedmar som levererar läsvärda texter varannan torsdag (En spalt – peppar och salt).
Dessutom har vi nyligen kontrakterat Alex Nilsson (PopAlex Klottrar) som mestadels kommer att skriva om IFK Handboll, men liksom övriga har han fria händer att tycka till om allt och alla - vilket ni garanterat kommer att bli varse…



Till dessa namn ska läggas Daniel ”Kvalhjälten” Olofsson som med jämna mellanrum dyker upp med matchreferat från diverse fotbollsarenor och så givetvis vi själva som inte bara sköter det administrativa utan även skriver en och annan mer eller mindre uppseendeväckande blogg.


Bland övriga som skrivit kan nämnas Andy ”Hutteboll” Göransson (IFK-målvakt) samt Martin ”Märta” Jönsson som varit vår egen NHL-expert.


FIRMANS BLOGG har en hel del återkommande ”event”. Bland dessa kan nämnas ”FREDAGSFRÄCKISEN” som verkligen blivit populär och minst sagt uppskattad. Dessutom levererar vi ganska ofta speltips, såväl från fotbolls- som travvärlden. Dessa publiceras oftast på lördagförmiddagen och då inför helgens stryk & V75.  

  

Eftersom vi hela tiden vill förnya oss har vi haft en hel del kategorier som passerat. Bland dessa kan nämnas ”Lika som bär” – ”Hot Stuff” (wow, vilket tryck i vintras!) – Hissa och Dissa” -  ”Seriekoll” och ”Dagens Bild”. Under våren hade vi även en tipstävling för våra läsare, kallad ”Utmaningen”, där Micke Persson stod som segrare. Detta moment har för avsikt att göra en repris av inom det närmaste.


Firman har alltsedan starten poängterat hur gärna vi publicerar texter från våra läsare så har Ni någon kul att förtälja den breda massan – tveka inte – maila: firman2009@live.se - Ni kommer garanterat att få Er röst hörd!


Vi kan utlova en mycket spännande höst och därmed kan vi inte mer än hälsa gamla som nya läsare välkomna. Eftersom det är fredag avslutar vi denna blogg som sig bör- med en FRÄCKIS, håll till godo!



Peter kom hem till sina farföräldrar och fann sin farfar sittandes i gungstolen på verandan – helt naken från midjan och neråt.

- Men farfar!? Vad gör du? utropade Peter chockat.

Den gamle mannen tittade trött mot horisonten utan att ta notis om sitt barnbarn.

- Farfar? Varför sitter du här på verandan utan några byxor på dig? frågade Peter igen.


Den gamle mannen tittade nu sakta upp på honom och svarade:


- Förra veckan satt jag här utan skjorta och då blev jag stel i nacken. Det här är din farmors påhitt…

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 20 augusti 2009 07:32





Såja, nu är man tillbaka i gängorna efter en fin semester och flytt. Källstorp är landet men det är ändå nära till det mesta. Pizzerian i Klagstorp t.ex

ÖSTRA TORO FIRAR 75 ÅR
I år firar Östra Torp 75-årsjubileum. I januari 1934 samlades några killar på ett café i Smyge och beslöt att starta en förening. Tänk så längesedan det var. Vad hände 1934?

* Skönheterna Sophia Loren och Brigitte Bardot föddes.


* Leonard Cohen (Hallelujah), Brian Epstein (Beatles manager) och Del Shannon (My baby runaway, run, run, run, run, runaway) såg också dagens ljus. Modeoraklet Giorgio Armani kom till detta år och började kanske planera för framtida kostymer i vaggan.


*
I Sverige föddes Östen Warnebring och Sven-Bertil Taube men också 70-talets skräckfarbror Staffan Westerberg (Vilse i pannkakan). Allas vår Raskens (Sven Wollter) föddes också detta år.


* Robert Moog föddes. Utan honom så hade musikhistorien kanske sett annorlunda ut eftersom det var han som uppfann Synthen.

* Ja i övrigt så var det en viss Hitler (har ni kollat RAIF-Hitler) som slog ihop president- och Rikskanslerämbetena och blev führer i Tyskland.


* I Amerika blev Bonnie and Clyde skjutna med 130 skott. Charles Manson, den blivande massmördaren föddes . I Tyskland föddes Ulrike Meinhof som blev terrorist och ingick i Baader-Meinhof-ligan.

KURRE HAMRIN KOM TILL...
På sportsidan kom Kurre Hamrin till. Hälsingborg vann allsvenskan och Juventus vann i Italien. Italien blev världsmästare i fotboll. Chelsea kom på 19:e plats i engelska ligan. Tyvärr var det ett annat Londonlag som vann (Arsenal). Liverpool på 18:e plats var tyvärr två poäng bättre än Chelsea och det sista av de just nu fyra stora lagen, Manchester United kom på 20:e plats, i andra divisionen!!!!!!!! Hahahahaha.

...OCH VI FICK EN NY TRAFIKLAG!
En ny svensk vägtrafiklag, som ger polisen rätt att hindra en berusad förare att fortsätta sin färd kom till. Den lagen kom kanske till efter firandet av födelsen av Östra Torp, vem vet…..


Ja, där ser man vad som hände samma år som Östra Torp kom till. På lördag blir det stor fest i Smyge för att fira dessa 75 år som har förflutet. Passande nog så går seriefinalen i Smyge mot Rydsgård samma dag. Nu får vi se till så att det blir mycket att fira denna dag.


VECKANS RECEPT!

Oxfilé med hasselbackspotatis är aldrig fel som festmat. Eller Rostbiff med potatissallad, Stekt sill i russinsås, Gulaschgryta med knödel, Tjälknöl, helstekt kotlett, falukorv och makaroner, ärtsoppa mm mm. Ohh vad det finns mycket gott. Idag vet jag inte riktigt vad jag vill rekommendera så ni får säga till frugan, sambon eller vem ni delar livet med, att idag får hon bestämma.

Själv öppnar jag en flaska Ferrari (champagne) och skjuter upp korken i luften och säger Grattis Torp… må du leva länge………… 



Javisst ja…jag hade ju en tävling innan semestern!


Jag har inte sett några rätta svar.

And though I know I never get her out of my heart … framfördes av MeatLoaf

Your loveletters are confetti I rip em´up my hands are swetty… framfördes av Graham Parker.


Dagens fråga gäller artisten som har ett namn som hänvisar till en maträtt.

Han gjorde en egen version av ”Diamonds are a girls best friend… samt var med i duon ”Peoples limousine” tillsammans med Elvis Costello.


Den sjätte augusti dog Willy De Wille från gruppen Mink DeVille. ”Just to walk that little girl home”, ”She was made in heaven”, ”Mixed up shook up girl”, ”Spanish Stroll”, ” Maybe tomorrow” ja, listan på hans speciella sätt att framföra musik på kan göras lång. Allt framfördes med en fantastisk känsla.


It´s closing time….RIP Willy…  Where Angels Fear to Thread……


//34:an.

Av Rengbo/Nilsson - 19 augusti 2009 18:37



Nu är väntan över, imorgon är han nämligen tillbaka!
Det handlar givetvis om vår egen Anders "34:an" Vedmar och detta efter ett välbehövligt sommarlov. Räkna med att han kommer laddad till tänderna. Texten ligger "live" någon gång under förmiddagen!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 18 augusti 2009 09:26



TJENA ALLA SEMESTERFIRARE!
Alex Nilsson här. För er som inte känner mig så är jag 31 år, sambo och en dotter på 1 år. Har ett stort intresse för IFK Trelleborg (HANDBOLL) där jag har varit med i ca 25 år. Först som spelare och numera ledare. Har inför detta året blivit tränare för HK Trelleborg (poplaget) som spelar i Div 2, men mitt allra största intresse är Arsenal. Man kanske inte kan kalla det för ett intresse, jag kallar det själv för ett äktenskap. Jag har fått den store äran att vara en del av "Firman", det tackar jag för. Jag kommer att blogga en del om handboll, men även om annat som händer. Så häng med, nu åker vi...


TIPS KOMMER SENARE!
Med 33 dagar kvar till elitseriestarten så avlöser träningsmatcher/turneringar varandra. Årets elitserie kommer till att bli jämnare än på länge och att redan nu utse en favorit är svårt. Så därför ger jag det 2 veckor till innan jag ger er mina tips inför årets elitserie. Håll ut vänner...

FOLKETS LAG!
Tyvärr för vår och trelleborgarnas del så ramlade vi ju ur elitserien. Oehört trist, framförallt med tanke på att vi är folkets lag. Men så är det och nu kommer vi att börja om, mer om detta och allsvenskan kommer till att komma senare.

SJÄLVKRITIK, VAD ÄR DET?
Som ni vet så är ju Fridrotts VM igång och det är ganska så kul att följa. Det jag har hakat upp mig på är att varför har inte svenskarna självkritik. Som tex den svenska kulstöterskan. Hon hade som personbästa 17.32 För att vara bland dom 12 som gick till final så krävdes det 18.50 Hur tänkte hon här???
"- Jag kan nog öka mitt pers med minst 1 meter, jag har det i kroppen..."
För att ta medalj så krävdes det 20.00 3 meter längre än hennes pers. Jag säger bara STANNA HEMMA TURISTER!!!!


EN ÖDMJUK NILSSON!
Kul att läsa om Anders ödmjukhet när det gäller Skytteligatiteln. Han kör den lätte, lägger över favoritskapet och pressen på någon annan... Smart Anders smart...Grattis säger jag!

HALLÅ, KOM IN I MATCHEN...
När jag i maj gjorde klart att jag skulle bli ansvarig för Poplaget (HK TRELLEBORG) så började jag direkt med att skicka lite mail till klubbar runt omkring angående träningsmatcher. En av dessa klubbar som svarade var Oxie. Jag och deras lagledare kom överens om att vi skulle spela två matcher. En i trelleborg och en i Oxie. Klappat och klart trodde jag. När jag för säkert skull kolla södan en gång till så visade det sig att båda hallarna var bokade. Tråkigt så klart. Jag åkte hem och skickade genast ett mail till Oxies kansli om att det tyvärr var dubbelbokat. Döm om min förvåning när dom i fredags stod på södan och trodde det var match. Jag sa till deras pojkspoling till tränare att det inte var match och att jag hade skickat ett mail. Denna lilla pojke blev rätt sur om man säger så och undrade om jag skoja m.m Han tyckte då att det var mitt fel för jag hade inte dubbelkollat! Så då menar han att jag först mailar. Sen ringer jag till kansliet och frågar om dom fått mailet. Sen ska jag skicka ett brev och höra om dom fått mailet och telefonsamtalet också... Konstigt...


Tänkte avsluta med en "veckans bästa" och en "veckans värsta"


VECKANS BÄSTA:
Arsenals premiär 6-1 borta mot Everton.


VECKANS VÄRSTA:
BP:S Miiko Albornoz fruktansvärda filmning mot TFF:s Marcus Pode. Man borde kunna stänga av filmare i efterhand så att man iaf minskar filmandet.


Vi ses där POPLAGET är// Alex.

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards