Firman Bloggar!

Alla inlägg under maj 2009

Av Rengbo/Nilsson - 26 maj 2009 09:43


Idag är ingen vanlig dag, idag är det stora födelsedagen!


Stort grattis till min älskade Clara som fyller 6 år idag!

Hurra Hurra Hurra!


Stort grattis även till min storasyster Marie!  

 

Hurra Hurra Hurra!


Till sist även ett stort grattis till min goda vän Bo Simmat!


Hoppas att Ni alla får en underbar födelsedag!


---------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 25 maj 2009 09:16




Aston Villa och West Ham gjorde sitt, men dessvärre levde inte Fulham upp till våra förhoppningar och därmed sprack trippeln. Som alltid, nya tag gäller!


I lördagens TA dök vår handbollsexpert Andreas Göransson upp på en helsida och berättade att han ska bli målvaktstränare i IFK-föreningen, en nyhet som vi givetvis hellre hade sett på Firmans Blogg först!


I lördags var det Gylle för hela slanten. Först dess ”bakluckeloppis” med diverse jippon för barnen och därefter match på Gylle Stadion där hemmalaget tog emot Klagstorp. Det var faktiskt lite Östra Torp över det hela då Gylle hade 4-0 i halvlek och därefter mest valde att bevaka.

----------------------------------
På matchen stötte vi även på allas vår småklubbsexpert Sigge Hansson. Han verkade nöjd med sällskapet då det i hans senaste blogg går att läsa följande:


"Under pausen blev det till ett riktigt trevligt bloggmöte på åskådarplats och där fanns Alexander Nilsson – den förre IFK-bloggaren på TA samt Anders Nilsson, från Firman Bloggar. Till dessa båda trevliga grabbar ska läggas Anders far Thomas - minst lika trevlig och i snacket med Thomas blev det ett och annat stoff till kommande kåserier.


Anders är väl mest känd som Söderslätts egen skyttekung och efter fyra mål senast leder han skytteligan som vanligt och han är väl uppe i nio mål vid det här laget, tror jag. Tillsammans med klubbkompisen i Torp, Martin Rengbo, bloggar Anders under just adressen Firman Bloggar och till den bloggen återkommer vi i papperstidningen lite senare.


Claes Nyberg var på plats för att plåta fotbollsspelare men kunde lika gärna valt Anders båda charmtroll till flickor, Linn och Engla. Även Alex förstfödda Nova var med och alla tre verkade finna sig väl tillrätta på stadion"



För Er som vill läsa hela Sigges blogg, klicka på länken nedan.
http://blogg.trelleborgsallehanda.se/smaklubb/

---------------------------------

Det var tänkt att bli lugnet före stormen under den gångna helgen. Men trots detta blev det som vanligt lite småtrevligt under lördagen. Efter eftermiddagens strapatser plockades grillen fram och senare under kvällen fick vi även besök av en glad kvartett där två utav dem (Tom & Jocke!) dessutom bestämde sig för att inviga årets badande. I det 16-gradiga vattnet blev dem dock inte långvariga...


Fick ett samtal av Martin "Märta" Jönsson i lördagsnatt. Han verkade ha roligt, men eftersom varken jag eller Alex kunde tyda hans meningar är vi inte säkra...


Till helgen smäller det, ELITLOPPET 2009!
...min vinnare är Russel November med Sahara Dynamite som outsiderbud!


Läste följande rader i Rydsgårds gästbok...

"Härlig insats idag boys! Vi borde nog avgjort matchen i första halvlek, men viktigaste är att vi fortsätter att vinna. Någon gång måste även Östra Torp tappa poäng..."
...hmmm. Nog för att dem hoppas, vi får väl se!


---------
Firman 2/2


 

Av Rengbo/Nilsson - 24 maj 2009 13:37


Efter ett ganska långt uppehåll har det blivit dags att damma av
kategorin Firman Tipsar. Sista omgången av Premier League ska avverkas.


Aston Villa - Newcastle 1

Newcastle spelar för sin plats i högsta serien men det lär inte hjälpa.
Lagets kvaliteter är begränsade och nog blir det respass?!
Villa spelar för en femteplats och har en bra säsong bakom sig.
Villa vill passa på att visa upp sig för fansen en sista gång denna säsong.


Svenska spel ger otroligt fina 2,25 på ettan.


Fulham - Everton 1

Roy Hodgson har lyckats över förväntan med sitt Fulham under säsongen.
Fulhams defensiv har varit grym och ett kämpalag som vinner hemma.

Everton har en final i FA-cupen att tänka på och lär spara några spelare.


Svenska spel ger 2 gånger pengarna på ettan.


West Ham - Middlesbrough 1

Ännu en match på "liv och död" eller åtminstone måste Middlesbrough
vinna för att hålla sig kvar. Utan sin stjärna Stewart Downing blir det tufft.

Middlesbrough har enbart tagit 2 segrar på bortaplan.

West Ham är ett bättre lag och har dessutom hemmaplan.

Stark etta!


Svenska spel ger finfina 2,30 på ettan.


Totalt får vi 10,35 och en satsad hundring ger över tusenlappen tillbaka!


Lycka till!


-----------

Firman

Av Rengbo/Nilsson - 23 maj 2009 10:32




Ulf Larsson har en diger lista på fotbollsklubbar som han tränat och ifjol gjorde han sin andra sejour på Vångavallen. Efter att för några år sedan fått sparken från TFF var det denna gång dags att ta sig an IFK Trelleborg, ett uppdrag som minst sagt blev kortvarigt. På grund av sitt arbete hann han enligt eget utsago inte med att fullfölja sitt kontrakt, men denna ursäkt skulle inte helt oväntat visa sig vara ren lögn. Istället gick han bakom ryggen på IFK-ledningen för hur ska man annars tolka att han inom kort presenterades som huvudtränare för FC Rosengård. Framgångarna uteblev dock och första segern fick vänta på sig tills den femte omgången. Men då var det för sent. I tisdagseftermiddag nåddes Firman av ryktet att Ulf Larsson skulle komma att få sparken, ett rykte som också skulle visa sig vara korrekt!

                  

Klockan 17.22 publicerade vi följande text:
Envisa rykten florerar och som vanligt vill Firman bjuda sina läsare på spännande läsning. Denna gång handlar ryktet om att Ulf Larsson får sparken. FC Rosengård kommer meddela förändringen ikväll. Återstår att se om det bara är ett envist rykte eller det finns någon sanning bakom. Ingen rök utan eld...


Klockan 21.40, alltså nästan 4,5 timme senare gick ”nyheten” att läsa på Sydsvenskans nätupplaga och efter nästan ytterligare två timmar hängde även Skånska Dagbladet på. Synd bara att man inte valde att hänvisa till vart man tagit reda på nyheten…


Hur som helst kan vi stolt konstatera att vi med bred marginal var först ut med att publicera och Ni förstår själva att det är Firman som bör följas för att få reda på senaste nytt!


VI CITERAR GÄSTBLOGGARE RICKARD NORDSTRÖM...
Firman minns när vår gästbloggare Nordström nyligen kommenterade Ulf Larsson. Om inte så kommer här en påminnelse om vad han skrev…


”Ulf Larsson misslyckades och bröts sitt kontrakt med IFK Trelleborg. Och det är inte det första kontraktet han brutit. Tror bestämt att det är minst 5 klubbar han inte fullföljt sina uppdrag med”


...om Nordström mindes rätt är det numera sex klubbar som han brutit med, men denna gången var till skillnad från gången innan inte hans eget val!


I dagens Skånska Dagbladet har Ole Törner skrivet en snylthistoria modell större där Ulf Larsson själv anser sig vara fullständigt oskyldig och där SAMTLIGA klubbyten mer eller mindre har varit uppgörelser och i överenskommet samförstånd. "Bullshit" menar Firman som vet att tidernas störste pratkvarn oavkortat enbart ser till sitt ego och tar noll hänsyn till sina medmänniskor.


Återstår nu att se vart den gode Ulf Larsson tar vägen. Om det mot förmodan överhuvudtaget finns någon som i fortsättningen vill ta del av hans tjänster!

ZORAN LUCIC - INTE LIKA KAXIG LÄNGRE?!
Till sist kan vi inte låta bli att såga Djurgårdstränaren Zoran Lucic. Firman minns när han för ett par år sedan högt och brett tackade för att Trelleborgs FF låg i Allsvenskan eftersom det innebar sex säkra poäng. Vi undrar i vårt stilla sinna om han var lika kaxig efter torsdagens förnedring på Vångavallen där hemmalagets 3-0-seger var i underkant. Antingen blir Zoran först ut av de allsvenska klubbarna att ge sin tränare sparken eller också väntar Superettan härnest!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 22 maj 2009 23:23



Östra Torp tog ikväll sin sjunde raka (!) victoria i årets seriespel och detta efter utklassningsseger borta mot Gärsnäs, segersiffrorna skrevs till förkrossande 8-0!


Anders Nilsson blev bästa målskytt med sina fyra baljor medan Philip Zahn stod för två, Fransson ett och till sist delade broderligt Andreas "Balten" Jönsson och Mathias "Mini" Herrström på det sista. Noterbart från matchen var även att Firman 1/2 (Rengbo) stod för tre ytterst delikata assist och han tog därmed ett rejält kliv uppåt i den interna poängligan! Firmafest i Gärsnäs alltså...

Mer om matchen kommer i morgondagens blogg då vi även ska ta upp Ulf "Uffe" Larsson som alltså än en gång fått sparken från en förening. Dessutom har "Märta" lovat en comeback när det gäller hans tusing!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 22 maj 2009 11:19




Det var en gång en spermie som låg i hårdträning. Han tränade och tränade, simmade och simmade för att göra sig redo för det stora loppet.
Tiden gick och han kände sig i toppform. Sen kom dagen när han kände att nu, nu är det äntligen dax för "THE REAL THING...”



Han gjorde sig redo och simmade snabbare och kraftigare än någonsin. Han var så snabb, att han ledde loppet efter bara halva sträckan. Då såg han 2 figurer som satt på varsin pall längs banan.


I förbifarten ropade han till de båda:
- Ni vet väl att det gäller att simma utav bara
helvete om man ska ha någon chans till seger?



Då svarade de:
- Inte vet vi något om det, vi är bara tandtroll...

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 maj 2009 09:57




Under helgen (troligen lördag) kommer vi att ta upp vårt senaste scoop - Ulf Larsson - som i veckan fick sparken från sitt uppdrag i FC Rosengård. Det är lite av "varannangångskänsla" över denne man. Senast gick han bakom ryggen på IFK-ledningen i jakten mot ett mer attraktivt kontrakt, men denna gång var det - liksom vid några tidigare tillfällen - klubben som satt med trumf på hand...

...och imorgon blir som brukligt en "FREDAGSFRÄCKIS" - HÄNG MEEEE!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 maj 2009 09:51




I fredags firade vi med korv efter matchen mot Skillinge. Vi hämtade ut korvarna i kiosken efter 4-1-segern och frossade. Måste säga att det var fantastiskt goda korvar. Jag vet för jag har nog ätit korv på de flesta idrottsplatser runt om i södra Skåne.


Samlingen på A9 efteråt är sådant som svetsar samman trupppen.


Minns för länge sedan när jag själv var aktiv. Efter matchen så blev det fest hos någon som var ensam hemma eller hade flyttat hemifrån. Sen blev det Merkurius, Rosenhagen eller Rotundan i Höllviken. Och där var alla.


Stavsten, Ymor, IFK, Gylle, TFF, Gislöv, Torp, Skegrie och Böstespelare hade kanske mötts tidigare på dagen och sparkat varandra på benen men sen träffades man och hade roligt efter matcherna. Och sen blev det Nopal. Detta ökända ställe i Trelleborg som hade öppet till långt in på natten. Men man höll sig i förrummet där baren var. Vad som föregick innanför draperierna är en väl Trelle-för-borgad hemlighet. Fråga era fädrer om de känner till Nopal. Nekar dem så ljuger dem...


Jag har Chelsea som mitt favoritlag. Varför? Jag vet inte egentligen, men så länge jag minns så har det varit Chelsea som varit mitt lag och som jag har tyckt varit det eleganta laget från London. Kanske var det för att namnet Chelsea förekom i så många rocklåtar.


Mott the hoople skrev ”Cause Chelsea girls are the best in the world for company” i sin otroligt fina låt ”Saturdays gig”


”I remember you well in the Chelsea Hotel
you were talking so brave and so sweet
giving me head on the unmade bed
while the limousines wait in the street”


Nu var det inte fotbollslaget Leonard Cohen tänkte på när han skrev detta och hotellet ligger heller inte i London utan är ett i rockkretsar välkänt hotell i New York, Här hade Leonard Cohen hemliga möten med Janis Joplin som låten handlar om och det var här Sid Vicious från Sex Pistols förmodligen mördade Nancy Spungen.


”I don´t want to go to Chelsea” Enda plumpen i Costellos låtlista. Han kunde väl valt nåt annat namn men var väl styrd av och använde Andy Warhols film ”Chelsea Girls” som handlade om utflippade modeller i en konstlad pop-art värld som ett slags metafor.


Visste ni förresten att Sigges bror Hans har spelat fotboll i Östra Torp?!


Veckans recept.

Denna vecka bjuder du ut din dam på lokal.

Finns inga ursäkter för att inte ha en romantisk dinner med tända ljus. Varför inte på nyöppnade ”Två lejon”?


Så kanske du också får ”head on the unmade bed” vem vet!!!


Njut!


Veckans fråga!


Vem gjorde denna hiten?


I don't take coffee

I take tea my dear
I like my toast done on one side       

...en klassisk låt!

 

Ha det bra

//34:an.

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards