Firman Bloggar!

Alla inlägg den 21 september 2009

Av Rengbo/Nilsson - 21 september 2009 11:14



Firman tackar "Andy Hutteboll" för denna text och glädjande nog - som Ni själva också kan läsa - har han för avsikt att återkomma med jämna mellanrum under den kommande handbollssäsongen - KUL!


Imorgon har det blivit dags för en ny klottertext från PopAlex och som vanligt trampar han på ömma fötter. Kul läsning är att vänta - vi lovar! På onsdag är det dags för Firman att släppa veckans första blogg och då handlar det framförallt om Palmstadens förnedrande förlust i seriepremiären. Vi var givetvis på plats och en knivskarp analys är under bearbetning. Men vi kommer även att ta upp andra dagsfärska händelser vilka riskerar att bli omtalade.


Om sedan alla pusselbitar faller på plats kommer avslutningen på veckan att bli om möjligt ännu mer intressant, mer än så vågar vi inte skriva. Ni gör därmed som vanligt bäst i att hänga med! 


---------

Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 september 2009 10:10

andy hutteboll  

 

ÄNTLIGEN, är handbolls säsongen igång på allvar!!

Därmed ska jag försöka ta tag i mitt skrivande här på firman…

 

I onsdags var det som ni säkert hört/sett allsvensk premiär i Söderslättshallen då IFK Trelleborg tog emot Hallby. En match som i förhand var väldigt svårtippad, Hallby som är tippade att tillhöra toppen och som haft en hyfsad försäsong mot ett nytt hungrigt Trelleborg som har imponerat mer och mer för varje match.

 

Matchen blev också en jämn och typisk premiär match med mycket nervositet och bortkastade bollar. IFK har under de senaste åren inte varit kända för att spela handboll i världsklass, däremot har vi varit kända för att vara det laget som spelar med hjärta, kämpar för varandra och aldrig ger sig. Det var därför härligt att se att de nya grabbarna följer IFK:s anda och kämpade hem en första seger. För matchen handlade mer om att kämpa än att spela handboll…

 

Alla I IFK förtjänar en ”Hutteboll” men de tre spelare som jag anser kämpade på bäst är: 


 Daniel Bygdemark:   Huttebollar

Kenny Ekman:  Huttebollar

Gogo Jancevski:  Huttebollar

  

Den närmaste månaden är det många premiärer på gång. Som spelare är det speciellt med dessa matcher. Man har under några månader plågat sig själv med försäsongs träning bara för att vara på topp och redo kan denna dagen. När dagen kommer har man en skön känsla av att vara taggad och nervös samtidigt. Men domaren blåser igång matchen blir det oftast helt svart. Det kvittar nog hur gammal och rutinerad man är, att spela en bra premiär match som lag lär man sig aldrig, eller???

 


Efter att ha fått se de två senaste premiär matcherna från läktaren har jag märkt att man som publik också kommer till matchen taggad och lite nervös. Men när matchen går igång får man aldrig se det man hoppats på. Men så länge lagen kämpar kan matchen vara underhållande, det som kan förstöra dessa matcher är när man måste sitta och lyssna på alla kommentarer och sågningar som ges till det egna laget. Visst får man ha en åsikt men håll den för er själv eller i alla fall tills ni kommit ut från hallen!! Ni förstör både matchen för oss som tittar och de som spelar. Kan ni bättre själv så ta en plats i laget och visa det istället för att sitta och gnälla!!


    

På tal om publik, var fanns publiken i onsdags??? 440 åskådare fanns på plats, skandal. Även om Trelleborg är en liten stad så är vi en stor idrotts stad med bra lag i det flesta sporter. Trelleborgs kommun borde ge ut en gratis ”inspelningsbar DVD” till alla så att man kan välja att se ”Ensam mamma söker” eller ”kändis djungeln” en annan tidpunkt.

  

Härligt att ,Coach, POP-Alex har börjat klottar här på firman, inte bara för Alex följer handbollen utan även för att Alex har en förmåga att sätta igång diskussioner vilket nog snart kommer visa sig Glad

 

     


Jag tror precis som Alex att Stavsten kommer ta en av kvalplatserna men jag tror att båda Trelleborgs lagen kommer följas åt mot toppen av serien. Stavsten som har sin premiär den 27/9 mot Tumba, en match som de borde vinna ganska lätt. Men som sagt i premiärer kan allt hända. Lycka till…

 

Något som kan sätta käppar i hjulet för båda lagen är skador. Båda lagen har tunna trupper och en skada på fel spelare så kan det gå illa.

 

Tänk om vi slagit ihop lagen, då kan jag garantera att det hade spelats slutspel i Söderslättshallen.

 

Den 14/11 hoppas jag att alla Trelleborgare samlas och stöttar de båda Trelleborgs lagen i säsongens första derby… Kom ihåg, Handboll spelas alltid i A-Hallen GladGlad

 

En på pappret stor förändring är att Lars Åberg har lämnat ordförande posten i IFK, Åberg ska istället ta över ekonomi ansvaret i klubben. Istället ska Patrik Sandblom ta över som ordförande.

Frågan är vem som kommer att bestämma….

 

Nästa vecka börjar Elitserien och jag lovar att komma tillbaka med lite tips och inside information från några av lagen..

 

Ha det bra // Andy





Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards