Firman Bloggar!

Alla inlägg under april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 29 april 2009 08:25




Rengbo ringde rosenrasande igårkväll och inom kort ska Ni få veta varför.
Då är det nämligen dags för en ny upplaga av "Rengbo tycker till".
Håll ut, texten publiceras under förmiddagen...

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 28 april 2009 09:56






Först vill jag börja med att tacka Firman för att få

möjlighet att dela mina synpunkter på denna blogg.


En kort presentation, där jag dock tror att de flesta i småklubbsvärlden känner till mig ganska så väl redan. Mitt namn är Fredrik ”Hyhne78” Hahne. Jag är 31 år och bor i Trelleborg. Familjen består av sambo och ett barn på snart 1,5 år.


                             
I höstas blev jag tillfrågad om att träna BK Skansen tillsammans med Anders ”CC” Nilsson. Efter en veckas betänketid tackade jag till slut ja (var tvungen att övertala regeringen där hemma!). Jag vill passa på att hylla vår förening. Alltifrån ifrån styrelse, truppen och inte minst våra trogna supportrar som har en mycket stark tro på BK Skansen årgång 2009.


Jag kommer att skriva mer om BK Skansen vid ett senare tillfälle (om man får fortsatt förtroende). Då tänker jag även beröra Trelleborgs Kommun agerande när det gäller idrotten i Trelleborg.

                              



Idag tänker jag kommentera lite om alla våra småklubbar.


Div 3

Här tror jag stenhårt på FC Trelleborg. De har börjat serien med två raka, i princip samma trupp som ifjol, och vässat den med ett par starka nyförvärv. Är det dags för avancemang, ja det bör det vara, men vill deras styrelse???

IFK Trelleborg tror jag kommer att hamna på en bättre placering än förra säsongen om de får alla spelare att agera som ETT lag, och inte bara tänka på sina egna insatser. Pelister har gjort en raketkarriär genom seriesystemet, vilket är mycket starkt, men jag håller det som en större bragd om de lyckas hålla sig kvar i div 3.


Div 5

Där ser jag Östra Torp som den givna guldkandidaten. Har väldigt svårt att se vilket lag de skulle kunna få framför sig i serien. Lite nya spelare + en bra tränar stab. Visst de har en del långa bortamatcher, men det är ändå till att gratulera när de hamnade med Österlenlagen. För visst är Malmö femman klart bättre??!! Anderslöv har inte inlett säsongen på bästa sett, men jag är övertygad om att de kniper en av två kvalplatser uppåt när serien väl är slutspelad.


Div 6
Här vill jag påstå att vi i BK Skansen är en av seriefavoriterna tillsammans med Västra Ingelstad och Behar. Jag sticker inte heller under stolen med att vår målsättning är att spela division 5-fotboll säsongen 2010. Minnesberg och Skegrie tror jag hamnar i mitten av tabellen, medans Gislöv får inrikta sig på att undvika kval neråt. Dock har Gislöv ett ungt och utvecklingsbart lag, som kommer att skörda framgångar inom ett par år. På tal om Skegrie, hört talas om Jörgen Håkansson?? En av de största talanger jag skådat på mkt länge. Hoppas han vågar prova lyckan hos något av våra lag i div 3, för att sedan sikta ännu högre.


Div 7

Här hoppas jag att min gode vän Richard Harletun lotsar sitt Gylle till serieseger. Richard är en mycket sympatisk människa som brinner för fotbollen och med honom som tränare hoppas jag verkligen att det går bra för Gylle. Lilla Beddinge tror jag kommer att hamna på topp 5. Som vanligt är där alltid stor omsättning på spelare där ute, men enligt källor är där en stark sammanhållning i år. Klagstorp har återigen samlat krafterna, och det ser väl bättre ut än på länge?? Tror dock att det kan bli ett tufft år.


Vid pennan:

Hyhne78

Ps. BK Skansen spelar sina matcher under
våren uppe på Vannhög, väl mött där Ds.

---------
Firman tackar Fredrik Hahne för dessa rader
och vi ser redan fram emot att få ta del av del II.

Av Rengbo/Nilsson - 27 april 2009 20:57




Under kvällen dök det ett upp ett mail från Skansens tränare Fredrik Hahne. I den första texten tar Fredrik upp sitt sätt att se på samtliga småklubblagens chanser under årets säsong och i den efterföljande handlar det bland annat om Trelleborg Kommuns agerande när det gäller idrotten i stan. Vi har för avsikt att publisera de inledande raderna under tisdagförmiddag!

----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 27 april 2009 09:08




Martin Nordblad låter hälsa att det är inställningen det handlar om. Återstår att se om det är elva motiverade spelare som träder fotbollsplanen kommande helg då "di randige" tar emot Tomelilla!

I USA pratar man ofta om "FIND A WAY TO WIN". Just det
ordspråket passar för tillfället bra in på Smyges stolthet!!

Skansen kunde efter visa besvär besegra Skegrie med 3-2 i lördags. Enligt Fredrik Hahne var hemmalagets Jörgen Håkansson suverän och hans fortsatta fotbollsäventyr ska bli spännande att följa.

På tal om Fredrik Hahne. Han låter även hälsa att FIRMABLOGGEN återtagit sin status och han förklarade också att han mer än gärna vill skriva på vår blogg. Vi står givetvis med öppna armar och inväntar ett mail!

När jag i lördags träffade en av de största belackarna till Firman, Denni Olin, hade även han vänt sitt segel vilket vi givetvis tycker är jättekul. Han om någon lär förresten ha varit utvilad i söndagsmorse...

Vissa matcher kittlar mer än andra. Som tex lördagens seriefinal mot Rydsgård. En ny trea där och vi kan börja prata om en smakstart!

Firman 1/2 gjorde visst en halvlek i B-laget igår (vinst och Sebbe Lindahl fyramålsskytt!) och kanske (?) kan "Rengan" vara aktuell för spel på lördag vilket isf hade blivit det första serieframträdandet för Firman 2009!

Vem vi också inväntar mail från är Roger Carlsson och så utlovas inom kort en ny blogg från vår uppskattade handbollsexpert Andreas Göransson!

Även vid framgång måste det vara tufft att vara tränare. För inte kan det vara lätt att plocka ut en startelva i ett lag fyllt av självförtroende och med avbytare som visat sig kunna förändra en matchbild...

Jag har inte sett det själv, men enligt uppgift fick
Manchester United en riktig "Liverpoolstraff"...


Reflektion över dåtid är bra, undran över framtid
kan vara bra men det bästa är att vara HÄR OCH NU!

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 26 april 2009 08:56


En kort sammanfattning av Söderslättsfotbollen:


FC Trelleborg har börjat serien på bästa sätt!
3-0 hemma på Ymorvallen mot etablerade Eslöv är imponerande siffror!
Hur långt kan man nå med denna goda start?


I samma div 3 serie förlorade Pelister med 3-1 på bortaplan.
Pelister letar som nykomling efter första trean...
Precis som seriekollegan IFK Trelleborg som förlorade mot Veberöd.


I vår egna div 5 södra förlorade Anderslöv tungt borta mot Blentarp.
- En seger med fem mål hade mer speglat händelserna, tyckte Anders Nilsson, tränare i Blentarps BK.
Löven har fått en tuff start men snart lossnar det...


För Torp väntas det en tidig seriefinal på lördag borta mot Rydsgård!
Torp har tagit 9 poäng och Rydsgård 7 på de 3 första omgångarna...


I division 6 södra har två lag tagit full pott!
BK Skansen toppar efter seger borta mot Skegrie med 3-2.
Tvåa på samma poäng är V.Ingelstad som slog Gislöv borta med hela 5-2.
Intressant fortsättning följer...


Lilla Beddinge slog Klagstorp med hela 4-0 och nu handlar det om div 7.
I samma serie slog Gylle Helsingkrona med 6-5 efter 4 mål av Daniel Persson!


Efter ett fåtal omgångar börjar det redan bli riktigt intressant!
Ta chansen att läsa om ditt lag här på Firmans blogg!


Åsikter eller önskemål?
firman2009@live.se


Till sist:
Ibland är man snabb att döma en människa...
Jag erkänner att jag blev smått chokad av Susan Boyle!
Missat klippet? Se nedan:


-----------

Fiman 1/2


Susan Boyle on Britain"s Got Talentby dwarthy
Av Rengbo/Nilsson - 25 april 2009 17:41


Efter ett besök tillsammans med familjen i Askeröd är man NÖJD!


Första halvlek var USEL! (Underläge 2-1)


Figges inhopp var GRYMT!


Andra halvlek var IMPONERANDE!


Zahn är en riktig SUPERSUB!


9 poäng efter 3 omgångar, LOVANDE!


Torp toppar tabellen men 19 omgånga återstår...



(Söderslättsfotbollen tar vi upp i nästa inlägg!)


Från Skånskan kan man läsa följande om matchen Askeröd-Östra Torp:
I den andra halvleken svängde matchen.
– Lika bra som vi var första 45, lika dåliga var vi de sista 45. Vi backade kanske lite omedvetet och de kunde trycka på. Totalt sett förlorade vi mot ett bättre lag, och jag är inte förvånad över att många tippat dem i toppen, sa Askerödstränaren Roland Nilsson.


Läs gärna hela referatet här!


----------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 25 april 2009 10:36



Firman träffade FC Trelleborgs ordförande Roger Carlsson igårkväll och givetvis blev det en hel del fotbollssnack. Inte minst om situationen som blossat upp ute på Ymorvallen. En situation som tagit ny fart sedan Sigge Hansson skrev sin krönika i Trelleborgs Allehanda under veckan och kring denna har det framkommit massiv kritik.


Givetvis skulle det vara intressant att höra FC Trelleborgs syn på det hela och detta har Roger Carlsson lovat att återkomma med inom kort. Med 3-400 unika besökare/dag ser vi det extra kul att han väljer att vilja publisera denna text hos Firman. Håll utkik, spännande och intressant läsning är att vänta!

IFK Trelleborg förlorade gårdagens match mot Veberöd med 2-0 och detta efter att vid ett flertal tillfällen under den andra halvleken ha haft bollen dansande på mållinjen. Får man gissa att tränare Jimmi Olsson gärna bytt ut någon av sina löpvilliga (!) spelare mot en målskytt från en högre division...


…och tanken slog mig faktiskt. Chansen (risken?) finns att vi kan
få äran att bjuda ut ”de randiga” till Smyga nästkommande säsong!


Dagens V75-omgång avgörs på Umåker travbana och därmed är undertecknad om möjligt mer offside än vanligt. Jag står därmed över att leverera tips och rekommenderar istället en Harry Boy!

Askeröd nästa...

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 24 april 2009 11:57



Vi vet inte hur många som följer Malin Wollins blogg, även kallad "fotbollsfrun". Hur som helst är hon sambo med Joachim Lantz, mittback i Kalmar FF.
Vi citerar hennes blogg från igårkväll:


"Joachim ringer från bussen, i bakgrunden hörs ett dämpat bröl.
Det är ljudet av män som precis har förlorat sin tredje match av fem.
"Hej, vad gör du, frågar Joachim."
"Du är en looooser"
"Kul"
"Du är en lu-hu-huuuuuuuser"
"När jag kommer hem i natt ska jag väcka dig och sedan ska jag döda dig"
"LOOSER!"

Joachim kommer inte döda någon.
Han spelar i ett lag som för tillfället saknar all KILLERinstinct"

                                 
En av våra läsare undrade över IFK Trelleborgs DM-förlust mot Torn och vi lovade att återkomma i ämnet. För Er som inte vet fick man i onsdags utstå en riktig holmgång av detta division 4-lag som vann med osannolika 8-1 (5-0). Enligt lagledaren L-O Hansson kom IFK till match med orinarie trupp vilket givetvis gör insatsen om möjligt ännu sämre. Firman har sökt andretränaren Martin Nordblad för en kommentar, men dessvärre utan resultat. Däremot kan vi inte undanhålla Er Sigge Hanssons senaste krönika där han bokstavligt talat tar fram sågen.

"Det finns bara ett uttryck för IFK-insatsen och det är ”skandalös” och det verkar så oseriöst att man egentligen inte borde orda något yvigare om matchen som sådan. Tittar man till premiärmatchen mot Markaryd, hade väl IFK Trelleborg KVAR ett 80-tal supportrar men efter fadäsen i Torn är väl denna skara halverad. Om man begriper sig på fotboll, vill säga…"

Nästa match för IFK är redan ikväll och då väntar Veberöd borta.
Återstår att se om Jimmi Olsson lyckats få ordning på sina mannar...

Östra Torp riskerar för sin del att idag tappa sin serieledning, men givetvis kan man efter morgondagens drabbning ha återtagit densamma. Vi lovar givetvis att återkomma i detta ärende, men även om andra intressanta matcher under helgen.

---------
Firman

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards