Firman Bloggar!

Alla inlägg den 1 september 2009

Av Rengbo/Nilsson - 1 september 2009 15:04



Ryktet har nått Firman att FBK Balkans tränare har fått (eller kommer att få) sparken. Dem det handlar om är givetvis Björn Ågren och Malik Sesay. Vad gäller just Malik börjar han i så fall att bli van. Dels fick han lämna sitt uppdrag i Pelister när laget var i färd med att kvala uppåt (!) för några år sedan och dels fick han INTE fortsatt förtroende i IFK Trelleborg efter fjolåret.


Om det gäller båda eller bara en av dem låter vi vara osagt än så länge. Som sagt - bara ett rykte - men vem vet, kanske ligger det sanning bakom då det knappast gått speciellt bra för laget under hösten. De sju senaste matcherna har ju resulterat i inte mindre än fem förluster. Firman lovar givetvis att återkomma i ärendet så fort vi vet mer!

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 1 september 2009 07:50





JAG TAR AVSTÅND FRÅN FILMNINGAR!
Filmningar inom fotbollen är något jag tar avstånd ifrån. Jag tycker det är äckligt och jag hatar verkligen när folk filmar. Tom om dom spelar i Arsenal. Därför blev jag väldigt förbannad när jag såg att Eduardo filmade till sig en straff mot Celtic. Uefa har nu funderingar på att stänga av Eduardo för detta ofog. Jag tycker det är bra, det måste till något radikalt för att iaf minska filmandet. MEN då måste det gälla ALLA lag och spelare även om man spelar i Chelsea, Liverpool eller United. För stänger dom Eduardo så SKA Wayne Rooney också bli avstängd för sin filmning mot Arsenal. Det ska bli kul och se om man vågar att stänga av Drogba tex - den mannen gör inget annat än filmar. Torres är en annan som också kastar sig en hel del. Vågar man stänga av honom??? Tror inte det... Det hela slutar förmodligen med att Eduardo blir avstängd och resten klarar sig.

ÖDESVECKA FÖR PIFF & PUFF!
Patrik Ekvall på TV4 kallade veckan som kommer för ödesvecka. Vad han menade var så klart vårt landslag i fotboll som på lördag har en väldigt tuff bortamatch mot Ungern. Det är bara seger  som räknas om vi ska ha någon som helst chans att gå till VM i Sydafrika. Med tanke på att vi för en gångs skull slipper Sveriges mest överskattade fotbollsspelare Henrik Larsson så tycker jag att chansen är god. Vi kommer att spela med två anfallare av klass o det är första gången på länge. För Piff och Puff (Lagerbäck/Andersson) envisas med att alltid spela med Henke av någon konstig anledning. Hoppas verkligen att skadan tar väldigt låååååååång tid att läka så vi slipper se honom ta på sig landslagströjan igen. Gör oss alla en tjänst Henrik Larsson...LÄGG AV...

BOTTENHAM HAR SNART GJORT SITT...
Bottenham har fått en drömstart i PL. Fyra raka segrar är nytt rekord för klubben. Nu drömmer alla supportar  om en plats i topp 4.....jaja drömma kan man. När säsongen är slut så hittar man dom ändå någonstans mellan plats 10-15, var så säkra gott folk!


Tyvärr så gick det inte att läsa om Poplaget i TA som jag trodde och hoppades på. TA tycker kanske inte det är så viktigt med lokalsport, trodde att alla lag i stan var intressanta men där hade jag fel....

NER MED BEHAR I SJUAN!
Fredag kväll tillbringade jag på Albäck för att titta på toppmötet Behar-Skansen. En underhållande match som tyvärr, som vanligt kanske man skulle säga, präglades av dåligt uppförande från Behar spelare och framförallt publik. Det fanns en Behar supporter som skulle slåss med en Skansen supporter. När sen Rickard Andersson fick sitt andra gula kort och var på väg av planen så möttes han av obscena gester från publiken och en massa fula ord. Fruktansvärt. Hoppas verkligen att dom inte tar klivet upp i femman. Tvinga ner dom i 7:an istället så dom får lära sig hur man uppför sig på en fotbollsarena...

ÅRETS HELG HAR PASSERAT!
I helgen som gick var det dax för sommarens höjdpunkt enligt många - Palmfestivalen. Man träffas hemma hos några vänner för att sen avsluta i öltältet. Brukar alltid bli roliga tillställningar så även i lördags. Tack för en trevlig kväll vänner. Ett speciellt tack till Fredrik Hahne och Jessica för god mat och dryck. Familjen Nilsson/Sandberg kommer även nästa år


VECKANS BÄSTA:
Hela lördagen var riktigt bra (förutom resultaten).

VECKANS SÄMSTA:
Att det bara är festival i två dagar. Varför inte onsdag, torsdag, fredag och lördag...?
 
Vi ses där Poplaget är// Alex
 

Av Rengbo/Nilsson - 1 september 2009 07:00





Vilken trevlig helg man hade framför sig. Först derbyt ute på Albäcksvallen och sedan lite festligheter under fredag och lördag för att sedan avrunda helgen med ytterligare ett derby ute på Ymorvallen mellan Pelister och IFK Trelleborg.


Behar - Skansen 2-2 (1-2)

För att börja med det heta derbyt ute på albäck i fredags så var det ett måste för Skansens del att ta en trepoängare om man ville ha chans på seriesegern och det började bra med en tilldömd straffspark redan under matchinledningen. Straffen lyckades inte Skansen förvalta utan Marcus Jönsson sköt straffen en bra bit utanför. Nerver, helt enkelt bara en dålig straff eller felträff, jag tror på det sistnämnda då Marcus normalt sett är en säker straffläggare. Nog om det, Skansen skulle få sitt ledningsmål men då inte på en straff utan på en väldigt fin frispark signerad Andrè Grönberg. Matchen var småtrevlig och Skansens taktik med att backa hem och låta de bollskickliga Beharspelarna sköta spelet såg under första halvlek till att lyckas. Behar stack upp och skapade en het chans under första halvlek och den förvaltade man på bästa sätt och lyckades kvittera genom Nerim Suman. Kvitteringen kändes inte logisk men Rikard Andersson kunde åter ge Skansen ledningen under halvlekens slutskede efter att ha bränt en fet chans tidigare i halvleken och detta mål får man väl säga att han var skyldig. 2-1 till Skansen i paus och alltså rättvist. Andra halvlek brände Rikard Andersson ytterligare en fet chans och mål där och jag tror att Skansen gått segrande ur denna derby-batalj. Nu blev det inte det och Behar var det bättre laget i andra halvlek och kvitteringen kom genom Dezair Idrizi och tyvärr föregicks detta av ett helt felaktigt dömt inkast till Behar. Nåväl, 2-2 och sett över hela matchen så hade de båda lagen varsin halvlek men Skansen de bästa chanserna och borde avgjort i första halvlek. Under andra halvlek fick Rikard Andersson sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Visst kan man tycka att Rikard borde hålla sig kall men jag är av den uppfattningen att båda korten är väldigt billiga och Rikard kan ju inte sluta att gå in i närkamper för det och tyvärr måste jag också säga att den unga domaren som var duktig i första halvleken tappade i andra och orkade inte stå emot trycket från Behar-publiken.


$$$ Det var mycket folk och möjligen gjorde det stundande festligheterna på stan att folk var extra glada och högljudda.


$$ Derby är alltid trevligt och efter detta första hade man goda förhoppningar om ytterligare ett på söndagen.


$  Fredrik Hahne och Anders Nilssons taktik att backa hem och låta Behar sköta spelet och istället satsa på kontringar lyckades nästan, nu blev det istället till en halv taktisk triumf.


En spark i skrevet: Att supportrar till de båda lagen skriker högt och hejar på sina lag är bara kul och det visar på ett engagemang och att man bryr sig. Men som delar av Behar-publiken uppträdde när Rikard Andersson blev utvisad är under all kritik. Stå och håna en motståndare som fått rött kort och bete sig som vissa gjorde tyder bara på att man befinner sig på en väldigt låg nivå.

--------------------------------
--------------------------------
--------------------------------


Pelister-IFK Trelleborg 1-2 (0-0)


En synnerligen viktig match för båda lagen då Pelister vid vinst hade chans att haka på i toppstriden och IFK hade vid vinst chans att lämna bottenstriden. Nu blev det IFK som drog det längsta strået och kan nog känna sig hyfsat säkra på DIV 3 spel även 2010 och Pelister får nog glömma toppstriden. Om matchen finns där inte så mycket säga mer än att det var usla förutsättningar med blåst och regn och två lag som visade bedrövlig inställning och såg allmänt trötta ut. Så jag tycker vi spolar fram till första målet som pigga inhopparen Mounir Fakhro gjorde där han elegant rundade Alexander Cvetkovski i Pelister-målet och rullade in 0-1. En missbedömning av keepern men matchen behövde detta målet och bara några minuter senare kunde Emir Rozajac göra 0-2 efter en hörna och det var egentligen nu Pelister vaknade och började att skapa chanser och reducering kom också genom Toni Forsberg. Pelister hade sedan en boll inne men det blev bortdömt för offside och hade matchen varat i 10 minuter till så hade nog Pelister både kvitterat och kanske t.o.m avgjort. Nu blev det inte så och Pelister kan säga adjö till toppstriden efter en fantastisk svit på 8 raka matcher utan förlust och IFK kan säga adjö till bottenstriden. Detta var inget derby att minnas och nu kan vi bara se fram emot 6 nya derby nästa år för det vågar jag nog lova och sen säger jag grattis till IFK som vann derbyligan.


$$$ Domaren gjorde en bra match.


$$ Det blev trots allt 3 mål. Jag trodde länge att det skulle bli 0-0.


$ Kul för Trelleborgsfotbollen att det finns tre stycken DIV 3 lag.


En spark i skrevet: Varför kan inte två Trelleborgslag tillsammans komma fram till en annan speldag än söndag när hela Trelleborgs befolkning är ute och roar sig under palmfestivalen. Tråkigt för spelarna att missa detta då det är en av få helger i Trelleborg då hela stan lever upp och jag tror där kommit mer folk och tittat också.


//Daniel Olofsson.

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards