Firman Bloggar!

Alla inlägg under maj 2009

Av Rengbo/Nilsson - 8 maj 2009 10:52






Den unga blondinen hade nyss gift sig med en gammal gubbe på 87 år och när bröllopsnatten kom kröp hon ner mellan lakanen och började puffa till kuddarna.


Plötsligt brakar toalettdörren upp och ut stiger gubben med ett riktigt praktstånd, kondom på, klädnypa på näsan och hörselskydd över öronen.


- Men herre gud, skrek blondinen - vad gör du Alfred?

Då svarade gubben:
Det finns två saker i livet som jag verkligen hatar:
1) Det första är kvinnor som stönar och skriker.
2) Det andra är lukten av bränt gummi.

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 8 maj 2009 07:37




Detroit vann "programenligt" nattens match med klara 6-3.


Även när det gällde Vancouver var Märta helt rätt ute. Laget ledde med 1-0 och såg ut att ha full kontroll på matchen. Men med 2,44 kvar slarvade man i egen zon och i ett 3 mot 1 läge vid sargkanten lyckades Chicagospelaren (!) Martin Havlat komma loss med pucken och vispade lika enkelt som snopet in 1-1...

Kvar i kassan: 850 kronor.

Under förmiddagen publiceras i vanlig ordningen en ny "Fredagsfräckis"!

----------
Firman 

Av Rengbo/Nilsson - 7 maj 2009 14:40



Då har jag allstå fått chansen och äran att förvalta en "tusing" och förhoppningsvis få den att växa. Vill börja med att tacka "Firman" för detta. Jag följer alltså NHL-slutspelet ganska mycket via TV (på Canal+ och ESPN America) och tycker att det är mycket spännande. Fartfyllt, hårda tacklingar, rivaliteter mellan lagen och världens bästa hockeyspelare. Att jämföra med Elitserien eller pågående hockey VM är inte värdigt, det känns som att jämföra Allsvenskan i fotboll med Champions League.


Slutspelet har nu kommit till kvartsfinalerna, och varje match är stenhård och ofta är utgången oviss. Lagen spelar varannan natt men slipper långa resor, då man möter lag i sin egen "Conference". Matcherna kan bli ganska svårtippade då alla lag som går till slutspel är bra och seedningen betyder inget mer än hemmafavör i en eventuell avgörande match. Tänkte köra en liten genomgång av lagen som är kvar (se länk nedan). Börjar med Western Conference då det är dessa som spelar i natt:

http://firman.bloggagratis.se/2009/04/30/1651705-genomgang-av-western-conference/


Så till nattens matcher:


Chicago-Vancouver 2 (2,90 på Unibet)
Bra odds på bortaseger. Tror att Blackhawks har vunnit sin match i denna serien. Canucks är starkare på alla positioner och har bra chans på bortaplan. Tvillingarna Sedin går bra poängmässigt och Canucks trivs i Chicago. Viktigt att Roberto Luongo spelar bra. Vancouver saknar Demitra och Salo och gamle djurgårdaren Ossi Väänanen går in och ersätter. Blackhawks har ordinarie manskap.


Anaheim-Detroit 2 (2,10 på Unibet)
Red Wings är grymt revanschsugna efter förlusten senast då man fick ett mål felaktigt bortdömt. Saknar dock fortfarande Rafalski som är viktig bredvid Lidström i powerplay. Måste få igång Zetterberg ännu mer. Anaheim måste spela varje match på topp för att vinna och Hiller i målet måste fortsätta storspela. Tror på ganska lätt seger för Detroit.

Dubbeln ger 6,09  - insats 150 kr innebär en potentiell utdelning på 913,50 kr

Tackar för ordet och återkommer med mer NHL's slutspel inom kort.
//Märta


------------------------------
LÄS ÄVEN:
http://firman.bloggagratis.se/2009/05/06/1647515-var-vaxande-tusenlapp-kan-ge-ett-stort-bidrag/
------------------------------

Av Rengbo/Nilsson - 7 maj 2009 12:00



Såväl Rickard Nordström som Daniel Olofsson har under förmiddagen meddelat att dem har spännande texter på ingång. Den förstnämnde vet vi alla att han levererar, återstår att se vad vår egen "kvalhjälte" har att komma med...

Anders "34:an" Vedmar har bett om ett break från sin "En spalt - peppar och salt" och detta till förmån för en "vanlig" gästblogg där han visst ska ta upp uppseendeväckande ting. Antar att det finns många med oss som redan längtar!

Redan inatt är det dags för Märta att dra igång sin tusenlapp som förhoppningsvis ska kunna ge ett stort bidrag till ett välgörande ändåmål. Glöm inte att lägga ett förslag på vad. Bloggen läggs ut under seneftermidddagen!

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 7 maj 2009 10:05




Öl är en dryck som man kan ha många synpunkter på. Det finns otaliga sorter att välja på. Minns ett besök jag gjorde på en pub i Bredaryd i Småland där det fanns 160 olika sorters öl.

Det var inte lätt att välja där.

 

För mej framstår dansk öl som den främsta. En kall Carlsberg Hof kan aldrig bli fel, men smakar givetvis allra bäst i Danmark.

 

Smaken är beroende på omgivningen. En Keo smakar bäst på stranden på Cypern. Likväl som att en Singha skall avnjutas i Thailand.

 

Samma sak när det gäller mat och andra upplevelser. Värnar man inte om olika länders specialiteter så kommer allt i framtiden att bli slätstruket och tråkigt. Alla skall väl inte behöva bli Coca-cola och Hamburgareberoende.

 

Värna särarter, annars är det inte roligt att åka till andra länder!

 

Bara en sån sak som att när man druckit för mycket öl och blir pinknödig så skall man gå på toa. Dem säger att varje öl som serveras i Tyskland har redan runnit genom 5 tyskar.

 

I Tyskland har de nån sorts konstigt bak- och framvända toa-stolar och längre ner i Europa finns bara ett hål i golvet. Vi kan tycka det är konstigt men är det fel. Är man nödig så funkar allt.

 

Vilket får mej att tänka på hunden i Smyge som pinkade på soptunnor. På den tiden innehöll soptunnor en papperspåse så när sopåkaren skulle tömma så ramlade botten ut pga av hundens pinkande. Min dåvarande svärfar tröttnade på detta och införskaffade sig ett induktionsaggregat. Alltså ett sådant som förser ko-stängsel med el. Detta kopplades till soptunnan. Och sen var det bara att invänta den fyrbenta soptunnevätaren. Hunden kom, lyfte på benet och ylet som denna varelse frambringade hade kunnat väcka döda.

Men han slutade pinka på soptunnor...


Dagens mat:

Återvunnen spaghetti och köttfärssås 

När du har spaghetti och köttfärssås över så tar du och blandar ihop det och lägger det i en ungssäker form. Varva med bechamelsås. Precis som lasagne. Toppa med riven ost. Grädda i ugn 200 grader under 15 min.



Bechamelsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl (ca 70g)
Riven ost
Salt

Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.


Till detta kan man dricka ett gott vin som Versato Merlot.
(Systembolaget Nr: 74541).

 

När man ätit detta blir det ingen efterrätt. Man orkar inte.
Men det är klart, det är ett bra sätt att få ladyn dit man vill.

Säj bara:

”Oh, va jag e mätt , skall vi gå och sova en stund?”

 

Så är man så att säga på plats...

 

Njut!


Dagens tävling:

Vilken grupp gjorde denna låten?  “She keeps moet et chandon In her pretty cabinet let them eat cake she says Just like marie antoinette”


En klassisk låt!

 

Ha det bra

//34:an.

Av Rengbo/Nilsson - 7 maj 2009 07:11



Torsdag innebär traditionsenligt "En spalt - peppar och salt" och efter en veckas ledigt kan Ni räkna med att Anders "34:an" Vedmar är mer laddad än någonsin. Om några timmar går det bland annat att läsa om hur man får hundar att pinka på soptunnor, men givetvis även ett nytt mattips!

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 6 maj 2009 08:53



Firman har för avsikt att inleda en ny kategori och till vår hjälp tar vi Martin "Märta" Jönsson, tillika NHL-expert. Det hela ska komma att handla om begreppet "Märtas tusing" där Martin i det återstående NHL-slutspelet får chansen att förvalta en LAX och där hans överskott går till ett välgörande ändamål. Vilket ändamål det ska komma att handla om tänkte vi att Ni läsare skulle få vara med och bestämma. Helst ser vi att pengarna hamnar hos behövande med trelleborgsanknytning. Om Ni anser Er ha ett bra förslag, lägg detta som en "kommentar" eller skicka ett mail. Adressen är som vanligt: firman2009@live.se


Martin "Märta" Jönsson ägnar de flesta nätter åt de tempofyllda matcherna på andra sidan Atlanten och räkna med att killen har järnkoll. Vi hoppas i alla fall att han är lika bra som han utger sig för att vara då överskottet isf skulle kunna bli tämligen stort, hur stort återstår att se.

Vi båda Firmamedlemmar (Martin Rengbo som Anders Nilsson) skänker alltså vars en femhundring och denna sammanlagda tusenlapp ska förhoppningsvis kunna bli rejält "föräntad". Är det någon av våra läsare som känner för att hänga på detta tåg så får Ni mer än gärna utöka vårt bidrag. Återigen hänvisar vi till kommentarsfältet eller via mail. Givetvis kommer vi att ge alla som skänker pengar extra uppmärksamhet här på bloggen!

Sitter du på en arbetsplats när du läser dessa rader, skriv gärna ut texten och häng upp i matsalen. Ju större bidraget blir desto bättre! Adressen är som Ni säkert känner till: http://firman.bloggagratis.se
----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 6 maj 2009 08:50


Firman kunde redan i torsdags konstatera att Denis Bahtijarevic tar över som ny tränare i IFK Trelleborg handboll och idag (!) går samma "nyhet" att läsa i såväl TA som Sydsvenskan!

EXTRA - EXTRA - EXTRA - EXTRA!!!!
Skurups AIF har sparkat sin tränare!
Redan efter fyra spelade omgångar har Östra Torps seriekonkurrent Skurups AIF valt att sparka sin tränare Christer Sjöberg.

- Det känns förhastat och kom väldigt oväntat för min del. När jag skrev på kontraktet talade vi om tålamod och ett mellanår för Skurup, där vi skulle lyfta upp unga spelare och det är vad jag har jobbat efter. Skurups trupp är väldigt tunn, under försäsongen fick vi ställa in två matcher för att vi inte hade tillräckligt många spelare. Jag kan inte trolla. Det är nog inte fler lag i de lägre divisionerna än Skurup som väljer att byta tränare så här tidigt på säsongen. Jag tänker dock inte gräva ner mig, jag vet min kapacitet, säger Christer Sjöberg till Skånska Dagbladet.

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards