Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 3 september 2009

ANDERS VEDMAR ÄR PÅ KRIGSSTIGEN - DUCKA!!!!!

Av Rengbo/Nilsson - 3 september 2009 11:13




Hamnen i Smygehuk är på tapeten igen. Det är ingen hamn utan ett övergivet grustag som öppnats upp mot havet. Full med stinkande sur tång. Är det inte tid att fylla igen hålet och göra en ny hamn utanför.
Kolla och jämför Smyges hamn med t.ex Gislöv eller Skanörs hamn.
Vad är skillnaden? Jo, både Gislövs och Skanörs hamn har en lanning.


Skiten kommer in där också men den strandar på lanningen, torkar och blir lätt att ta upp. Det luktar tång där men aldrig surt som i Smyge. Sen kan dem lufta, muddra och hålla på bäst dem vill. Så länge tången ligger kvar i vattnet torkar den inte utan surnar och stinker.


Och sätt upp stolpen med avstånd i hamnen i Smyge igen. Det är ett jäkla tjatande om den där vingliga stolpen. Om nu människor vill fotograferas 200 mil från London så låt dem för guds skull göra det.


På tal om hamn. Varför kan man inte köra ner till hamnen i Trelleborg. Kom inte dragande med nåt EU-krav. För då är det konstigt att inte Ystad har något EU-krav för där kan man ta sig ner till hamnen...


OCH VAR BLIR MOTORVÄGEN AV?
Och var blir motorvägen av? Och ringvägarna, var är dem? Gör ringväg runt om Trelleborg och alla JÄVLA byar. Att köra i 30 km är ett hån mot en bil. Varför skall man köra i 30 genom Södra Åby kl. 23 på natten? Man ser ju aldrig en människa där på dagen vad är då oddsen att man träffar på en människa på natten. Så bygg ringvägar runt alla byar så man kan hålla en anständig hastighet och slippa sitta och vara frustrerad - kanske i tidsbrist - över onaturliga hastighetsbegränsningar. Att sen byarna utarmas och blir öde det kommer som ett brev på posten till alla gnälliga curlingmorsor och besserwissernissar.

LÅT TFF SJÄLVA BETALA SITT KONSTGRÄS!
Konstgräs på Vångavallen? Om nu TFF har ambitioner att ligga i Allsvenskan så får dem väl betala för en konstgräsplan. Kan lilla Östra Torp betala för anläggandet av en fotbollsplan i Smyge så kan väl stora TFF betala för anläggandet av en konstgräsplan. Annars så kanske de kan flytta till Anderslöv för där kan man konsten att få politiker att agera. Eller det räcker kanske med att värva rätt personer...

VAR BLIR PÅGATÅGET AV?????
När jag ändå håller på så var blir pågatåget av? När och om det blir verklighet så passa på att bygg en järnväg längs kusten mellan Ystad och Trelleborg. Fan, folk vill bo vid kusten, ge dem möjlighet till det och möjlighet att sätta bilen och ta tåget.

VEM ÄR BÄST BETALDA I SMÅKLUBBSFOTBOLLEN? JO, DOMARNA!
Det är alltid snack och gnäll om löner inom fotboll. Vet ni vem som är bäst betalda i småfotbollen? Jo, det är domarna. Men dem får man inte kritisera. Det är en outtalad policy att domarna är ”untouchable”. Först lön sen reseersättningar ovanpå det. Men då får de fan i mig visa att de är värda pengarna. Ingen i Östra Torp har så mycket betalt som domarna har.

RIV SKITEN!
Jag var ute och promenerade i stan med några turister när det på två sekunder svissmade förbi en gräshög med gamla bräder på. Vad var det, frågade dem. Trelleborgen sade jag. Vad?? En borg med bara en sida undrade dem. Ja, pengarna tog slut vid renoveringen hittade jag på för att inte skämmas för mycket. De skrattade och hade roligt åt det hela kvällen.
Så mitt råd är:
RIV SKITEN ELLER GÖR NÅGOT ORDENTLIGT AV DEN!


Jag håller med PopAlex Klottrar. Fler Mikaelidagar. För det heter Mikaeli Marknad och INTE Palmfestival - bara så Ni vet!

SVINDYR TAXINOTA
Hur fan kan det kosta 500 kr att ta taxi till Källstorp. Det är ju bara 1,8 mil. Blev vi lurade av taxi-Nisse? Kommer ihåg när J och jag skulle på disco i Rimini i somras. J pratade och skrattade med taxichaffisen, social som hon är, tills hon upptäckte taxametern. Den började närma sig 60 euro och då skulle vi hem också. Så vi fick betala 1300 spänn bara för taxi och då åkte vi inte långt. Surt sa räven. Fast vi hade skitkul på dansen.

JAG HÅLLER PÅ SKANSEN!
Håller på Skansen i deras jakt på en plats i femman nästa år. Inte bara för att presidenten är en gammal barndomskamrat utan även för att det är en cool klubb. Minns när vi mötte Skansens B-lag tidigt en söndagsmorgon. Plötsligt såg jag Todde i bortalaget som jag kände men inte visste att han spelade fotboll. Jag frågade om han hade börjat spela. Nä, fan sa han, jag stod och liftade så kom dem och frågade om jag ville följa med och spela.

Sådana lag måste man tycka om.


VECKANS MAT!

Fredagskvällen efter Perikles avslutades på Sibylla med en snitzare. Eftersom vi håller på och flytta så blev det pizza från Tavolino i Klagstorp i onsdags. Jag gillar ju helst ”riktig” hemlagad mat. Men ibland kan det vara gott med "fastfood". Jag vill utlysa en tävling om var den godaste pizzan i Trelleborg finns. Var finns den godaste falafeln, snitzaren, kebaben etc.


MUSIKFRÅGA!

Förra veckans fråga gällde givetvis T-Bone Burnette. Märta har gett mej ett rätt svar.


When the moon hit the sky like a big pizza-pie…


Vem framförde denna låt? Gammal, jag vet.
Men de flesta har nog hört den i ett TV-program om en viss skoförsäljare.

Klassisk låt!


Ha det bra

//34:an.

 
 
Ingen bild

giis

3 september 2009 12:12

Det är rätta takter Vedmar. Bara på dem!!

 
Ingen bild

BKS

3 september 2009 12:31

Helt klockren text, håller med om allt.
Godaste pizzan bakar "balle" på Pizzabutik Arena.

 
Ingen bild

Märta

3 september 2009 12:47

Svaret: Dean Martin-That's amore

 
Ingen bild

Dennis

3 september 2009 12:58

Dean Martin

 
Ingen bild

skinni

3 september 2009 13:40

Godaste Pizzan har dom på lycko pärs väg..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards