Firman Bloggar!

Alla inlägg den 21 april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 21 april 2009 20:52


Som ni läst så har jag fått äran att skriva några rader här på firman. Tanken är att jag i mellan åt ska ta upp bollen i händerna och snacka lite handboll. Eftersom jag spelar i IFK så kommer det bli en hel del skrivande om just detta lag, men ska även försöka få med lite tankar och information ang. Stavsten och resten av handbollsvärlden.


Observera att mycket av detta är mina egna funderingar och kan så klart diskuteras :)


IFK Trelleborg har minst sagt haft ett turbulent år, både på och utanför plan. För alla utanför laget så började säsongen med en förlust och en sparkad tränare, en start som skapade mycket diskussioner.


För oss i laget började säsongen med ett ganska ungt och hungrigt lag med en ny tränare som vi trodde stenhårt på. Försäsongen började också bra med hårda träningar, taggade spelare och bra sammanhållning. Men sen började matcherna och inget fungerade. Ofta tar det lite tid innan matchformen kommer efter en hård försäsong men seriestarten närmade sig och vi fick inte rätt på vårt spel. Två veckor innan seriestart åkte vi på träningsturnering i Tyskland för att slipa på det sista. Självförtroendet var kanske inte på topp när vi körde på båten till Sassnitz men det fanns ändå hopp att vi skulle få en ordentlig chans att spela ihop laget under 5 dagar.


Det som hände i Tyskland stannar där men 5 dagar senare var det ett splittrat lag med mycket irritationer som kom till Trelleborg. Jag personligen tyckte om Franzén (fd. tränare) som person men tror att ett tränarbyte i längden hade varit oundvikligt.


Nu 7 månader senare sitter vi som ett Allsvenskt lag med osäker framtid. Man har redan kunnat läsa att 4 spelare försvunnit och i Trelleborgs Allehanda idag står det att även vår tränare, Dragan lämnar laget. Något som det inte skrivits om är att 8 av de mest betalade spelarna i laget har fått sina kontrakt brutna och kommer troligtvis även de lämna klubben. Samtidigt jagar svenska och utländska klubbar våra 90-or som är vår tänkta stumme för framtiden. Vill dom stanna och spela allsvensk handboll?


Trots allt detta så är det ändå klubbens ungdomssektion som gör mig mest nervös. Vi har gått från en klubb med en stor och lovande ungdomssektion till en klubb med väldigt få ungdomar där fler och fler lämnar. En klubb med elit ambitioner anser jag ska ha en stark ungdomssektion för att fungera.


Jag tror och hoppas att IFK Trelleborg kommer tillbaka till eliten, men jag tror att något måste hända…….


------------------------------------------------------------------------------------------


Firman vill passa på att TACKA Andy för dessa rader och vi ser fram emot mer nyheter så fort något aktuellt händer inom framförallt söderslättshandbollen!
Tack Andy!


----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 april 2009 10:15


Som Firman tidigare meddelat kommer vi att inleda en ny kategori här på bloggen och denna gång ska det bli med lite handbollsvinkel. Som säkert många redan läst i dagens Allehanda har IFK Trelleborg valt att säga upp kontraktet med sin tränare Dragan Brljevic. Mer om bland annat IFK Trelleborg kommer vår senaste i raden av gästbloggare Andreas Göransson att ta upp i sina kommande alster. Förhoppningen är att kunna publisera redan idag och vi rekommenerar att hålla F5-knappen under uppsikt!
----------

Firman  

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards