Firman Bloggar!

Alla inlägg under april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 08:50

Det har blivit dags att presentera en uppdatering av seriekollen!

Den 6:e april fanns följande att läsa på Allan Lundbladhs blogg (Ystad Allehanda):

”Topp 3 då? Ingen lätt uppgift (är det aldrig). Men här kommer dom:
Askeröds IF, Skillinge IF och Sövestads IF. Jag tar med IFK Simrishamn som outsider.”

...det ska bli intressant att följa Allans tips, han om någon borde veta!


Nu till den uppdaterade seriekollen:

--------------------

IFK SIMRISHAMN – 13 NYA spelare mer än ett helt lag, imponerande! Räkna med IFK Simrishamn i toppen av serien. Följande finns att läsa på deras hemsida:
”Satsningen med återtåget till fyran är nu i full gång. Ny tränare och 13 spännande nyförvärv som valt att representera IFK!”
Ny tränare hämtad från Tomelilla och frågan man ställer sig är om han enbart hämtat klasspelare?

Uppdaterat 090407:
Seriefavoriten Simrishamn har haft det lite tungt i träningsmatcherna. Dock anser jag att man inte ska dra för stora växlar av träningsmatcher. Ett rutinerat manskap som finns i Simrishamn kräver tävlingsnerv för att tända till. Dock verkar det som att man inte hittat målet, eller vad ska man säga om 2 mål på 5 matcher. Inga mål på de tre senaste matcherna. Ska man gissa på att det övas på avslut denna vecka?

--------------------

IFK YSTAD – föll snöpligt i kvalet och ramlade ur div 4. Med ny tränare och några nya spelare kan man nog räkna med att de vill ha revansch. Dock tappar de Emanuel ”Manne” Jönsson och Dennis Lundbladh till Tomelilla IF. Väljer att satsa ungt och gör ett genarationsskifte. En trio etablerade spelare är tveksama till fortsatt spel. (Henrik Stridh, Magnus Wester och Ola Thorkelsson).

Uppdaterat 090407:
IFK Ystad föll i genrepet mot Skillinge men enligt uppgift var detta ett orättvist resultat. IFK Ystad lär ha dominerat matchen trots att man kom till spel med ett mycket ungt lag! Lyckas Mats Bladh få alla de yngre spelarna att prestera på hög nivå under 22 omgångar kan laget finnas högt upp i tabellen.


--------------------

ASKERÖD – Askeröd vann div 6 mellersta 2008. Truppen lär vara intakt och till denna ska två spetsförvärv läggas i Dennis Nilsson och Dick Skog från Eslövs BK. Inom gruppen satsar man på att utmana alla lag och inte nöja sig med att vara en pigg nykomling. Siktar på övre halvan, återstår att se hur långt Askeröd räcker.


Uppdaterat 090407:
Askeröd har imponerat oerhört under träningsmatcherna! Laget har tillgång till konstgräs på Hörby IP och verkar gynnade av snabbt underlag. Har mött ett flertal division fyra lag och har gjort riktigt fina resultat! (Seger mot Sjöbo och oavgjort mot Svedala och Staffanstorp)
Askeröd har enligt rapporter riktigt duktiga forwards och ska INTE underskattas. Tobias Holmgren har spelat 8 matcher och gjort 7 mål!  En outsider!

-------------------

RYDSGÅRDS AIF – Ola Severin har slutat som tränare. Ny tränare är Niklas ”Nollan” Nilsson från Bara. Har fått några nya men även tappat en del. Mest kännbara förluster är kanske Patrik Löfgren till Ystad IF/FF och Johan Tufvesson (ny klubb okänd, slutar?). Känns lite osäkert var Rydsgård står. Har en av seriens bästa målvakt i Mathias Svensson! Intressant att se vilka resultat laget gör i träningsmatcherna

Uppdaterat 090407:
Rydsgård har bland annat spelat oavgjort 2-2 mot seriekollegan Skillinge. Laget har dessutom hunnit med att ha ett läger där man svetsat samman truppen! Verkar vara en förening i Harmoni. Inleder med att möta seriefavoriten Simrishamn på bortaplan, mycket bra värdemätare! Kanske läge för skräll direkt?

-------------------

Därmed var de fyra första lagen avklarade.
Imorgon väntar Anderslöv, Blentarp, Gärsnäs och Liga 06.

Har Ni något som vi missat så lägg gärna en kommentar.
Tack på förhand!

---------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 7 april 2009 21:09

Med tanke på helgens premierleague kan man konstatera att en fotbollsmatch varar i 90 minuter plus eventuellt tillägg eller så spelar man tills topplagen vinner…


 

Frågan är om den gode Tom Prahl kan trolla fram en plats på övre halvan denna säsong, jag är tveksam!


En graviditet bör vara i 40 veckor…


Några fixar poolen andra köper studsmatta,
det märks att sommaren är på gång!


Wernblom är sällan omtyckt av sina motspelare…


Putsa fönster, gå i trappor och färdknäpp
tipsen är många men frågan är om man kan påverka?


Påsklov och fint väder i Skåne, arbetskollegorna i norr
rapporterar om snöväder…


Mycket snack om bonusar i dessa dagar, personligen anser jag
att det mest handlar om den svenska avundsjukan!


Ena dagen är man fyra, nästa dag är man fem…

Snacka om familjen annorlunda!


Inom kort kommer det en uppdatering av seriekollen, håll utkik!


-----------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 6 april 2009 17:31


  • Ni missar väl inte Melander/Mårtenssons allsvenska blogg? Nu har nämligen även kaptenen kommit igång att skriva och i hans första inlägg gick det att läsa följande:

    "Nu hoppas jag verkligen att folk går man ur huse för att betrakta skådespelet på Vångavallen söndagen den 5 april kl 15.00"

    "Man har samlat på sig en hel del adrenalin under de kalla vintermånaderna. Jag känner mig själv som en ardennerhäst som ska ut på grönbete för första gången och personligen ska jag göra allt som står i min makt för att bärga 3 underbara poäng åt Söderslätts stolthet"

  • Något "man ur huse" blev det knappast utan man fick helt enkelt nöja sig med 3.115 personer på Tjongavallen. Och något skådespel gick heller inte att skönja. 0-0 slutade drabbningen, en drabbning som kan liknas vid ett praktexempel av en premiärmatch.                  
                                                      
                         




  • Jag är för modellen där man går ihop ett gäng och tillsammans bildar ett bolag för att på så sätt ha en större chans på de stora pengarna. När det gäller sportbiten har jag nöjet att få dela mina insatser med Kvällspostens ytterst kompetente expert Eskil Hellberg. Känner jag denne man rätt väntar en belöning runt hörnet...
  • Johan Liljeberg har påmint mig. Så också Rickard Nordström. Och ja, jag visste det redan mina vänner. Att Ni tillhör läraryrket vilket innebär semester i stort ett varannan månad året om. Men själv tillhör jag den arbetande skaran av människor. Men även vi har det bra ibland. Det är nämligen bara en arbetsdag kvar innan det väntar 6 dagars ledighet med ett förhoppningsvis fortsatt fint väder! 
  •                    

  •  Anna Rengbo, vad i all sin dar väntar du på...?
  • Premiär på fredageftermiddag och det ryktas om publikrekord på Smyge IP. Samma kväll väntar fest i goda vänners lag varpå lördagens supé som vanligt avnjutes i föräldrahemmet. Svåger Andreas Göransson ska visst få ett rejält test på vart han står någonstans...
  • Tro det eller ej, men närmast väntar ett löppass på Gylle Stadion...
  • Min dotter Linn vill gärna att klockan ska gå snabbt just i detta nu. Men samtidigt inte. Hon längtar nämligen efter att Familjen Annorlunda ska ta sin början, men samtidigt är det säsongens sista avsnitt vilket gör det hela lite trist...

  • Kan man hoppas på uppemot 500 personer i premiären?

  • Gjorde stan i förmiddags och hade båda barnen med. Linn är nämligen ytterst kompetent när det gäller att köpa presenter och hon fick agera truppledare då mammas födelsedagspresent (fyller 25 på torsdag!) skulle inhandlas. När vi åter anlände till Gylle gömdes paketerna väl, men till ingen nytta. Det första Engla berättade när Tess kom hem var att vi hade varit i stan och vad vi hade handlat. Hur kul som helst...
  • Därför skriver jag redan nu - Grattis! (i förskott) för dessa rader lär väl i alla fall bli en överraskning då hon nästa gång loggar in på Firmans Blogg!
  • Kan meddela att swimmingpoolen är rengjord och nu inväntas sommaren på allvar. Temperaturen ligger just nu på 10 grader, men ge det ett par soliga dagar till så finns chansen till rekord gällande första baddag...
  • Tyvärr fick min gode vän Mats Olson sluta sina dagar alltför tidigt. Trots att det gått ett par veckor påminns man ständigt. Inte minst denna kväll då hans kära Helsingborg tar emot Göteborg i sin allsvenska premiär. Mats missade ALDRIG en match på Olympia och redan när spelprogrammet blev klargjort för denna säsong pratade han om denna kväll.

  • Glöm inte att livet är som en dans. Ibland går det framåt och ibland åt ett HELT annat håll...


---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 5 april 2009 10:20




Visst, det är alltid trist att förlora. Men en förlust i genrepet ska visst
innebära en lyckad premiär. Vi hoppas och tror att den tesen stämmer...


Fredrik Hahne är inte ensam om att såga våran blogg.
Denny Ohlin tog nämligen efter. Och likaså Nille P.
Samtliga dessa tre herrar säger sig sakna smaskiga detaljer
kring övergångar i och kring småklubbsvärlden.
Men kära nån. Tror inte jag behöver säga mer än att Ni
helt enkelt får ge Er till tåls ett tag till...

Allsvensk premiär för TFF idag. Melander meddelade att den finslipande träningen hade en hel del kvar att önska, men som sagt. Ja, just det!

Att den nämnda trion kunnat konstatera sin åsikt innebär åtminstone att dem fortfarande läser våra rader vilket vi tycker är kul!


Vill passa på att tacka för 30-årstillställningen i fredags. Kan man

månne hoppas på ett tredje raka gislövsgille kommande helg...?  
 
Vissa personer har behovet av att både höras och synas. Och gör dessutom vad som helst för att skaffa sig uppmärksamhet! Till och med när man inte har ett skit med saken att göra...

Pratade med Vellinges eminenta tränarduo "Rossi" Etorovic och Fredrik Sjöström efter matchen igår. Tydligen hade man besegrat FC Trelleborg med 3-0 för ett tag sedan och dem var lite överraskade över motståndet som Östra Torp lyckades bjuda på. För Er som inte vet bjöds hemmalaget på det avgörande 3-2-målet på tilläggstid...

För egen del inleddes min fotbollskarriär (för visst kan man kalla den det?) i just Vellinge IF för många år sedan. Vem vet, cirkeln kanske en dag blir sluten!?


IFK Trelleborg degraderades från Handbollens finrum igår. Efter att ha bevittnat eländet kan man konstatera att de rutinerade vek ner sig och lade över allt ansvar på den yngre generationen. Märkligt kan tyckas då det är i just dessa lägena som rutinen ska tala.

Fredrik Hahne ringde inatt. Men inte för att gnälla på Firmans Blogg utan för att delge stämningen från "Svinstian". Och ja, det lät som om gästerna hade roligt! Någon som kanske tom kan bekräfta detta?!

Till sist tilltalar jag Anna Rengbo. På fredag har nämligen Östra Torp seriepremiär mot Anderslöv i ett förhoppningsvis soldränkt Smygehamn. Efter att ha bevittnat Firman 1/2:s genrep mot Vellinge IF hoppas jag innerligt att familjens fullbordade trippel INTE krockar med detta evenemang...

---------
Firmen 2/2

 

Av Rengbo/Nilsson - 4 april 2009 14:11

Vilket väder! Fantastiskt!


Lördagen den 4:e april var dagen då gräsklipparen
åkte fram efter vintervilan!


Genrepet i Höllviken på ett formidabelt konstgräs mot Vellinge
gav Torp en första förlust under 2009!


Ska vi behöva gå lika länge som elefanterna? :(


3-2 förlust mot ett Vellinge som jag tror kan bli
topplag i div 4 är inte fy skam...


Ikväll blir det även årsdebut då grillen åker fram!


Match var också min första (kanske sista) under 2009!
Ca 60 minuter och man är aldrig nöjd med en förlust,
dock blev jag inte ett rundningsmärke som jag befarade.



Imorgon smäller det igång för TFF hemma mot Brommapojkarna.
2-0 efter mål av Drugge och Jensen?


----------
Firman 1/2


Av Rengbo/Nilsson - 3 april 2009 15:28


Jag vet inte hur många av våra läsare som läser Sydsvenska Dagbladet. Men för Er som inte vet presenterade man i veckan en Allsvensk bilaga där det fanns en hel del kul att läsa. Inte minst om min käre vän Dennis Melander som vi ju vant oss vid är med när det händer. Inte minst bildmässigt....

Reportaget var riktigt bra skrivit och jag kunde inte

låta bli att skicka över följande sms till den gode "Jelbe":


”Den där Janne Jönsson kan det där med att skriva

texter, synd bara att fotografen inte kunde trolla…”


-------------------


TFF-duon Mårtensson/Melander har gjort som många andra, det vill säga dragit igång en blogg och det på Nyheter24. För Er med intresse rekommenderar jag en titt på www.nyheter24.se



Ringde Blixten igår och möttes av följande mobilsvar.
"Eftersom ALLA har klagat på mitt mobilsvar så har jag ändrat det".
Tuuuuut.
...att man aldrig slutar att förvånas över denne man!




Vi funderar lite på att lägga ner Firmabloggen för att därefter göra en snabb comeback. Det verkar nämligen vara ett lyckat recept för att locka till sig läsare... 


Vi gick på gräs igår och jag kan lova att det var en ren fröjd. Nu ser vi fram emot premiären mot Anderslöv om en vecka, kan man månne hoppas på en reprisseger från förra året...


Ikväll smäller det...
...för vissa!


Konstgräs imorgon = (n)
(för Er som inte förstår "tangentbordspråk" innebär (n) tummen ner!

Och till sist ett ord på vägen:
Du är inte ensam för att du är själv!

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 3 april 2009 09:03




Tiden närmast kutar iväg och tro det eller ej, men det har blivit fredag igen och de flesta vet vad det innebär här på Firmans Blogg. Denna vecka är dock lite speciell så tillvida att vår "Peppar och salt-kollega" Anders Vedmar har valt att bjuda på en bonusfräckis...

--------------------
En gamling på 98 år gjorde sin årliga läkarundersökning och läkaren frågade hur han kände sig.

- Jag har aldrig mått bättre! Min fästmö är 18 år och är gravid och väntar mitt barn. Sååå....... vad säger doktorn?


- Låt mig berätta en historia för dig. Jag känner en jägare som aldrig missat ett tillfälle att jaga. Men en dag placerade han av misstag sitt paraply på ryggsäcken i stället för geväret. När han var i skogen stod plötsligt en björn framför honom. Han tog fram paraplyt från ryggsäcken, siktade på björnen och...PANG! Björnen föll ner och var död!


- Ha ha ha! Det är inte möjligt, sade den gamle. Det måste varit någon annan jägare som sköt björnen.


- Just precis! svarade läkaren.

--------------------

Kal och Ada var ute och gick en kväll vid feskekyrka i Göteborg.
- Du Kal, sa Ada
- Ja, svarade Kal.
- Jag e pessenödig, sa Ada
- Jamen pessa därborte ve kanten, sa Kal.

Ada gick bort till kanten och började pinka.
Kal gick efter och tittade

- Du Ada, du pessar i en eka, sa Kal.
Ada tittade ner och sade
- Nä, de e bara fetta som speglar sej i vattnet, sa Ada.


Trevlig helg på Er önskar Anders "34:an" Vedmar.

---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 2 april 2009 07:02




Nu har det blivit dags för ett nytt inlägg i matrutan. Dagens spalt
skall handla dels om mat givetvis men även om s.k musöppnare.


Vad kännetecknar då en musöppnare. Ja, drickat skall innehålla alkohol,

alkoholfattiga drycker kan fungera men egentligen bara varma dagar och då oftast vanligt vatten när hon redan börjar bli het.


----------

Musöppnare kan indelas i tre kategorier.

1. Ett gott vin, gärna lite dyrt för att imponera. T.ex Amarone som är en klassik intruder. Vad Amarone har betytt för barnafödande är väl vad Gunde Svan betytt för havregröt...


2. Champagne, ett sublimt förförelseknep. Men ta inte Gula änkan (Veuve

cliquot) för då kan damerna få idéer. Bollinger passar till Bond men priser på upp till 2000 spänn är häftigt. Lanson är prisvärt och finns relativt billigt att få tag i. Mousserande viner går också bra, släck ner och tänd lite levande ljus och visa inte flaskan så kan du säkert invagga henne i tron att det är champagne hon dricker...


3. Sprit. Man kan inte komma ifrån att spriten är och förblir en inträdesbiljett till högre svärer. Blanda till något sött och gott med inte för mycket sprit i. I den första groggen Andra groggen kan du öka på med lite mer sprit. Men stanna därefter. Du vill inte ha en lallande zombie som somnar mitt under akten.


Lycka till att experimentera fram ditt eget recept för en framgångsrik kväll. Har du tips få egna musöppnare så lämna gärna in förslagen. I detta ämne kan man inte få nog av kunskap.

----------

Och nu dagens mat!


LAX MED SALLAD

700 g laxfilé

1 morot

30 g selleri

1 vitlöksklyfta

1 salladshuvud

2 citroner

Ett knippe ruccolasallad

Olivolja extra virgine

Salt och peppar

- Koka ca 4 liter vatten med morot, selleri, vitlök och lite salt

- Tillägg laxen och koka under ca 10 minuter

- Låt laxen rinna av och svalna för att därefter skära den i små bitar

- Blanda skuren sallad med lax och häll på olivolja, lite salt och citronstänk

- Tillägg citron i små bitar, ruccolasallad och lite peppar.

Man kan ha lite kokt potatis till om man så önskar.

Till detta serveras ett gott vitt vin t.ex Raimat chardonnay (varunr 2806).

RÄTT SVAR:

Rätt svar på föregående veckas tävling var såklart Elvis Costello som levererade detta klassiska citat. Det är med glädje jag hyllar ett gammalt Elvis Costello-fan som segrare i förra veckans tävling.

1:a JerryFerry

2:a Tobajason

3:a Larre


Denna veckas tävling:

Från vilken låt hämtas detta recept?

”………….., crawfish pie and a filllet Gumbo

En klassisk låt!


Ha det bra!

//34:an

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards