Firman Bloggar!

Direktlänk till inlägg 10 september 2009

IFK-skvaller, Malik Sesay och ett levande spöke!

Av Rengbo/Nilsson - 10 september 2009 15:02


Funderar  

Någon av våra läsare, som så många gånger förut namnlös, skrev nyligen:


”rykte! IFK har sagt upp alla spelares kontrakt till nästa år. Några spelare har då svarat med att dom kommer att lämna klubben om dom inte får lika bra betalt, klubben svarade genom att stänga av dem från spel i matchen i fredags. Om det är sant vet jag inte, kanske firman eller någon annan vet mer om det”


Firman kan inte skryta med att ha fullständig koll i ärendet. Vad vi däremot vet är att såväl Måns Månsson som Kim Rasmussen meddelat att dem tänker lämna IFK efter säsongens slut. Om det var anledningen till att dem inte var med i fredagens trupp låter vi dock vara osagt, men det låter knappast som någon orimlighet.


Vi vet också att fler spelare är på väg bort från IFK. Bland dessa kan nämnas Micke ”Åhus” Nilsson som har ett utgående kontrakt samt Patrik Lindberg och Christian Andersson. Även Gustav Lindqvist sägs vilja bort från klubben. Och när det gäller den sistnämnde ska det visst vara med en så snabb övergång som möjligt.

Är det någon som vet mer, var inte rädda för att lägg en kommentar!

--------------------------
  

Lotta Bromé sänder i Sveriges Radio P4 varje vardag mellan 13-15. Mest om Ni inte skulle ha något för Er - hon är nämligen överlägsen att lyssa till. Lite Firmanstuk över henne, varken rädd för att tycka till eller för att ställa känsliga frågor. Och liksom vi håller hon sig till sanningen vilket det bevisligen inte är alla som gör...

---------------------------

NU KÄRA LÄSARE, NU SKA NI FÅ SANNINGEN OM MALIK SESAY!


Som vi berättade tidigare i veckan har Firman fått ett mail från Malik Sesay där han försöker förklara varför han fått sparken från såväl MF Pelister som FBK Balkan. Eftersom vi inte fick tillåtelse att publicera hela hans mail kommer vi givetvis inte att göra det, men väl kommentera det då det säkert finns MÅNGA som är nyfikna!


Vid båda tillfällena - såväl i MF Pelister som i FBK Balkan - beror det till största del på att lagen inte levererat tillräckligt "rolig fotboll" under hösten vilket - som Malik själv uttryckte det - inte är helt enkelt när halva laget är på semester. Det fanns tydligen fler anledningar, men dessa var så löjliga att han inte ens ville gå närmare in på dem.


När det gällde flytten från IFK Trelleborg påpekade han - liksom Firman tidigare skrivit - att han INTE fick sparken. Utan anledningen var ett beslut taget i samråd med klubben då man ville ha Martin Nordbladh som andretränare samtidigt som Malik själv ville agera huvudtränare. Så kom ju även att bli fallet - åtminstone för en tid - i FBK Balkan.


Malik berörde även min kommentar om att han mer agerade "konflyttare" än assisterande tränare bakom Ulf Larsson i IFK Trelleborg, men detta höll han inte alls med om. Däremot höll Malik med om att just tränaryrket är en tuff bransch. Men det är kanske inte så kontigt. Han har ju några tuffa tränarår att se tillbaka på...


Malik meddelade även att han är nöjd med vad han presterat som tränare både i MF Pelister, IFK Trelleborg och FBK Balkan. Dock kommer han att tänka efter noga innan han väljer en ny klubb. Och anledningen till att han överhuvudtaget skickade mailet till Firman var att han ville få slut på alla spekulationer. Så nu vet Ni!


Kanske det bästa av allt - så påpekade Malik Sesay att han gillar Firmans Blogg och att det ständigt är rolig läsning (tack!). Dock undrade han var vi får tag på alla rykten då dem tydligen knappt själva visste om att dem skulle få sparken från FBK Balkan innan det stod skrivet på Firmans Blogg. Ja du Malik - Firman är inte Firman för inget. Det är liksom här det händer! Och skulle vi inte reda på allt så TAR vi reda på allt!


VAR GÅR EGENTLIGEN GRÄNSEN FÖR ROLIG FOTBOLL? FÖRSLAG?


Kan inte riktigt släppa Malik än. Att ersättas av Anders Bergström som tränare i FBK Balkan säger en hel del om föreningens styrelse. Eller också kan man vända på det. Att bli ersatt av Anders Bergström...ja, ni förstår vad jag menar. Men nu ska vi faktiskt vara snälla. Firman hoppas att Malik Sesay hittar sin rätta klubb till slut. Firman önskar lycka till!


VI VET VEM SOM LIGGER BAKOM 2ND2NONE!
Till slut kan jag inte undanhålla Er en ganska rolig sak.
Minns Ni när pseudonymen "2nd2none" skrev som sin senaste (sista?) kommentar här på bloggen:


"Ni kommer aldrig att kunna ta reda på vem jag är..."


Jag minns det i alla fall. Och ack så fel han (dem) hade.
Det är faktiskt så att Firman har tagit reda på all fakta om vem det hela handlar om.
Hur var det nu med Firman igen. Jo! Det vi inte får reda på det TAR vi reda på...
MER OM DETTA I NÄSTA VECKAS BLOGG!


Förresten. Jag nämnde IFK i inledningen av denna blogg.
Kanske "2nd2none"-pseudonymen kan berätta mer.
För just "2nd2none" om någon borde nämligen ha god insyn i vad som händer och sker på VÅNGAVALLEN!


---------


Firman 2/2

 
 
Ingen bild

sesay

10 september 2009 15:08

Ville bara tillägga till firman att det där med rolig fotboll endast gällde Balkan inte Pelister. Annars tycker jag det var klockrent det ni skrev. Rolig snurr på slutet med Bergström men jag är faktiskt inte orolig för jämförelsen. Tack för lycka till o detsamma förresten ni har en del att leverera har ju nästan lovat avancemang eller?
Tycker det är synd om IFK att det blivit sån turbulens i klubben men att ha sådana kontrakt som finns där på den nivån är omöjligt i längden så det var väntat om det nu är sant vill säga.

 
Ingen bild

Erik

10 september 2009 17:36

Ni vill gärna ha synpunkter på bloggen och jag har en. Jag vet iofs. inte hur ert spelande går, men min gissning är att ni inte plussar när ni räknar ihop året. Däremot kan ni en jäkla massa fotboll. Och går ni in på t.ex Nordicbet har ni odds på div 3 och division 4. Så spara era pengar och satsa dom där ni har koll! Och säkert kan ni hjälpa era läsare till lite vinster också!

 
Ingen bild

Språkpolizei

10 september 2009 22:38

Jävligt intressant som alltid. Men snälla - skilj på de och dem. Är inte en av er journalist??

 
Ingen bild

Firman!

10 september 2009 23:17

Helt rätt!


Visst är en av oss det, liksom du! =)=)=)


Kan du finna fler fel så säg gärna till...


Kul att du läser vår blogg!

 
Ingen bild

ärlighet varar längst

11 september 2009 09:13

Delar av IFK-styrelsen hade för ett par veckor sedan möte med varje spelare. Man fick möjlighet att "lufta lungorna".
IFK-styrelsen ställde då frågan om vad spelaren tänkte om nästa säsong. Stanna eller inte? Vissa var då helt ärliga och sa att man inte tänkte spela i IFK nästa säsong, då deras kontrakt löper ut. Därefter har vissa spelare suttit på läktaren. Konstigt sätt att driva en förening. Tänkt om alla varit ärliga. Då hade kanske IFK inte haft fullt lag?
Ärlighet varar längst!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rengbo/Nilsson - 31 oktober 2009 08:30

FIRMAN BLOGGAR FLYTTAR!Det har blivit dags för vår kära blogg att flytta. Ni hittar från och med nu Firman Bloggar på följande adress:http://www.firmanbloggar.se   GLÖM INTE ATT LÄGGA IN DEN NYA ADRESSEN SOM BOKMÄRKE ELLER STARTSID...

Av Rengbo/Nilsson - 30 oktober 2009 11:17

Imorgon lördag är det på dagen ett år sedan Firman Bloggar "föddes" och utvecklingen som varit kunde vi bara fantisera om. Detta kommer vi att fira på ett alldeles speciellt sätt, hur får Ni veta om Ni kikar in igen tidigt imorgonbitti. Håll utkik, s...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 11:00

    IDAG HAR JAG BARA LITE TANKAR ATT FÖRMEDLA!Regeringen satsar ett antal miljoner på förorternas föreningar. Varför?De vill ju inte vaccinera sig så det finns snart inga människor i förorterna längre...!!I riksdagen fattas viktiga beslut. Ja, ...

Av Rengbo/Nilsson - 29 oktober 2009 07:45

Precis som vi lovande under gårdagen kommer här BK Skansen tränarlösning inför nästa säsong. Hjälptränare till nuvarande Anders Nilsson blir Marcus Jönson och som målvaktstränare kommer Johan Sörensen att komplettera.- Marcus är en person med ledareg...

Av Rengbo/Nilsson - 28 oktober 2009 11:00

   GYLLE AIF har gjort klart med en ny tränarkonstellation till nästa säsong.Rickard Harletun stannar kvar och till sin hjälp får han Ola Persson som närmast kommer från spel i BK Skansen. - Denna konstellation har varit på gång i några år,...

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards