Firman Bloggar!

Alla inlägg den 14 april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 14 april 2009 23:03


Ystads allehanda har tippat hur det ska gå för fotbollslagen
på våra sydliga breddgrader.



Det finns tips för herrar från div 3 till div 7
och för damer från div 2 till div 5.


Den mest intressanta serien med Firmans ögon
är självklart division 5 södra.
Så här tippar YA (samt motivering):


1. Sövestad
2. Anderslöv
3. Askeröd
4. Skillinge
5. Simrishamn
6. Rydsgård
7. Ö Torp
8. IFK Ystad
9. Gärsnäs
10. Blentarp
11. Liga 06
12. Skurup

”Sövestad har snubblat på målsnöret till division 4 ett par säsonger i rad nu. Med bibehållen trupp kan det gå vägen i år. Skillinge har en trupp som mycket väl kan tillhöra det översta skiktet i denna serie. Förra gången Christer "Mumin" Nilsson var i SIF stämde personkemin mycket bra i alla fall. Simrishamn är av många tippade som ett topplag och kan mycket väl hamna högt i serien men trots att man värvat flera namnkunniga nyförvärv har man också tappat en handfull nyckelspelare. Skurup har tappat viktiga kuggar och får tillsammans med Liga 06 svårt att tillhöra något annat än botten.”


Riktigt kul att läsa serietips och vårt Östra Torp finns på en hedersam
7:e plats. Mittenlag om man ska gå efter YA. Den som lever får se…


----------

----------


Bland övriga serier hämtar vi från div 3 att YA tror på Markaryd som seriesegrare!
IFK Trelleborg tippas på 5:e plats före FC Trelleborg på 7:e plats och som nästjumbo Pelister (11:e plats). Ska bli intressant att höra Nordblads och IFKs målsättning för säsongen 2009! Håll utkik!


BW90 får bära favoritskapet i div 4 tätt före Kalle Palms gamla klubb
Oxie IF. Ska Oxie äntligen lyckas knipa en plats i div 3?
Vellinge och Staffanstorp tippas som bottenlag men trots en
klen premiär skulle jag inte räkna bort Vellinge!


I division 6 får före detta Östra Torp tränaren Paul Björk med sitt Västra Ingelstad utgångstipset. Västra Ingelstad var bra med ifjol och blir säkert ett topplag även 2009. Skansen hittar vi först på 3:e plats men enligt rapporter från Albäck kan det vara så att Skansen kan vara redo för att ta steget upp redan denna säsong!


På damsidan återfinns IFK Trelleborg som favoriter i division 4.
Frågan är om laget står pall favorittrycket?


Vill Ni läsa mer om tipsen och motiveringarna hittar Ni artikeln här!


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 14 april 2009 08:04


Firman var på Ymorvallen igår och bevittnade Pelister - Lilla Torg och utan att ha direkt järnkoll på lagen var känslan att hemmalaget spelade över sin förmåga medan bortalaget spelade under densamma. Slutresultatet blev 2-1.

Vi fick nyligen lite kritik av Sigge eftersom vi inte höll oss till småklubbsämnet och det kan kanske vara befogat. Men för att vidhålla intresset kring vår blogg var det en omöjlighet att enbart rikta blickarna på småklubbsfotbollen från slutet av november till början av april. Men nu när premiären är avverkad kan vi utlova mera texter kring just fotbollen och då framförallt på söderslätt.

Antingen är Helsingborg (slog Göteborg med 1-0 i premiären) RIKTIGT bra eller också är Djurgården (förlorade nyligen med 6-0 mot samma Göteborg) FRUKTANSVÄRT dåliga. Att dessutom kunna lobba seriens störste (?) målvakt från mer än halva plan gjorde förnedringen än värre…

Många minns säkert när Rickard Nordström skapade rubriker här på Firmans Blogg för ett tag sedan. Scrollar Ni lite längre ner på sidan går det att finna en ny text från denna man och glädjande nog för Firman har Nordström lovat att återkomma med jämna mellanrum under årets säsong och som vanligt handlar det om både ris och ros, någon som är förvånad...?

Påskafton avverkades som vanligt i familjehemmet och glädjande nog är vi nu ett jämnt antal vuxna medlemmar i den Nilssonska skaran. Senast in är ju ingen mindre än Andreas Göransson (allsvensk handbollsmålvakt) och jag kan bara konstatera att födelsedagsfesterna knappast blir dryckesmässigt billigare...

En annan som lovat att blogga hos Firman är Martin Nordblad och då handlar det givetvis om IFK TRELLEBORG. Första texten är lovad att nå Firmans mailkorg innan seriepremiären på lördag, ha tålamod...

Att vi hade rätt gällande  Lilla Torgs underpresterande blev jag varse lite senare under gårdagskvällen då följande sms dök upp från Rickard Nordström:
"Under all kritik. Fruktansvärt dåligt. Vi vann varken första, andra eller tredjebollarna. Enda positiva - om det nu finns något - är att det är en väckarklocka, man måste springa och gå in och vinna närkamper för att vinna matcherna. Är rasande... Men dåligt genrep...ger säkert en bättre premiär. Hörs imorgon kamrat"


En familjeangeLÄGENHET går i graven, Ripagatan nästa...

----------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards