Firman Bloggar!

Alla inlägg under juni 2009

Av Rengbo/Nilsson - 23 juni 2009 10:24





Jag har fått äran att återigen skriva ett par rader hos Firman och jag tänkte göra det lite annorlunda denna gång. Här kommer min sommar - A till Ö


Anonymitet – stå för det ni skriver på olika bloggar/gästböcker. Finns annars ingen tyngd eller trovärdighet bakom.


Barcelona – världens bästa lag. Har skickligast passningsspel i världen, samt att det nu är bevisat att anfall är bästa försvar.


Confederation Cup – Spanien!!! Finns det något land som kan slå dem? Tror de vinner både Confederation Cup och även VM nästa år….Deras rörelsemönster och spel/passningsskicklighet är världsklass = oslagbar. Men Allbäck som kommentator? Byt ut honom, man somnar...


Dani Alves - På frågan hur han gör om han i en match möter en mycket offensiv yttermittfältare.
- Det blir ett mentalt spel mellan honom och mig. Oftast vinner jag, jag trycker ner honom i banan så att han bli mer defensiv än offensiv. Jag vinner då det mentala spelet och då vinner vi också matcherna.


Elm – härligt med TRE fotbollsspelande bröder på så hög nivå och bra är dem också


Forward - det heter inte anfallare. Alla är anfallare när man har bollen. Alla är försvarare när man inte har bollen.


Gustav Svensson - fan vilken dynamit. In med honom, ut med Daniel Andersson/Linderoth


Hatten av för Firman - Skvaller, rykte, tips, provocerande och gästbloggare verkar vara ett vinnande koncept…


Individuell träning – livsviktig för individens överlevnad i fotboll.


Jägersro eller match i division 5? Mycket snack fram och tillbaka hur och när en match ska läggas. Jag kan med säkerhet säga att man kan visst påverka vilken dag en match ska spelas oavsett hemma- eller bortamatch (det går när det är Skånes FF´s serier. Div 3 och uppåt är SvFF och då är det helt annat). Bara man gör det på spelordningsmötet innan serien. Oftast läggs veckomatcher på träningskvällar och kan man inte tisdagen kan man förmodligen på torsdagen i stället. Taktik eller ej, Det är egentligen en riktigt larvig diskussion nu när spelprogrammet redan är lagt.


Kavaj - JA, det är alltid kavaj som gäller! Eller hur Lind?


Lilla Torg FF – Superettan inom 4 år. Det gäller att ha visioner och framtida utmaningar.


Marcus Berg – i mina ögon sett den ”nye” Henke Larsson- vilket rörelsemönster killen har, imponerande…


Nytt spelsystem och nya spelare – Jag tror Malmö FF spelar 4-4-2 efter sommaren och att de köpt en forward och en mittfältare.


Outbildade tränare – det finns för många outbildade tränare. Utbilda er! Om vi ska kunna föra svensk fotboll framåt måste vi som tränare kunna utbilda våra spelare. Det handlar mer än bara fotboll…glöm inte pedagogik, individuellanpassad träning  och den mentala biten.

...fortsättning kommer på torsdag!
Mvh,
//Rickard Nordström.

Av Rengbo/Nilsson - 22 juni 2009 23:40



Det tar på dagarna och nu är det faktiskt bara elva dagar kvar till "Firmasemestern". I morgondagens blogg har det åter blivit dags för Nilsson att fatta pennan och då kommer det bland annat att handla om Benny "Guldfot" Mårtensson och Restaurang Harmony, men även en frågeställning varför det är så förtvivlat svårt för folk att säga FÖRLÅT!

På onsdag har det sedan blivit dags för Rickard Nordström att framhålla sin sommarhälsning och han har inte helt oväntat valt att göra det på ett speciellt sätt. Därefter väntar både Daniel Olofsson och Märta Jönsson på sin tur. Lägg därtill två fredagar vilka som vanligt innebär fräckisar och Ni förstår själva att tiden börjar rinna iväg.

Vi hoppas som vanligt att Ni väljer att hänga på...

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 22 juni 2009 08:34




Vissa segrar är roligare än andra. Onsdagens mot lokalkollegan Anderslöv var en sådan. Tyvärr har vi inte kommit upp i normal standard på slutet vilket enligt mig beror på två saker. Dels gick det alltför lätt till en början och vi vaggades in i en farlig säkerhet om att allt ordnar sig. Men vi (inte minst mig själv inkluderad!) är alltför dåligt tränade. För egen del hinns det bara med en träning per vecka vilket beror på mitt arbete som journalist. Och ofta har det handlat om en lugn ”dagen-före-match-träning” vilken inte ger speciellt mycket rent konditionsmässigt. Men jag lovar att det ska bli mer spring i båda mina och övriga Torps ben under hösten!


Vi hoppades på lite reklam från Sigge Hansson, men där gick vi bet - eller?


IFK Trelleborg förlorade veckans hemmamatch mot Eslöv. Sista matchen under våren spelas mot FC Trelleborg på onsdag och en förlust i den matchen kan befästa laget i den absoluta botten. Hur som helst håller föreningen traditionen vid liv, en tradition som innebär en katastrofal vårsäsong…

                                 
ROBERT ASCHBERG FICK VISST AVBRYTA SITT MIDSOMMARFIRANDE FÖR EN AKUTRESA SÖDERUT!


…förresten. Vilka fina omklädningsrum dem hade i Anderslöv!


Jag vet av erfarenhet att det inte hjälper att kritisera domaren. Och som en av de mer rutinerade i Östra Torp vill man givetvis föregå med gott exempel, men ibland är det svårt att vara tyst. Boban är en välkänd domare på söderslätt. Och då menar jag inte välkänd på något positivt sätt. Personen i fråga har en förmåga att blåsa sönder sina matcher vilket oftast medför 22 missnöjda spelare. När en domare syns mer än aktörerna har det liksom blivit fel…

                                     
Firmabloggen tar sin tid att hålla vid liv, men eftersom responsen från våra läsare ständigt imponerar så är det inga större problem att jobba vidare. Men även ett ånglok behöver semester och det är just vad vi båda Firmamedlemmar kommer att ta om ett tag. Fredagen den tredje juli blir det sista ”riktiga” inlägget före sommaren och därefter tar vi ledigt några veckor. Har vi något intressant att förtälja kanske vi gör ett eller annat inlägg, men annars har vi för avsikt att vara tillbaka i slutet av augusti och då med nyladdade batterier inför hösten.


Onsdagens matchgenomgång gav "flashback" till pojklagstiden... 

----------
I ett av sms:en från Daniel "Kvalhjälten" Olofsson i lördags gick det att läsa:

"vem tog egentligen guldet igår?"

Att döma av fotot av honom själv (se längre ner på denna sida) så borde han ligga bra till. Men näää. Min röst faller på dött lopp mellan Magnus Persson och André Håkansson - ohhhhhh herremin*jävlar*!
----------



Anders ”34:an” Vedmar har redan tackat för sig inför sommaren och det kommer även våra övriga gästbloggare att göra. Såväl Rickard Nordström, Daniel Olofsson som Martin "Märta" Jönsson kommer inom kort med varsin text inför sommaren och glädjande nog kan vi konstatera att samtliga lovat att även i fortsättningen finnas vid Firmans sida, kul!


                                                 
Jag sprang på "Bullen" (IFK Trelleborgs ordförande) i torsdagseftermiddag och en handskakning ägde som vanligt rum. Men tyvärr hade han bråttom och skyndade snabbt iväg. Var han månne rädd att vi skulle komma in på ämnet fotboll...?  


...förresten. Kanske även vi ute i Smyge borde börja viska!
Men det hjälper nog föga. Som på så många andra ställen gäller det att ha "rätt" kontakter. Och smörar man sedan tillräckligt med kommunpolitikerna kommer man bevisligen långt, mycket långt! 

GRANNFEJDEN!

Visst kunde man hoppats att våra "konkurrerande" bloggvänner åtminstone kunde önskat sina läsare en glad midsommar!


----------
Firman 2 av 2.

Av Rengbo/Nilsson - 20 juni 2009 10:38




Bröllopsparet vid inmarsch inför cermonin!



Underbar miljö och dessutom hade brudparet vädrets makter på sin sida!
(men varför ser du så ledsen ut Dennis...?)





Fredrik Jensen och Jens Sloth under middagen!





Blivande fru Nilsson?



Thylander var tidigt på G...



Mias mamma Ulla-Karin och Peter Abelsson



Dennis och Alex utanför festlokalen



Firman 2/2 med nyblivna fru Melander!



Tess och Magnus Frank!



Mattias Kronvall och Benny Guldfot



Fredrik Hahne och Tess!



Liljeberg, Nilsson, Sloth och Olofsson - vilket gille!



Två festglada bröder...



Så här såg det ut för Jensen under större delar av kvällen...
Vi säger bara:
...hyr ett rum - hyr ett rum - hyr ett rum. Hyr ett rum hyr ett rum...



Patrik Lindberg och Mattias Thylander



Magnus och Sofie Persson



Tess och mamma Biggan!



Allas vår Peter Andersson!



Hörnläggaren och fröken Hysén



Drugge på bussen hem...



Och här är ännu en sliten man - KVALHJÄLTEN gav allt...
...vilket även gällde flickvännen Marie. GODNATT!



ps. det kommer smaskiga detaljer gällande bröllopet i morgondagens blogg ds.

---------
Firman 2/2








Av Rengbo/Nilsson - 20 juni 2009 09:37



Ett bildmontage från gårdagens bröllop är under uppbyggnad, håll ut!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 19 juni 2009 09:22




Nedräkningen inför semestern har inletts på allvar, nu är det bara knappa två veckor kvar - underbart! Våra gästbloggare har samtliga lovat att komma med vardera en sommarhälsning till våra läsare och vi har redan nu fått chansen att tjuvkika litegrann. Texterna kommer att dyka upp under den kommande veckan och som vanligt utlovas spännande läsning!

                             GLADERLIGMIDSOMMAR!


Firman 1/2 kommer under dagen att fira en traditionsenlig midsommar, men för egen del blir det lite nytt. Den årliga dansen (nåja!) i Östervångsparken byts nämligen ut mot ett storslaget bröllop på Jordberga Gods där släkt och vänner samlas för att ta del av giftermålet mellan Mia Mårtensson och Dennis Melander.

En blogg ligger faktiskt redan nu färdig, men den får ge sig till tåls ett tag till och trolig publiceringsdag blir söndag. Imorgon hoppas jag ha ork nog att komma med lite rapporter (kanske även biler) från kvällens begivenheter!

Eftersom det är midsommarafton bjuder vi
på inte mindre än tre fräckisar, håll till godo!



- AR

Efter samlaget och full av hopp frågar hon:
- Vad skall barnet heta?
Han drar av gummit, knyter knut på den och svarar oberört:
- Kommer han ut härifrån ska han heta McGyver eller Houdini.
________________________

Höjden av storhetsvansinne:
En mygga flyter på rygg i Göta Kanal med ståfralla och skriker:
- ÖPPNA BRON, ÖPPNA BRON!
________________________

Pappan till sonen:
- Storken kommer snart med ett litet syskon till dig.
Pojken svarade:
- Jävla pucko! Hela stan dräller av brudar och du går å knullar storken!


---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 18 juni 2009 09:34





Fotbollssäsongen tar semester när det är som bäst att spela fotboll i Sverige, konstigt. Men vi går till sommarvila som serieledare, inte illa av en nykomling.

Säsongen har varit speciell. I träningsmatcherna förlorade vi mot division 4-laget Vellinge som ligger sist i sin serie, leder den serien gör Svedala som vi däremot slog. Där ser man hur mycket man kan lita på träningsmatcher.

Serien har varit tuff och nu behövs en välförtjänt vila.

                                                 
Själv åker jag söderut. Europa kallar.

Öresundsbron, Rödby-Puttgarden, autobahn genom Tyskland mot Italien.

Det blir ett stopp på vägen i Österrike. Där blir det en wienersnitzel och en stor bägare öl. Sen väntar Toscana med Siena, Florens och det lutande tornet i Pisa.

Därefter styr vi vår kosa till Rimini på Italiens östkust. Det blir besök i San Marino och Venedig. Och mycket sol och bad.


Italien ja, förr i tiden sa man ”spagge” till alla som såg annorlunda ut. Hänvisade till att dem var Italienare som bara åt spaghetti. Numera så är det väl helt accepterat att alla inte ser likadana ut i Sverige. Åtminstone bland normalt folk. Nu är det väl kanske mer religionen som delar åsikter mellan folk.

---------
På tal om olika utseende så kan jag berätta en liten historia om det.

Det var på den gamla tiden i vilda västern som indianen satt på tåget när det klev på en man i stor afro-frissa. Indianen stirrade oavbrutet på mannen som kände sig lite olustig.
Han frågade:
”What are you looking at?”

”Oh, nothing” sa indianen och fortsatte stirra.

Mannen blev mer irriterad och efter en stund så frågade han indianen igen.

"Now, what are you staring at?” 

Indianen svarade:

"Well my friend, some years ago I fucked a buffalo, are you my son?"


----------


VECKANS MAT!
Brantevikssill, ägg, lax, ny potatis, malört, små grodorna, löksill, dill, köttbullar, Janssons, bröd, gammeldansk, smör, vitlökssill, öl, jordgubbar, gräddfil, ost, vispgrädde, persilja, sommarblommor, senapssill, flagga, ål, stekt sill, gravlaxsås, helan går, vit duk, midsommarstång, soooool...


Kan det bli svenskare?



Svaret på förra veckans fråga var ”Wreck on the Highway” med Bruce Springsteen från hans album ”The River”.


Denna vecka blir det en dubbelfråga.
Jag gillar texter som är melodiösa i sig själv.
Hör på dessa:

"And though I know I´ll never get her out of my heart"
                                  ...och...
"Your loveletters are confetti, I rip em´ up my hands are swetty"


Kan ni lista ut vem som framförde dessa rader.

Den första är en amerikan och den andre är en engelsman. Svårt.


Klassiska låtar
Ha det bra, trevlig midsommar, så ses vi efter semestern!


//Anders "34:an"Vedmar.

Av Rengbo/Nilsson - 18 juni 2009 09:09



Torsdag innebär som vanligt en text från Anders Vedmar och denna är tänkt att ligga "live" någon gång under förmiddagen. Liksom Firman har "34:an" tänkt ta sommarlov och detta blir därför hans sista text på några veckor.

---------
Firman

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards