Firman Bloggar!

Alla inlägg den 25 juni 2009

Av Rengbo/Nilsson - 25 juni 2009 06:45



Firman tackar Daniel Olofsson för ännu ett välanalyserat reportage och vi är glada över att ha honom med oss igen till hösten. Jag var själv och bevittnade gårdagens derby och kan inte låta bli att skriva några extra rader om Martin Nordblad. En spelare som jag haft förmånen att både följa och spela tillsammans med under ett flertal år. Första gången var i Stavstens pojklag och senast var då vi tillsammans förde upp IFK Trelleborgs representationslag i division tre. Mer om Martin Nordblad, men också om mycket annat i min blogg om några timmar!

----------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 25 juni 2009 06:22



 

FC Trelleborg-IFK Trelleborg 1-5 (0-0)



FÖRSTA HALVLEK

Årets match i div 3 södra Götaland skulle jag på förhand vilja säga. Om det blev så? Nja, inte riktigt. Man hade gått och väntat på den här matchen ett tag och verkligen sett fram emot den och byggt upp höga förväntningar. Om vi går till matchen så fick vi se ett IFK Trelleborg som var oerhört taggat och det dröjde inte mer än dryga minuten innan matchens bästa spelare Martin Nordblad prickade stolpen med en nick. IFK visade redan från start att man verkligen ville ta en trea i denna match. FC Trelleborg tjongade i motvinden på Ymorvallen under första halvlek och lyckades aldrig suga tag på bollen och skapa speciellt mycket, enda gången var när Johan Rundqvist missade ett öppet läge och där borde det varit mål. Men och andra sidan så lyckades IFK skapa en tre, fyra bra lägen och borde haft ledningen i paus med någon boll.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek ryckte FCT upp sig något utan att för den sakens skull vara i närheten av IFK:s kampvilja. Med timmen spelad så stack FCT upp och Andreas Lewitz kunde aningen orättvist göra 1-0 på sin egen retur. Det var en väckarklocka för IFK och det dröjde bara ett par minuter innan man efter en tilltrasslad situation slog upp bollen på en olycklig Linus Bladh som stoppade bollen med handen på mållinjen. Således straff, utvisning och avstängning. Korrekt bedömning av domaren som för övrigt skötte sig mycket bra, men ett alldeles för hårt straff och denna regel bör ses över inför framtiden. Straffen satte Martin Nordblad säkert och alltså 1-1. Detta skulle visa sig vara ödesdigert för FCT.  Nästan direkt efter avspark så gör IFK:s mittback Emir Rozajac en rejäl groda och Lewitz är igenom men har alldeles för bråttom i avslutet. IFK sticker upp och vaskar fram en hörna och på den efterföljande nicken som tar i stolpen studsar bollen ut i huvudet på Robin Persson och alltså självmål och 1-2. Nu trodde väl ingen att FCT skulle orka resa sig men på en hörna några minuter fram så missar Tobbe ett ypperligt läge och med lite tur kunde man fått en snabb kvittering och hållit liv i matchen, men som så många gånger förr går IFK upp och gör 1-3 genom Carl Tomaszewskis. Ridå ner för FCT och 1-4 och 1-5 som föll under de sista fem minuterna spelade mindre roll för matchens betydelse där Haris Berisha sköt på en styrande fösvarare och inhoppande Christian Ahlström gjorde 1-5 på fint förarbete av Martin Nordblad.

KASSÖREN GRÅTER...
IFK vinner helt rättvist och många i laget förtjänar överbetyg, den enda i FCT som får godkänt är målskytten Andreas Lewitz men han är alldeles för ensam. Nämnde Christian Ahlström bör man säga några saker om. Han spelade i Trelleborgs FF och gjorde där några väldigt bra matcher och lyckades t.o.m hålla Henke Larsson i strama tyglar under en av hans sista matcher för klubben och här ser man hur fort det kan gå utför. Mittbacken Christian kommer in som anfallare sista 10 minuterna och man kan väl bara ana hur kassören i IFK mår efter att ha värvat Christian dyrt och säkerligen en ganska bra lön också.

  

  
IFK:s kamp och moral att verkligen vilja vinna matchen och man gör det helt rättvist. Möjligen något mål för mycket.



 
Martin Nordblad. Matchens lirare som fick husera alldeles för fritt.




Det var inte vindstilla idag heller på Ymorvallen trots att det var det överallt annars men vinden lyckades inte ställa till det så mycket att matchen blev förstörd.

 

Till FCT:s inställning. Årets match för dem men vad får man se. Elva små rädda pojkar som tjongar iväg bollen så fort man får den. En sån här match måste man som spelare älska att spela då man gör det inför ganska mycket folk vilket man inte är bortskämd med i div 3 annars. En liten känga till tränaren med som måste lyckas få sina spelare heltända till en sådan match. Till sist. Öppnar inte Presidenten plånboken och köper en central mittfältare under uppehållet så kommer nog FCT vad det lider att hamna på undre halvan.


TACK ALLA LÄSARE OCH GLAD SOMMAR

Till slut skulle jag vilja tacka Firman för att jag har fått förmånen att skriva på deras blogg under ett antal gånger under våren. Det har både varit kul och inspirerande att få skriva av sig lite och hoppas att få återkomma med ett och annat alster efter sommaren. Sen skulle jag givetvis vilja tacka alla läsare på bloggen och önska samtliga en trevlig och skön sommar.

 

Varma sommarhälsningar och Skål!

 

Daniel ”kvalhjälten” Olofsson


Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards