Firman Bloggar!

Alla inlägg under juni 2009

Av Rengbo/Nilsson - 10 juni 2009 09:01





Nämen herregud. Shit. What! WOW!
Snacka om att vi fick igång våra läsare. KUL, riktigt kul!


Och vi kan inte låta bli att citera vad ”Arg boik:are” skrev igår.
(Vi har unnat oss rätten till viss rättstavning för att det ska bli läsbart).


”Vad är det för skitsnack gällande LÅNET på Joakim Moberg (IFK Trelleborg - Anderslöv) det har inte varit några som helst pengar inblandade. Firman borde leta lite källor och fakta innan ni skriver sånt skit. Jocke ville såklart spela matcher inte bara träna som ni kanske vet så har han dratt på sig en skada som gör att han inte kan stå i mål mera eller det visste ni nog inte heller för ni bara gissar er fram ju. som sagt inga pengar inblandade!! firman ....ni har ingen koll. //FRAMÅT BOIK”


Till vårt försvar kan vi meddela att vi visst vet hur det ligger till i fallet Joakim Moberg. Vad det sen innebär behöver vi inte gå in på här och nu.
Men vad vi däremot kan gå in på är påståendet gällande att vi inte skulle ha koll. Det borde du har lärt dig vid detta laget ”Arg boik:are” - att är det något som Firman har så är det koll! =)=)=)


----------


En annan av våra läsare (undertecknat Åååh) skrev följande:

Jag kan faktiskt förstå att man vill ha någon helg fri för att inte varje jäkla helg ska gå till fotboll. Spelar man tex en lördag kl 15 så går ju hela lördagen. Den bästa dagen att spela enligt mig är fredag kväll. Då har man hela helgen fri sen samtidigt som man oftast slipper stressa från jobbet”

Personen skrev "spela", men Firman misstänker att "Åååh" inte tillhör startuppställningen i sin förening…


----------


Givetvis gillar vi även vår klubbkamrat "Mini" som ALLTID skriver vad han tycker. Här kommenterar han "Åååh":s syn på vardagsmatcher:


"Det är inte lika för alla, alla andra lag utom ÖT och Anderslöv ligger ju ute på bonnemark, och därför är det ju t ex lättare för Gärsnäs att möta Simrishamn en tisdagkväll än det är för ÖT att göra detsamma. Lördagar är i stort sett alla lediga så varför inte lägga alla matcher då? Sen barnsben så har helg alltid betytt fotbollsmatch för mig, varför hålla på å klydda med vardagsmatcher mitt i alltihopa? Och sen när slutade man jobba tidigare på fredagar, så att man inte skulle behöva stressa till samlingarna? Fredagkväll är du oftast helt slut efter en jobbvecka, och är inte så jäkla pepp på att lira match ute på skoböjsen mitt i natten"


Härligt Mini, fortsätt i den stilen...


----------


En "vän till Moberg" skrev följande rader:


"Inga spelare har betalt i Anderslöv, styrelsen har tagit beslutat att klubben ska inte ha utgifter genom spelarlöner för flera år sen, utan laget ska bestå av mestadels byns egna pågar och en bra ungdomsverksamhet som ska om turen är på vår sida lotsa upp 2-3 nya seniorer varje år, inte illa va?"


Verkligen inte illa. Synd bara att det inte låter speciellt trovärdigt...


----------


Här citerar vi "Angående Moberg":


"Tror nog mer suget på att spela tävlingsmatcher väckte mer intresse än pengar. Eftersom målvaktsspelet blir lidande med en skada på handleden så är utespelet lättare. Att bara träna är inget man suktar efter utan tävlingsmatcherna. Så även för Jocke"


Nog för att det kan vara svårt att agera målvakt med bara en fungerande hand. Men det där med pengar ställer vi oss VÄLDIGT frågande till. Den gode Moberg har- så länge vi kan minnas - ALDRIG spelat gratis på seniornivå...

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 10 juni 2009 07:58



Under förmiddagen är tanken att vi ska släppa fram våra läsare! Måndagens blogg engagerade bevisligen många och ett flertal mer eller mindre långa kommentarer gick att ta del av här på Firmans Blogg. Vi kommer att citera några av dem...

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 9 juni 2009 22:47




Vår gästbloggare Daniel Olofsson har tidigare varit inne på ämnet fotbollsdomare. Och nu tänker jag ta upp det igen. Inför lördagens match stod jag på två varningar. Och eftersom jag inte kan vara med i dagens match mot IFK Ystad var det tänkt att jag skulle ta min tredje för att åter vara nere på noll.


Sägas bör att jag inte är den fule spelartypen. Jag har nog snittat en varning per säsong de senaste tio åren och denna har garanterat inte varit på grund av ojust spel, det ska gudarna veta.

Tog ett "snack" med domaren...
Av den nyss nämnda anledningen valde jag att ta ett snack med domaren Mikael Kvist inför matchen. Jag sade kort och koncist åt honom hur det hela låg till och att istället för att sparka ner en motståndare var min tanke att i slutet av matchen skjuta bort en boll så jag kunde få mitt gula kort. Så här funkar det i alla divisioner och i alla föreningar. Inget konstigt med det.


Men till saken hör att Mikael Kvist, direkt efter vårt samtal, joggade bort till motståndarlaget och förklarade hur det hela låg till. Och att dem lugnt kunde räkna med att jag minsann inte skulle få någon varning – hur gärna jag än ville. Hmmm.

Skam den som ger sig...
Efter tredje bortsparkningen med tre minuter kvar av matchen kom så till slut min "efterlängtade" varning. Jag kan erkänna att det måste sett otroligt dumt ut och jag ber om ursäkt till alla som inte visste vad det hela handlade om, men vad skulle jag göra. Jag hade trots allt fått en order av ledarstaben. Och jag trodde ju faktiskt att domarna hade en regelbok att rätta sig efter.

Sövestad imponerade!
Vad gäller motståndarlaget Sövestad kan jag bara lyfta på hatten. Laget gjorde en fulländad match och var på hugget från första till sista sekund. Segern var fullständigt rättvis. Deras ena mittback var en ettrig och jobbig *jävel* som ideligen hade kommentarer om både det ena och andra. Sägas bör att han inte var någon större fotbollsspelare då varken höger eller vänster fot verkade vilja som han ville, men man kommer bevisligen långt med inställning. Och vad gäller hans "tuggande" så kan man bara konstatera att det är så det fungerar inom fotbollen. På planen är man bittra fiender och då är i princip alla tjuvknep tillåtna , men efter slutsignalen är allt glömt. Då tar man varandra i handen, tackar för matchen och önskar lycka till i fortsättningen. Och så var det även vid detta tillfället.

Ett klargörande!
Till sist vill Firman klargöra en sak.

Firman har aldrig sagt att Östra Torp står och faller med oss. Det faller på sin egen orimlighet och är i det närmaste patetiskt. Speciellt när truppen är så bred och kompetent som den faktiskt är. Det blev dessutom bevisat ikväll då Östra Torp bortabesegrade IFK Ystad med 2-1, om än efter vissa problem. Kanske är det läge att enbart lägga tisdagsmatcher kommande säsong...
---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 9 juni 2009 08:34



Kul med diskussion, fortsätt gärna att lätta era hjärtan genom att skriva in en kommentar! Under dagen kommer vi att publicera ännu en blogg och återigen ska vi försöka röra om i grytan, håll utkik!

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 9 juni 2009 08:23



Det har blivit en hel del upprörda känslor gällande Östra Torps och Anderslövs bortamatcher i årets seriespel. Och av kommentarerna att döma var det en känslig punkt som fick sig en påhälsning.

----------
Igår skrev en av våra läsare följande:

"Man kan utgå från att det ligger någon form av taktik bakom när några våra längsta bortamatcher ligger placerade mitt i veckan. Det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut"
----------


Personligen spelar det mig ingen större roll.
Genom åren har jag spelat åtskilliga veckomatcher.
Och eftersom mitt yrke som travjournalist ger mig möjligheten att planera mitt arbete ställer det sällan till med problem.
Men jag vet att många av mina medspelare inte har samma möjlighet.


Och vad än personer från österlentrakten säger är jag övertygad om en sak.
Våra tre längsta bortamatcher har inte hamnat mitt i veckan utan anledning. Givetvis är det ett taktiskt rävspel vilket - som är värt att understryka - håller sig till reglementet.
Men frågan är bara: HUR MYCKET SUNT FÖRNUFT LIGGER BAKOM?

---------
Anderslövs Micke Hansson var en annan som kommenterade igår.
"På fredag är det som vi alla vet student i Trelleborg, vi har nån som ska ta studenten och har försökt flytta denna match sedan April månad.

Sövestad har dock vägrat att flytta denna macth för de har OMÖJLIGT med tid mellan April-September, kan bara denna dag. När de sedan kommer med ett förslag, vilket är 18,00 en måndag och vi tackar tveksamt ja (ont om tid att ta sig ut dit) då helt plötslig kan inte de spela den dagen heller. Låter lite konstigt..... eller har jag fel?

----------

Någon från Sövestad som kanske vill kommentera Micke Hanssons inlägg?

----------
Firman 2/2  



Av Rengbo/Nilsson - 8 juni 2009 12:50



Firman har haft nöjet att träna under en hel del tränare genom åren. En av våra trevligaste bekantskaper är utan tvekan Nils-Erik "Nisse Bagare" Persson som fanns i IFK Trelleborg för några år sedan. Som vi kunde avslöja för ett tag sedan fick Ulf Larsson sparken från FC Rosengård och nu har man också gjort klart med hans efterträdare vilket inte helt oväntat blev Nils-Erik Persson. För Er som vill läsa mer rekommenderar vi länken nedan vilken innehåller en artikel skriven av Ole Törner i SKD.

http://www.skanskadagbladet.se/article/20090607/FOTBOLL/106299265/1001/SPORT/*/FOTBOLL-UPPDATERAD-1956/nisse-persson-tillbaka-i-fc-rosengard

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 8 juni 2009 09:18




Midsommarafton närmar sig och i lördags var det så dags att kidnappa Dennis Melander, Ni vet den traditionella ritualen med svensexa vilket äger rum inför varje bröllop. Förutom vårt eget herrmiddagsgäng var det även en hel del TFF:are och även några från den inre släkten.
                                            
Eftersom det hela säkert kommer att presenteras på bröllopet vill vi inte gå händelserna i förväg och ”avslöja” alltför mycket. Men vi kan berätta att dagen inleddes med skrattyoga i Östervångsparken och avslutades under småtimmarna på Hipp i Malmö. Däremellan var det otaliga skratt som hann avverkas och sammantaget sett var dagen fulländad. Ett fantastiskt trevligt gäng och visst går man redan och längtar efter del två…

--------------------

PÅ fredag smäller det (IGEN)!
Philip Marklund tar studenten. Johan ”Jojje” Reves har bjudit hem för uppvärmning då han har en perfekt balkong vilken ligger belägen längs ”skoltåget”. Ojojoj, säger Firman som givetvis finns på plats. Och vi lovar att återigen återkomma med rapporter!


När Mathias Jönsson skickade vår kanslist på uppdrag att lägga spelschemat för årets serie fick han en viktig detalj att tänka på. INGA tisdagsmatcher. Jag vet inte hur man ska tolka det inträffade, men jag utgår från att mannen i fråga inte infann sig på den nyss nämnda samlingen.


Anders Vedmar var ute efter debatt med sina FRÅGOR i förra veckan och till viss del lyckades han. Någon bänkspelare i Skansen verkade inte vara nöjd med de senaste laguttagningarna, men Firman utgår från att dess tränarduo - LIKSOM TORPS - alltid spelar med bästa tillgängliga lag…

                                        

Och jag som trodde det var tryck i en AUDI TT!


Joakim Moberg har gjort comeback i sin moderklubb Anderslövs BOIK, en förening som han enligt eget utsago aldrig mer skulle spela i. Dessutom skulle det inte under några omständigheter vara aktuellt att agera utespelare. Men faktum kvarstår vilket iaf inte undertecknad trodde skulle bli verkligenhet. Men man har ju haft fel förut. Och ingen är ju sämre än att man kan ändra sig. Money talks...


....med tanke på Firmans iskalla form borde vi kanske BARA spela tisdagsmatcher!?


Jag tänkte egentligen skriva att IFK Trelleborg i allmänhet och Magnus Bönnemark i synnerhet gått kräftgång i sin division 3-serie. Men så vips bortabesegrade man Malmö City (gamla Kirseberg) med 2-1 och vem gör båda målen? Om inte hemvändaren Bönnemark förstås! Och genast har man därmed också häng på topplagen i tabellen. Efter några år i föreningen och med visst hjärta i klubben önskar Firman givetvis laget ett STORT lycka till även i fortsättningen!

                                            

Polisen är för tillfället på jakt efter fortkörare och deras främsta inkomstkälla kommer troligen vid Bäckaskolan där undertecknad själv har åkt fast. Det ryktas även om ideliga kontroller vid Entré på söndagsmorgnar. Firman uppmanar till försiktighet!


Till sist!
"Endast de som också känner fruktan är verkligt modiga. De andra är bara dumdristiga"

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 7 juni 2009 14:32


Läste den senaste kommentaren:
1 poäng utan firman och 0 poäng med firman. Woohoooo skriv om det era nötter
av Åskådare den 7 juni 2009 kl 03:35


Som den största nöten tar jag mig friheten att skriva om matchen igår!



I den tionde omgången kom Torps första förlust för året!
Tufft att förlora på hemmaplan men vi lyckades aldrig komma in i matchen med vårt egna spel, istället fick Sövestad spela sin fysiska fotboll vilket de gjorde bra.
 


Sen tror jag nog att man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag...

Självklart ska Firman vara rejält missnöjda med sin insats och "åskådare" har all rätt att såga Firman. Vi brukar inte vara sena att såga andra...


Ny gäller det och ta nya tag och nästa drabbning mot IFK Ystad på tisdag blir troligen utan Firman (skönt eller hur "åskådare"?!). Oavsett vilket lag Torp ställer på planen är kraven hårda, enbart vinster räknas!


Hoppas våra trogna supporters hjälper oss in på vinnarspåret igen!


HEJA SÖDERLING!


Lider med Henke!


----------
Firman 1/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards