Firman Bloggar!

Alla inlägg under april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 10 april 2009 16:46


Dagens premiär i Smyge slutade med seger för vårt kära Östra Torp mot Anderslöv. Segersiffrorna blev 3-1 (1-0).


Personligen bevittnade jag matchen från åskådarplats, lite trist men när man precis blivit pappa (igen) är man inte mentalt förberedd.


Anders (Firman 2/2) Nilsson inledde målskyttet i slutsekunderna av första efter nick på välslagen hörna av Märta! Skönt att det lossnade för Ante!


I början på andra missade Torp straff och Anderslöv åkte
på en tveksam utvisning, trots att efterslängen var onödig
var det nog enbart värt ett gult!


Zahn satte 2-0 och matchen var klar trodde nog de flesta. Dock slarvades det i försvaret och reduceringen var ett faktum. Direkt efter avspark punkterade Fransson matchen. SKÖNT!


Grattis till alla spelare och ledare till 3 poäng! Kul!


Till sist vill jag framföra ett stort TACK för alla gratulationer!
Det värmer verkligen!


4 tuffa bortamatcher väntar...


----------
Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 10 april 2009 00:24


                        
                        

Återigen har det blivit dags att säga grattis till Martin "Firman 1/2" Rengbo. Denna gång handlar det inte om någon ny familjemedlem (tro det eller ej!) utan helt enkelt hans födelsedag. GRATTIS RENGAN!

--------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 10 april 2009 00:18


Eftersom Anders "34:an" Vedmar denna vecka skrivit om just påsken väljer vi att återigen rubba lite på schemat. Fredagsfräckisen flyttas framåt en vecka och istället blir det en ny upplaga av "En spalt - peppar och salt"! När det gäller svaren på förra veckans fråga så kommer denna i nästa upplaga.


---------

Påsken närmar sig och då handlar det ju ofelbart mycket om ägg.

Äggen har alltid haft speciell inverkan på oss människor. Vad kan man då säga om ägg som inte är sagt innan, inte mycket. Kokt ägg eller äggröra på morgonen, stekt ägg på pytten eller crepes till kvällen. Ägg är och förblir en av vår viktigaste matvara.


Blir man uppeggad av ägg då? Det är nog ett överdrivet talesätt. Att ägg kallas kåtkulor är nog bara ett påhitt som någon tyckt lät ballt. Jag har då aldrig märkt nåt speciellt när jag ätit ägg. Och jag har ätit myyyyyyycket ägg.

Hörde en berättelse om frukostägg. Det var i Spanien på ett familjehotell som en gäst gick förbi köket. Där stod mormodern och skalade frukostägg. Eftersom hon skötte hönshuset också hade hon blivit skitig om händerna. För att inte äggen skulle vara skitiga när de serverades så stoppade hon in äggen i munnen och så att säga tvättade av dem med sin saliv innan hon lade upp dem för servering. Äggen blev vita och fina men gästen åt inte mer ägg på det hotellet...

Veckans recept.

Ett gammalt 80-talsrecept som är gott och så
enkelt att göra att det kan göra en renässans.

Fläskfilé i ugn med god förrätt


Förrätt.

Detta Behöver du:

2 msk crème fraiche

1 msk majonnäs

1 nypa vitpeppar

1 krm salt

4 räkor

3/4 msk röd stenbitsrom

4 små dillkvistar

Gör så här:

Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg på ett fat.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.

Klicka ut på ägghalvorna. Skala räkorna och lägg en räka på varje ägghalva. Lägg en klick rom ovanpå och garnera med en dillkvist.


Huvudrätt.

Tid: 40 min varav 20 min i ugnen

4 portioner

Du behöver:

150 g bacon

500 g fläskfilé

matfett att steka i t.ex smör, margarin, olja salt

svartpeppar

2-3 bananer

1 burk mandarinklyftor

3 dl grädde (valfri fetthalt)

3 tsk curry

3 msk mango chutney

1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

Klipp bacon och fräs det så det blir "knaperstekt" i stekpanna. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Skär fläskfilén i ca 2 cm skivor. Hetta upp stekpannan med matfett och stek ett par minuter på varje sida så att köttet får lite färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela dessa över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök och häll över köttet. Strö över baconbitarna. Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.

Servera med ris och en grönsallad.

Dricka till detta:

Öl och en god snaps till förrätten. T.ex en Tuborg och en sexa Rånäs (en god snaps med lite apelsinsmak).

Till huvudrätten kan du gärna ta ett vitt vin som Raimat Chardonnay (75 kr på systemet) eller ett rött som 35 South Carmenére (69 kr).

Som vanligt blir efterrätten god (försök med 2 st Rånäs) om du följer detta receptet  

Njut



Smaklig spis...
//34:an.


Av Rengbo/Nilsson - 9 april 2009 11:13



Vi misstänker att de flesta redan upptäckt att Sigge Hansson inlett sin småklubbsblogg på www.trelleborgsallehanda.se och i dagens alster gick
det att läsa följande:

”Firman bloggar" ute i Smyge har fått både ris och ros i ivern att entusiasmera med sin blogg men mitt betyg blir HÖGT, även om grundtanken att bli till ett småklubbsforum länge har bleknat. Men nu har man kommit igång ordentligt och synat aktuell division fem-serie. Pågarna i Smyge har i alla fall starkt bidragit till att Småklubbsbloggen nu finns och förutom småklubbsfotboll på Söderslätt i synnerhet och fotboll i största allmänhet kommer här ibland att delas ut både varningar och tips – på både det ena och det andra"

Givetvis jobbar Firman envetet vidare för att i första hand lyfta
fram Smyges stolthet Östra Torp på så bred front som möjligt.  
---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 9 april 2009 11:03


Det har blivit dags att presentera fyra nya lag i "Seriekollen"!

ANDERSLÖVS BOIK
kvalade för en plats i div 4 men missade. Har tappat några tongivande spelare som Mikael Fransson (Torp), Luis da Silva (Klagshamn) och Patrik Andersson (Torp). Har många duktiga ungdomar som säkerligen blir bättre nästa säsong. Kvar finns även tränarna som lyckats väldigt bra med materialet tidigare år. Möter Östra Torp i seriepremiären!

Uppdaterat 090407:
Anderslöv har målsättningen att bli topp tre. Laget har definitivt hög kapacitet och ett samspelt lag. I genrepet mot ett starkt Genarp fick man med sig ett oavgjort resultat. Stor fördel av att träna och spela på sitt konstgräs under försäsongen. Har troligen ett högt bolltempo som de kommer försöka utnyttja i inledningen av säsongen.


--------------------
--------------------

BLENTARPS BK
Lyckades vända en negativ start på säsongen eller vad sägs om följande: Efter 14 omgångar stod laget på bara två poäng...! Avslutade hösten riktigt starkt och kvalade sig kvar. Har tappat två spelare till Veberöd, Markus Karlsson och Henrik Månsson. Två nyförvärv finns i Robert Palm och Johan Lindgren samt ett fåtal förluster. Ser ut att kunna få till ett mer slagkraftigt lag kommande säsong. Behåller sin tränare Anders Nilsson som gör sin 3:e säsong i klubben.

Uppdaterat 090407:
Blentarp har haft lite svårt med målskyttet på sina offensiva spelare men i YA-cupen lossnade det rejält. Segersiffrorna skrevs till 5-0 mot Esperöd. Blentarp har även varit i Danmark på träningsläger och alla verkar optimistiska inför seriestarten. Inleder hemma mot Skurup och det är ingen vild gissning om man tror att hemmalaget går för 3 poäng?!


------------------
------------------

GÄRSNÄS AIS
Tog sig upp till div 5 södra via kval. Slog Broby i kvalet och är ett lag som släpper in vädigt lite mål (25). Har ny tränare men annars saknas det information angående nya eller förlorade spelare. Svårt att se Gärsnäs som topplag i div 5 södra men man vet aldrig.

Uppdaterat 090407:
Hade en på förhand behaglig lottning i YA-cupen mot division 7 laget Ale. Matchen blev en enformig historia som Gärsnäs lekte hem med 9-0! GAIS har varit i Holland på träningsläger och har slipat på de sista detaljerna inför seriestarten. Tar emot Skillinge i premiären och det lär säkerligen bli en rejäl drabbning. Oavgjort?


------------------
------------------

LIGA 06
Ännu ett lag som tagit sig upp i seriesystemet. Har ny ung tränare i Oskar Conradsen, endast 32 år gammal. Har en trio som är tveksamma till fortsättning, Christian Andersson, Magnus Carlsson och Tomas Mårtensson. Men man verkar satsa ganska offensivt och har gjort klart med ett flertal spelare. Ytterligare en spelare som definitivt lämnar är Simon Jönsson som valt FC Österlen som sin klubbadress men jag tror Liga 06 blir ett lag att räkna med...



Uppdaterat 090407:

Liga06 verkar vara på väg mot serieform. Presterade sin bästa insats i Genrepet mot Tomelilla B. Matchen slutade 2-2 efter riktigt bra spel av Liga06 i början på andra halvlek. Har kört ett träningsläger på hemmaplan. Har som målsättning att hålla si kvar utan kval. För mig verkar det som att laget vill hålla en låg profil men har potential. Har lottats mot Skillinge i YA-cupen.

--------
Firman 1/2


Av Rengbo/Nilsson - 9 april 2009 07:26


Seriekollen var ett uppskattat inslag och även om det kommit ett försök till en identisk kopia såg vi det intressant att följa upp vad vi tidigare skrivit, inte minst i dessa premiärtider. Vi hoppas och tror att ”Rengans” arbete blir uppskattat!

Alla som följer Firmans Blogg vet att BK Skansens tränare Fredrik Hahne inte längre är nöjd med vad som presenteras. Därför valde Firman att ge mannen i fråga chansen att själv få presentera en text vilken vi givetvis skulle presentera för Er läsare. Han gavs fria händer att tycka till om precis vad som helst - gärna med en rejäl portion HUMOR, men dessvärre har Fredrik Hahne i sista stund avböjt. Hur man ska tolka detta beslut får Ni själva ta ställning till…

Sigge Hansson har äntligen dragit igång sin småklubbsblogg

och givetvis räknar Firman med en TYDLIG länk!

Lagledaren har tagit upp kampen på allvar och man kan väl lugnt påstå att han tagit rygg på ett formtoppad lag i jakten på sina läsare! En av vägarna var ju utstakad och de konkurrerande serielagens hemsidor har numera två adresser att hålla reda på…


---------------------------

Jag återknyter än en gång till Mårtensson/Melanders blogg. Firman älskar nämligen då det händer något kul och det gjorde det efter Melanders senaste inlägg. Han skrev då bland annat:
”På fredag väntar Halmstad borta på Örjansvall. En både tuff och intressant match. Jag får väl be Per "Texas" Johansson om lite bloggtips när jag springer om honom på högerkanten, för han skriver väldigt bra”.


En av kommentarerna på detta inlägg var följande:
”Hahaha, du kommer stå som en egen liten Picasso på fredag när Anselmo lurar ner dig i Nissan. Lycka till och glöm inte badbyxorna...”

…återstår att se vem som lurar vem!

----------------------------


Jag vill inte påstå att jag följt SM-slutspelet i hockey, men kunde inte låta bli att ägna ett par minuter under gårdagens finalmatch. Leif Boork sågade nyligen HV71:s lagkapten Johan Davidsson och menade att med honom på isen är laget chanslöst på segern. Att döma av de sista 10 minuterna i den femte (och sista!) finalmatchen kan jag inte annat än hålla med. Davidsson uppträdde som en primadonna och bjöd på massvis av misstag vilket kom att kosta fortsatt nerv i finalserien...

Liverpool har med största sannolikhet gjort sitt i årets Champions League och jag kan inte mer än hoppas att United gör dem sällskap ut ur turneringen!

....kan avhoppet möjligen bero på prestationsångest?


Egentligen skulle en ny ”En spalt – peppar och salt” ha uppdaterats, men eftersom seriespelet närmar sig på allvar får Anders "34:an" Vedmar göra en veckas break. I eftermiddag kommer däremot, precis som utlovat, andra delen av ”Seriekollen”!


Jag tror på en moralisk final mellan Arsenal och Barcelona!

GRATTIS THERESE!

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 11:32

"Seriekollen" var ett uppskattat inslag tidigare under året och givetvis har Firman valt att följa upp vad som hänt i de olika klubbarna. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och lite längre ner på sidan går att läsa om de fyra första lagen. Imorgon torsdag är det som vanligt dags för en ny upplaga av "En spalt - peppar och salt", på fredag handlar det traditionsenligt om en ny "Fredagsfräckis" och på lördag får Ni som vanligt de bästa tipsen till såväl sportspel som V75 i "Firman Tipsar"...

Gör som så många andra - häng med Firman!
---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 8 april 2009 08:59



                   


Så har det då äntligen skett!

Familjen Rengbo har utökats med lille Otto som under onsdagsmorgonen, närmare bestämt klockan 08.24, fick se dagens ljus för första gången. Martin meddelar från sjukhuset i Ystad att allt har gått bra och att såväl mamma Anna som sonen Otto mår prima!

- Hon börjar kunna detta nu, sade Martin med glädje i rösten.

Därmed har systrarna Clara som Alva fått sin efterlängtade lillebror och jag misstänker att jag pratar för alla vänner då jag säger - GRATTIS!

---------
Firman 2/2 

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards