Firman Bloggar!

Alla inlägg den 17 april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 17 april 2009 19:00


Firman har fiskat upp lite heta nyheter gällande Albäcksvallen!
Kom ihåg var Ni läste det först...


På grund av de nya tennisbanorna blir helgens matcher på Albäcksvallen
de sista för vårsäsongen!
BK SKansen och Behar tvingas hitta ny arena för sina vårmatcher!


Enligt rykten kommmer BK Skansen hamna på Vannhög och Behar får troligen spela på Vångavallens träningsplaner.


Tekniska förvaltningen prioriterar INTE fotboll utan väljer nya tennisbanor...helt sjukt anser Firman!


Skulle vara kul att höra åsikterna från BK Skansen och Behar...??


PS.

Matchen mellan Liga06 och Torp pågår just nu, enligt rapporter från arena är det ställningskrig och 0-0 i paus! 

Uppdatering! Ställningen är 0-3! Jysse, Anders och Fransson målskyttar!

Uppdatering! 1-3... (76 min)

Uppdatering! 1-4 Kaj Nurmi i slutminuten!
Ds.


Andra raka vinsten som nykomling!


----------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 17 april 2009 13:04




Lärarinnan ställer frågor till barnen.

- Vad är det som har fyra ben, är brunt och lever i skogen?
- Älgen, svarar Elsa.
- Rätt tänkt, säger lärarinnan. Men det kunde också vara ett rådjur.
- Vad är grönt och hoppar i gräset?
- Gräshoppa, svarar Ulla.
- Rätt tänkt, men det kunde vara en groda också.

Då ställer Gösta en fråga till lärarinnan.

- Vad är det som är stort och hårt när fröken stoppar

det i munnen, men litet och mjukt när den tas ut?

Lärarinnan ger Gösta en örfil, men han fortsätter:

- Rätt tänkt, men det kunde vara tuggummi också...

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 17 april 2009 08:05

 

Äntligen kan man lägga ytterligare en försäsong bakom sig, dock har den fått ett litet annat utseende i år än tidigare säsonger. Det jag framförallt tänker på är min nya roll som spelande assisterande tränare bakom i år nytillträdda huvudtränaren Jimmi Olsson, vilket hittills har varit mycket inspirerande och lärorikt.

Återblick 2008

Efter en bra inledning på förra årets serie, där vi efter tre omgångar hade samlat ihop 7 poäng, men när halva serien var spelad endast hade 11 poäng var man mycket fundersam och pressad, tränare som spelare. När serien var slutspelad hade vi lyckats knåpa ihop totalt 30 poäng och det ledde till en 6:e plats som nykomling i div 3. Vad vill jag då säga med detta. Jo, efter att ha avverkat min 8:e säsong i Zebrorna kan man än en gång konstatera att IFK Trelleborg verkar vara mer av ett höstlag än ett vårlag, men detta hoppas jag att vi ska kunna ändra på under 2009.

Vad händer 2009?

Årets säsong inleddes redan i november månad och optimismen sprudlade. Problemet var bara att vi saknade spelare. Från fjolårets spelartrupp försvann 9 spelare och dessa måste ju ersättas. Från november till december var vi i genomsnitt 12 spelare på träning och jag måste passa på och ge en stor eloge till de spelare som ihärdigt följde Jimmi ”Abrahamian” Olsson:s tuffa fysprogram, ala brottning.

Magnus Bönnemark återvände...
Efter en välbehövlig julledighet var det åter dags att dra på sig brottar-trikån. För många av oss kändes det som att börja om igen, förstår inte varför. I alla fall följdes januari och februari av fortsatt bra intensiva träningar med mycket fys och konditionsövningar, men fortfarande var vi till antalet spelare väldigt få. Det ska dock tilläggas att klubben hade gjort klart med en hemvändare, nämligen Magnus Bönnemark, som är fostrad i klubben, men som sedermera tagit vägen via Malmö FF, Myresjö IF och senast IFK Malmö, för att därefter återvända till sin moderklubb.


Joakim Moberg skadad - framtiden oviss! 

Ytterligare problem uppstod när vår ordinarie målvakt från ifjol Joakim Moberg skadade sig mycket allvarligt i en trädfällningsolycka i början av januari månad. Utgången blev en bruten arm, punkterad lunga, krossad käke och ytterligare skavanker, men det kunde gått mycket värre. Idag är ”Jocke” tillbaka i träning, men målvaktsspelet får låta vänta på sig lite till. Men med hans vinnarskalle och inställning dröjer det nog inte länge förrän han är tillbaka mellan stolparna igen.


TFF räddade upp situationen... 

I samband med Jockes frånvaro hämtade vi två målvakter från det egna ungdomsledet, nämligen Henrik Nilsson och Benjamin Tidå. Två lovande målvakter där Benjamin har fått känna på seniorfotboll redan under föregående år. Dessa unga pågar, 17 respektive 18 år unga, har gjort fantastiska framsteg, men det finns mycket kvar att utveckla. Det skulle inte kännas rätt att lägga pressen på någon av dessa två målvakter att direkt gå in och ställa sig i A-laget, därför fick styrelsen i uppdrag att genast få fram alternativ till målvaktsposten. Lösningen fann man hos Trelleborgs FF i målvakten Carl Wachtmeister. ”Calle” har gjort ett imponerande intryck och det syns att han har gått i Jan Erikssons skola.

 

Fler nyförvärv har efter hand blivit klara, där Ted Helmesjö ifrån BW90 och Haris Berisha samt Carl Tomaszewski ifrån Trelleborgs FF har anslutit till truppen.


Vi ser fram emot hemmapremiären!
Resultaten i våra träningsmatcher har haft blandad utgång. Bra resultat har varvats med dåliga resultat, men det är väl så det ska se ut i träningsmatcherna. Dessa matcher är ju till för att tränarna ska kunna prova nya spelidéer och för spelare att prova nya positioner och tro mig, vi har provat många varianter. Men det verkar som att Zebrorna från Trelleborg börjar ta form inför seriestarten i div. 3 södra Götaland och vi ser fram emot hemmapremiären på Vångavallen lördagen den 18 april klockan 13:00 mot Markaryds IF.

”Ränderna går aldrig ur”

//
Martin Nordbladh

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards