Firman Bloggar!

Alla inlägg den 8 april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 11:32

"Seriekollen" var ett uppskattat inslag tidigare under året och givetvis har Firman valt att följa upp vad som hänt i de olika klubbarna. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och lite längre ner på sidan går att läsa om de fyra första lagen. Imorgon torsdag är det som vanligt dags för en ny upplaga av "En spalt - peppar och salt", på fredag handlar det traditionsenligt om en ny "Fredagsfräckis" och på lördag får Ni som vanligt de bästa tipsen till såväl sportspel som V75 i "Firman Tipsar"...

Gör som så många andra - häng med Firman!
---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 08:59



                   


Så har det då äntligen skett!

Familjen Rengbo har utökats med lille Otto som under onsdagsmorgonen, närmare bestämt klockan 08.24, fick se dagens ljus för första gången. Martin meddelar från sjukhuset i Ystad att allt har gått bra och att såväl mamma Anna som sonen Otto mår prima!

- Hon börjar kunna detta nu, sade Martin med glädje i rösten.

Därmed har systrarna Clara som Alva fått sin efterlängtade lillebror och jag misstänker att jag pratar för alla vänner då jag säger - GRATTIS!

---------
Firman 2/2 

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 08:50

Det har blivit dags att presentera en uppdatering av seriekollen!

Den 6:e april fanns följande att läsa på Allan Lundbladhs blogg (Ystad Allehanda):

”Topp 3 då? Ingen lätt uppgift (är det aldrig). Men här kommer dom:
Askeröds IF, Skillinge IF och Sövestads IF. Jag tar med IFK Simrishamn som outsider.”

...det ska bli intressant att följa Allans tips, han om någon borde veta!


Nu till den uppdaterade seriekollen:

--------------------

IFK SIMRISHAMN – 13 NYA spelare mer än ett helt lag, imponerande! Räkna med IFK Simrishamn i toppen av serien. Följande finns att läsa på deras hemsida:
”Satsningen med återtåget till fyran är nu i full gång. Ny tränare och 13 spännande nyförvärv som valt att representera IFK!”
Ny tränare hämtad från Tomelilla och frågan man ställer sig är om han enbart hämtat klasspelare?

Uppdaterat 090407:
Seriefavoriten Simrishamn har haft det lite tungt i träningsmatcherna. Dock anser jag att man inte ska dra för stora växlar av träningsmatcher. Ett rutinerat manskap som finns i Simrishamn kräver tävlingsnerv för att tända till. Dock verkar det som att man inte hittat målet, eller vad ska man säga om 2 mål på 5 matcher. Inga mål på de tre senaste matcherna. Ska man gissa på att det övas på avslut denna vecka?

--------------------

IFK YSTAD – föll snöpligt i kvalet och ramlade ur div 4. Med ny tränare och några nya spelare kan man nog räkna med att de vill ha revansch. Dock tappar de Emanuel ”Manne” Jönsson och Dennis Lundbladh till Tomelilla IF. Väljer att satsa ungt och gör ett genarationsskifte. En trio etablerade spelare är tveksama till fortsatt spel. (Henrik Stridh, Magnus Wester och Ola Thorkelsson).

Uppdaterat 090407:
IFK Ystad föll i genrepet mot Skillinge men enligt uppgift var detta ett orättvist resultat. IFK Ystad lär ha dominerat matchen trots att man kom till spel med ett mycket ungt lag! Lyckas Mats Bladh få alla de yngre spelarna att prestera på hög nivå under 22 omgångar kan laget finnas högt upp i tabellen.


--------------------

ASKERÖD – Askeröd vann div 6 mellersta 2008. Truppen lär vara intakt och till denna ska två spetsförvärv läggas i Dennis Nilsson och Dick Skog från Eslövs BK. Inom gruppen satsar man på att utmana alla lag och inte nöja sig med att vara en pigg nykomling. Siktar på övre halvan, återstår att se hur långt Askeröd räcker.


Uppdaterat 090407:
Askeröd har imponerat oerhört under träningsmatcherna! Laget har tillgång till konstgräs på Hörby IP och verkar gynnade av snabbt underlag. Har mött ett flertal division fyra lag och har gjort riktigt fina resultat! (Seger mot Sjöbo och oavgjort mot Svedala och Staffanstorp)
Askeröd har enligt rapporter riktigt duktiga forwards och ska INTE underskattas. Tobias Holmgren har spelat 8 matcher och gjort 7 mål!  En outsider!

-------------------

RYDSGÅRDS AIF – Ola Severin har slutat som tränare. Ny tränare är Niklas ”Nollan” Nilsson från Bara. Har fått några nya men även tappat en del. Mest kännbara förluster är kanske Patrik Löfgren till Ystad IF/FF och Johan Tufvesson (ny klubb okänd, slutar?). Känns lite osäkert var Rydsgård står. Har en av seriens bästa målvakt i Mathias Svensson! Intressant att se vilka resultat laget gör i träningsmatcherna

Uppdaterat 090407:
Rydsgård har bland annat spelat oavgjort 2-2 mot seriekollegan Skillinge. Laget har dessutom hunnit med att ha ett läger där man svetsat samman truppen! Verkar vara en förening i Harmoni. Inleder med att möta seriefavoriten Simrishamn på bortaplan, mycket bra värdemätare! Kanske läge för skräll direkt?

-------------------

Därmed var de fyra första lagen avklarade.
Imorgon väntar Anderslöv, Blentarp, Gärsnäs och Liga 06.

Har Ni något som vi missat så lägg gärna en kommentar.
Tack på förhand!

---------
Firman 1/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards