Firman Bloggar!

Alla inlägg under augusti 2009

Av Rengbo/Nilsson - 10 augusti 2009 13:39



I lördagskväll var det så äntligen dags.
Hanna Karlsson fick sitt efterlängtade syskon.
Linda & Jerry blev föräldrar till sitt andra barn, denna gång en påg!

Närmare bestämt klockan 22.10 och efter att under gårdagen ha hälsat på familjen Nilsson/Karlsson kan jag meddela att ALLA mår prima.

Vad gäller namn och eventuell bild på underverket ber Firman att få återkomma.

---------
Firman
 

Av Rengbo/Nilsson - 10 augusti 2009 11:46



Ännu en semestervecka är påbörjad och det enda som skiljer sig från den föregående är vädret. Men efter åtskilliga dagar med stekande sol kan det faktiskt vara skönt med lite mildare vindar.

Ett rättvist poängtapp!
Många ryckte säkert på ögonbrynen efter att ha sett slutresultatet mot Liga06 i torsdags. Inte minst Sigge Hansson som själv bevittnade den första halvleken och som efter matchen ringde för att ta del av ”alla” målskyttarna. Men faktum var att det gästande laget verkligen bjöd upp till dans och under den andra halvleken spelade man riktigt trevlig och sevärd fotboll. Sammantaget sätt var ett oavgjort resultat högst rättvist även om det givetvis var försmädligt att åka på ett baklängesmål på övertid.

Ny hemmamatch...
På fredag gäller en ny hemmamatch, denna gång mot Askeröd som vi lite turligt kunde vända och vinna mot i våras. Ett lag som - enligt eget utsago - siktar mot att vinna serien. Vi har bara tre poäng tillgodo och en seger hade givetvis smakat mumma. Spännande match väntar och Firman vill på detta sätt hälsa Er välkomna till en intressant drabbning!

-----------------------------
Är det någon som har en husvagn till salu - hör av Er!
-----------------------------

Alex Nilsson, ny i Firmagänget!
Alex Nilsson, Ni vet han som möter upp där IFK Handboll är, är den senaste i raden av nyförvärv för Firmans räkning. Varje tisdag kommer han att skriva här på bloggen och givetvis kommer det främst att handla om handboll. Men liksom våra övriga skribenter har han fritt fram att tycka till om ”allt och ingenting” och räkna med en eller annan sågning under hösten. När han drar igång på allvar ber vi att få återkomma till, men inom en snar framtid är han på plats. Alex, känn dig varmt välkommen i gänget!

Vedmar, Nordström och Olofsson finns kvar...
Vad gäller Anders ”34:an” Vedmar kommer han även i fortsättningen att finnas vid vår sida. Dock nöjer han sig med ett inlägg varannan vecka, men som vanligt är det torsdagar som gäller. Av våra ”ordinarie” medarbetare kommer även Rickard Nordström och Daniel Olofsson att fortsätta vilket vi både är glada och stolta över.

...likaså Märta och Hutteboll!
Lägg därtill Martin ”Märta” Jönsson och Andy ”Hutteboll” Göransson och Ni förstår själva att fortsättningen kommer att bli högst intressant. Utöver dessa jobbar vi med nya roliga namn som kan komma att göra gästspel på bloggen och avslutningsvis poängterar vi än en gång att även Ni kära läsare – alla har chansen att få Er röst hörd.

----------------------------
Om Ni hann bli oroliga kan vi avslutningsvis i denna information meddela att Fredagsfräckisen kommer att finnas kvar, den har bevisligen varit uppskattad!
----------------------------

Till slut, ett tragiskt besked.
Anders ”Dajmen” Jonasson är ett välkänt namn i travkretsar. Han har sedan länge varit ett föredöme för många travspelare och i lördags lyckades han med vad alla drömmer om, han var ensam om att hitta sju rätt på V75 vilket belönades med sisådär 20 miljoner kronor. Men den gode Jonasson hann inte njuta speciellt länge. 16 timmar senare föll han nämligen ihop. Ett blodkärl brast och hans liv gick inte att rädda. Jag kände inte honom personligen, men hans vänner och bekanta pratar om en otroligt snäll och omtänksam person som alltid hade tid för allt och alla. Livet är och förblir fruktansvärt orättvist!

---------
Firman 2/2 

Av Rengbo/Nilsson - 6 augusti 2009 12:51




Tillhör faktiskt den kategorin som fortfarande har semester. Inte mindre än drygt två veckor till dessutom. Vad dagarna ägnas åt? Allt och I-N-G-E-N-T-I-N-G. Vilket i sig är helt underbart! Att slippa en massa ”måsten” är allt lite overkligt.


Men nu närmar sig den faktiskt den mysiga hösten där kvällarna kan ägnas åt andra saker än att svära över tändvätskan som tog slut…


                       
Fruktansvärt vad luften fyllts med äckliga små blomsterflugor. USCH!
                    
Familjen Rengbo skissar för fullt över nästa års stora projekt, en SWIMMINGPOOL. Själv är jag redan bortskämd med just denna lyxleksak i vår extremt mysiga trädgård och jag kan inte annat än poängtera hur skönt och givet det är att Ni ska fullfölja era planer.


Ikväll drar höstsäsongen igång igen. Och för egen del kommer jag faktiskt bättre förberedd än någonsin. Och detta vid 31 års ålder. Visst låter det lite konstigt, men så är faktiskt fallet. Löppassen på Gylle Stadion har avlöst varandra under sommaruppehållet, men därmed inte sagt att den resterande säsongen blir en succé.

Inget är som väntans tider...

10 matcher återstår för Smyges stolthet och räkna med att undertecknad kommer att göra sitt yttersta för att än en gång få titulera sig seriesegrare, åtminstone i de matcher jag kan vara med i...



Om inte ”OM” fanns skulle varken du eller jag finnas!



Mikaelihelgen (numera Palmfestivalen!) har ALLTID legat sista helgen i augusti. Åtminstone så länge jag kan minnas. Som traditionen bjuder innebär det att man möter upp vänner och bekanta i det uppställda öltältet vilket utan tvekan är en av årets stora höjdare i denna lilla sjöstad. Dessvärre har vi i Östra Torp detta året en inplanerad match under lördagen. Dessutom på bortaplan. Mot Skillinge!!!!!!!! Och inte nog med det. Matchen ligger så sent som klockan 15.00 Någon som hört talas om ordet PLANERING??????



                       
En STOR ”lycka till-hälsning” skickar jag till min storasyster Linda och hennes blivande (!) man Jerry inför deras stundande tillökning i familjen. För visst måste han/hon snart nog vara på väg?!


Om du inte redan gjort det så glöm inte att lägga din röst upp till höger i bild. Vi hade snart tänkt att avsluta just denna kategori och eftersom det är tätt, tätt, tätt - kan just ditt bidrag bli tungan på vågen. Har Ni förresten förslag på nya roliga kategorier så tveka inte, lägg en kommentar.


Vi är i behov av en platt-tv och efter att Martin Nilsson vurmat om ”rea” på familjeföretaget nere i stan beslöt jag mig för att göra ett besök. Tyvärr hade arvtagaren semester, men oavsett lutar det åt netonnet:s lagerstation inne i Malmö istället…


Till syvenes och sist. Jag kan inte påstå att jag genom åren varit något stort ”fan” av Michael Jackson. Detta mest beroende på att jag inte är så extremt musikintresserad. Inte för att jag inte lyssnat på hans låtar och skivor, för det har väl ALLA. Men ändå.


Det brukar heta att man inte saknar kossan förrän båset är tomt och här har vi ett praktexempel. Efter hans bortgång har jag nog aldrig tidigare lyssnat så mycket till denna legends låtar och en av hans mest underskattade kan kanske vara denna…

Av Rengbo/Nilsson - 6 augusti 2009 09:58



Som Ni säkert märkt har Firman valt att så sakteliga starta igång höstens bloggande och redan i eftermiddag kommer vi att sjösätta en ny text. Denna gång kommer det bland annat att handla om pooler, planering och Michael Jackson, håll utkik!
----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 5 augusti 2009 09:24


Fyra långa härliga semesterveckor är nu slut och
det känns skönt att blicka tillbaka med nöjda ögon.


Lite abstinens fanns första dagarna när vi beslutat oss
för att ta bloggsemester, men nu är vi laddade igen och
vi hoppas alla trogna läsare hittar tillbaka till oss.


Mitt älskade Liverpool tappade kanske sin guldchans igår
när Xabi Alonso skrev på för Real Madrid.


Fuck Real, Forza Barca, Fuck Real, Forza Barca, Fuck Real, Forza Barca!


Imorgon är det dags igen, då drar div 5 södra igång och
för oss i Torp handlar de tom hemmamatch mot Liga06.


Känns skönt att inledda med 4 raka hemmamatcher.


Grattis Zlatan, måste vara underbart att få chansen att leva ut sin dröm…


Måste även hylla den eller dem som lagt ut och
fixat RAIFHitler filmen, HUMOR!
(Har ni missat filmen? Här har Ni länken igen:)

http://www.youtube.com/watch?v=SHK4Fx_c-Dc


På lördag är det stormatch i ”stan”. TFF tar emot ”storebror” MFF.
Kan det bli över 10 000 på Vångavallen?
Tillåt mig tvivla…speciellt med tanke på att matchen sänds direkt i TV4.


Bloggen börjar kanske få liv igen?
Så det passar sig med en Aschberg avslutning, ”häng med”!


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 1 augusti 2009 16:22




Nu kan jag inte hålla fingrarna i styr längre.

Besökte tillammans med min bloggkollega (vem annars?) Vångavallen igår och fick ett flertal förfrågningar om när Firmabloggen är tänkt att vara tillbaka på allvar. Svaret på den frågan är VET EJ. Men vad jag däremot vet är att vi inte kommer tillbaka i samma kraft som tidigare. Det vill säga daglig uppdatering. Däremot är vi båda sugna på att stå för några läsvärda inlägg/vecka och troligtvis drar vi igång som planerat i slutet av augusti. Men osvuret är bäst.

--------------------
På tal om gårdagen handlade givetvis besöket på Vångavallen om mötet mellan kommunrivalerna IFK och FCT vilket  rättvist nog slutade med en bortaseger. Lika mycket som jag hyllade gårdagens hemmalag efter vårens 5-1-triumf - lika värda är dem nu att få kritik. Jag slog upp dagens Skånska Dagbladet och tog del av en kommentar från lagledaren L-O Hansson. Jag citerar:

”Man måste ha första målet mot ett lag som bara försvarar sig...”

Om nu L-O har rätt i sin analys, vilket jag INTE är beredd att hålla med om, är det konstigt att bortalaget kunde göra två mål. I mina ögon var det bara ett lag som ville framåt, åtminstone i den andra halvleken och hemmalaget IFK såg matchen igenom håglöst och totalt ointresserat ut av att vilja spela fotboll.


Med tanke på hur mycket laget tränar och den enorma satsningen från styrelsens sida är det nästintill beklagligt att visa upp så pass dålig fotboll och nu är man dessutom i allra högsta grad inblandat i bottenstriden. Vem vet, kanske laget får bege sig ut till Smyge för att få spela derbymatcher kommande säsong…

--------------------

Jag skulle aldrig i min vildaste fantasi få för mig att lämna den svenska sommaren för en utlandssemester. Dessa resor spar jag till den betydligt kallare och mer tråkiga perioden av året. Denna sommaren har bland annat Skara fått ett besök där jag varmt kan rekommendera deras nybyggda bergochdalbana vilken kallas ”Tranan”. Vi har även hunnit med Ronneby Brunn med dess underbara park samt den årliga turen till djupa Småland där som vanligt släkt och vänner möttes upp.


Travmässigt sett har det varit en underbar sommar med Elitloppet på Solvalla, Sprintermästaren i Halmstad, Trippeltravet på Axevalla och nu närmast Hugo Åbergs Memorial på Jägersro som de främsta och bästa minnena.


Och för Er som undrar över min FACEBOOK-rubrik för ett tag sedan kan jag konstatera att Ni inte behöver leta efter vår försvunna vinstkupong längre. Den är nämligen inte försvunnen. För den blev TYDLIGEN aldrig inlämnad. Ett "misstag" som kostade den svidande summan av 28.000 svenska riksdaler. Det är sannerligen tur att man är härdad…


Fick förmånen att agera "Professorn" på Jägersro för några veckor sedan och jag har glädjande nog tagit emot en hel del positiv kritik efter denna tv-debut. Ett arbetsmoment som jag mer än gärna gör om och som Ni säkert får se mer av!


Eftersom jag har tre veckors semester kvar avslutar jag denna
tillfälliga blogg med att bjuda på följande låt, håll till godo!

---------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards