Firman Bloggar!

Alla inlägg under april 2009

Av Rengbo/Nilsson - 22 april 2009 08:45




HET - HETARE - FIRMAN!


Igår gjorde Andreas Göransson intåg på Firman Blogg och han kunde knappast valt ett bättre tillfälle. Det var nämligen dagen då Firman slog "ALL TIME HIGH" med sina 290 (!) unika besökare på en och samma dag.

Enligt statistiken finns det 35.687 gratisbloggar, dvs bloggar utan reklam, och med gårdagens siffra glider Firman upp på den hedrande "20-bästalistan" vilket vi givetvis är väldigt stolta över.

Vi utlovar fortsatt intressant läsning och hoppas givetvis att Ni alla hänger kvar!
---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 april 2009 20:52


Som ni läst så har jag fått äran att skriva några rader här på firman. Tanken är att jag i mellan åt ska ta upp bollen i händerna och snacka lite handboll. Eftersom jag spelar i IFK så kommer det bli en hel del skrivande om just detta lag, men ska även försöka få med lite tankar och information ang. Stavsten och resten av handbollsvärlden.


Observera att mycket av detta är mina egna funderingar och kan så klart diskuteras :)


IFK Trelleborg har minst sagt haft ett turbulent år, både på och utanför plan. För alla utanför laget så började säsongen med en förlust och en sparkad tränare, en start som skapade mycket diskussioner.


För oss i laget började säsongen med ett ganska ungt och hungrigt lag med en ny tränare som vi trodde stenhårt på. Försäsongen började också bra med hårda träningar, taggade spelare och bra sammanhållning. Men sen började matcherna och inget fungerade. Ofta tar det lite tid innan matchformen kommer efter en hård försäsong men seriestarten närmade sig och vi fick inte rätt på vårt spel. Två veckor innan seriestart åkte vi på träningsturnering i Tyskland för att slipa på det sista. Självförtroendet var kanske inte på topp när vi körde på båten till Sassnitz men det fanns ändå hopp att vi skulle få en ordentlig chans att spela ihop laget under 5 dagar.


Det som hände i Tyskland stannar där men 5 dagar senare var det ett splittrat lag med mycket irritationer som kom till Trelleborg. Jag personligen tyckte om Franzén (fd. tränare) som person men tror att ett tränarbyte i längden hade varit oundvikligt.


Nu 7 månader senare sitter vi som ett Allsvenskt lag med osäker framtid. Man har redan kunnat läsa att 4 spelare försvunnit och i Trelleborgs Allehanda idag står det att även vår tränare, Dragan lämnar laget. Något som det inte skrivits om är att 8 av de mest betalade spelarna i laget har fått sina kontrakt brutna och kommer troligtvis även de lämna klubben. Samtidigt jagar svenska och utländska klubbar våra 90-or som är vår tänkta stumme för framtiden. Vill dom stanna och spela allsvensk handboll?


Trots allt detta så är det ändå klubbens ungdomssektion som gör mig mest nervös. Vi har gått från en klubb med en stor och lovande ungdomssektion till en klubb med väldigt få ungdomar där fler och fler lämnar. En klubb med elit ambitioner anser jag ska ha en stark ungdomssektion för att fungera.


Jag tror och hoppas att IFK Trelleborg kommer tillbaka till eliten, men jag tror att något måste hända…….


------------------------------------------------------------------------------------------


Firman vill passa på att TACKA Andy för dessa rader och vi ser fram emot mer nyheter så fort något aktuellt händer inom framförallt söderslättshandbollen!
Tack Andy!


----------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 21 april 2009 10:15


Som Firman tidigare meddelat kommer vi att inleda en ny kategori här på bloggen och denna gång ska det bli med lite handbollsvinkel. Som säkert många redan läst i dagens Allehanda har IFK Trelleborg valt att säga upp kontraktet med sin tränare Dragan Brljevic. Mer om bland annat IFK Trelleborg kommer vår senaste i raden av gästbloggare Andreas Göransson att ta upp i sina kommande alster. Förhoppningen är att kunna publisera redan idag och vi rekommenerar att hålla F5-knappen under uppsikt!
----------

Firman  

Av Rengbo/Nilsson - 20 april 2009 20:25




Av utdelade stjärnorna att döma verkar lagledaren ha höga förväntningar på Firman. Och på tal om lagledaren. Irritationen är onekligen hög, återstår att se om man finner en lösning under veckan!
                                                    
                           
Som Ni säkert märkt följer vi den nyligen startade Mårtensson/Melander-bloggen på http://nyheter24.se/allsvenskan24/spelarbloggar/martensson-melander/ och liksom när det gäller Firman är inläggen av olika kvalité. Men trist nog kan man inte beskylla Melander för att han direkt överöser sina läsare med texter.



Av kommentarsfälten på TA:s hemsida att döma var Sigge Hansson snett ute gällande sina plusbetyg för IFK Trelleborgs spelare i lördags. Utan att ta till alltför stora ord hade vi verkligen väntat oss mer av hemvändaren Magnus Bönnemark och i våra ögon blev han minst sagt överglänst av ett annat nyförvärv, Ted Holmesjö. Men bäst av alla ansåg Firman vara duon Carl Wachtmeister och Fredrik Jönsson!


Men det är ju det som är charmen med det hela. Att man kan se en match på lite olika sätt. Och efter ett flertal år som skribent betvivlar åtminstone inte Firman på Sigge Hanssons kompetens!




Sydsvenskans ”Coach” drar snart igång igen. Jag hade tänkt nöja mig med EN anfallare, men tydligen finns inte spelarna från division fem att välja mellan…



                                       
Det har mestadels handlat om fotboll på Firmabloggen så här långt, men vi misstänker att våra trogna läsare även är intresserade av andra sporter, så brukar det ju vara. Som till exempel handboll där det för tillfället händer en hel del i spelarcirkusen. Vi hade därför tänkt inleda en ny kategori där Andreas Göransson (målvakt i IFK TRELLEBORG) ges fria händer att leverera senaste nytt på just handbollsfronten. Han har givetvis även möjligheten att blogga om vardagliga ting och en spännande fortsättning lär följa, håll utkik!


Barndop i all ära, söndagens behållning var utan
tvekan skånederbyt på Swedbank Stadion!!!!!!!


Det var "Firmafest" i lördags och givetvis var det mycket fotboll som kom upp för diskussion. Såväl ris som ros delades ut (i mängder!), men till vem ÄR och FÖRBLIR en hemlighet.


Rickard Nordström hoppades på 22 fulländade dagar av årets 365, men gick omedelbart på en mina då man föll mot Hässleholm med klara 3-0 i premiären. Det är med spänning Firman följer lagets fortsatta öden och räkna med att tränaren själv inom kort kommer att dyka upp med nya rader här på bloggen!


Gjorde ett besök på Möllers tivoli i lördags där säkerheten inte verkar gå i första hand. Strömmen gick när de flesta av Firmans barn var mitt i en karussell och även om det knappast utbröt någon panik sätter vi ett stort frågetecken för hur mycket man kan lite på dessa nöjesattraktioner uppsatta av halvtoppade (?) arbetare.


FC Trelleborg inledde årets seriespel genom en snygg trepoängare borta mot Balkan och denna seger ger säkert råg i ryggen inför det fortsatta seriespelet. Firman håller tränare Christian Lind högt och gissningsvis lär laget tillhöra toppen när det hela ska komma att summeras. 


...med tanke på allt jobb Mathias Jönsson lägger ner OCH HUR MYCKET HAN BETYDER FÖR KLUBBEN räknar Firman lugnt med ett fortsatt samarbete!


Min bloggkollega var inne på ämnet redan i gårdagens blogg.
Jag syftar på stolpträffen signerad Dennis Melander som mycket väl kunde ha avgjort skånederbyt. Med tanke på hur många gånger jag fått höra "kalmardödaren" efter snedträffen på Fredikskans vågar jag inte ens tänka på hur det blivit om inte stolpen stått ivägen i söndags. Men å andra sidan hade jag unnat honom denna "strut" och kunnat leva med detta tjat.
Men nära skjuter som bekant ingen hare...

Mitt tips blir att Djurgården gör Öis sällskap ner i division ett och
när ska det egentligen införas målkamera på de allsvenska arenorna?


"Hux flux". När papperstidningen dök upp fick även Fredrik Jönsson ett bra betyg, kan månne Firman ha påverkat?


KUNSKAP ÄR ALDRIG TUNG ATT BÄRA!

---------
Firman 2/2

Av Rengbo/Nilsson - 20 april 2009 17:21


Firmabloggen är hetare än någonsin och kanske kan det vara fotbollens intåg som hjälpt till. Oavsett vilket är det glädjande att vi dagligen med råge passerar 200 unika besökare och detta i sig gör att vi jobbar vidare mot nya intressanta texter. Nästa blogg är under bearbetning och senare under kvällen har vi för avsikt att publisera. Denna gång är det Nilsson som ska "fundera och konstatera" och då vet vi av erfarenhet att det brukar kunna hetta till lite extra. Håll ut!
---------
Firman

Av Rengbo/Nilsson - 19 april 2009 20:13


Firman fick idag förmånen att bevittna Skånederbyt på Swedbank stadion!



Man bör absolut låta bli att jämföra Arenan med tidigare Stadion...

Gräsmattan var OTROLIGT fin! Vädret perfekt! Platserna kanon!


Matchen rivstartade och innan klockan hunnit gå mer än 2-3 minuter hade Kristian Haynes gett TFF ledningen! Chockstart för Malmö och klacken!


Efter den starten blev det mycket MFF utan att de skapade några riktigt heta målchanser. Noring gjorde en svettig enhandsräddning under denna period, det var alllt!


Gästbloggaren och Firma kompisen Dennis Melander hade inte turen på sin sida när han med sin vänsterslägga träffade insidan av stolpen.
Kanske hade ett mål här avgjort matchen?
Skönt för oss att slippa höra Melanders (Kalmar dödarens) skryt på festerna men vi hade verkligen unnat honom ett mål mot MFF!


En för dagen olycklig Thylander schabblade och en påpasslig Daniel Larsson sprintade ifrån TFF försvaret och satte 1-1 precis innan paus! Stackars Thylle fick höra en mindre vacker ramsa av MFF support i andra...


Många med oss trodde nog att MFF skulle stärkas enormt av målet och avgöra matchen i andra halvlek! Men ICKE!


Andra halvlek blev inget vidare spelmässigt och oavgjort 1-1 kändes rättvist! Figueiredo fick visa upp sig ca 20 minuter och där har MFF ett sparkapital. Men Agon var osynlig, var han med?!
Precis som Daniel Andersson och Labbe...
MFF måste man kunna begära mer av. TFF ska vara nöjda med en poäng!


-------------------------------------------------------------------------------------------


                       


$$$ - går till MFFs vänsterkant med Daniel Larsson och Ricardinho!

$$ - anser vi att Peter Abelsson är värd! Helgjuten insats tillsammans med övriga försvarare i TFF!

$ - vill vi ge till målskytten och grovjobbaren Kristian Haynes!


 


"En spark i skrevet" - går denna dag till den så otroligt uppskrivna
Agon Mehmeti som inte visade prov på något av värde. Måhända kan han skylla på sin gipsade arm? Låt honom vara inhoppare säger Firman...


Publiksiffran hamnade över 20.000 vilket är imponerande!

Hittar alla dessa till Vångavallen i returen?


---------

Firman 1/2

Av Rengbo/Nilsson - 18 april 2009 20:43


Precis som utlovat kommer här en rapport från

såväl Östra Torp som IFK Trelleborgs senaste öden!

Liga06 höll stången i 45 minuter, men när väl nollan spräcktes rann det iväg. Hemmatränaren Oskar Conradsen utnämnde hemmalagets målvakt Henrik Hallström till sin bäste spelare, men det säger mer om hans utespelare än om "vanten" i målet.

Firman tillbaka på Vångavallen...
Av ett flertal tänkbara matcher valde Firman att denna lördagseftermiddag besöka vår före detta hemmaarena Vångavallen där IFK Trelleborg tog emot Markaryd. Matchen slutade rättvist 1-1 där fjolårets division tvålag Markaryd kom att kvittera med endast fem minuter kvar att spela.

När det gäller "di randige" kan man prata om ömsom vin - ömsom vatten. Framåt såg det oförskämt bra ut, men bakåt fanns det en hel del övrigt att önska. Markaryd bjöds på ett flertal fina lägen efter det att mittbackslåset bjudit öppen gata, ett problem som säkert Jimmi Olsson lär gnugga extra under den kommande veckan. Hur som helst vill vi ge tummen upp för ett Markaryd som kom till Trelleborg för att ta tre poäng och detta i sin tur ledde till en välspelad och småtrevlig publikmatch.

Inga grisar här inte!
Sigge Hansson delar ut grisar. Sydsvenskan stjärnor. Kvällsposten getingar och Giis fläskfilé och bruna bönor. När Firman under året besöker en fotbollsmatch har vi för avsikt att dela ut tre, två respektive ett $ (dollartecken) samt en spark i skrevet!

                                           
$$$ - i dagens IFK-match går utan tvekan till den inhyrde TFF-målvakten Carl Wachtmeister som gång efter annan räddade sitt lag från ett nederlag.

$$ - till näst bäste man på plan vilket Firman anser vara Fredrik Jönsson. En härlig lirare som inte alltid lyssnar på tränarens direktiv utan kör sitt eget "race" vilket inte minst uppskattas av publiken.

$ - till bortalagets anfallare Jim Andersson som ständigt hotade i djupled och som kommer att skörda stora framgångar i det fortsatta seriespelet.

                                            
"En spark i skrevet" - till IFK:s försvarsspel vilket bjöd på onödigt många bjudningar under större delan av matchen...

Om alla pusselbitar faller på plats kommer Firman imorgon att inta Swedbank Arena för att bevittna det heta skånederbyt mellan Malmö FF och
Trelleborgs FF. Räkna med nya dollartecken och en ny spark i skrevet!

Nu återgår vi till kaffe/konjak!

---------
Firman


Av Rengbo/Nilsson - 18 april 2009 12:18




Det har varit en intensiv förmiddag, men efter åtskilliga telefonsamtal tar jag mig tid att sätta ihop ett V75-förslag till dagens tävlingar på Åbyfältet.

1,2,3,4,6,7,8,9
4 Leonard East
1,2,3,6,8,9
4 Torvald Palema
1,2,3,4,5,6,8,9,10
6,11
6 Quarcio Du Chene
864 rader/432 kronor 

Vångavallen nästa...

---------
Firman 2/2

Presentation

Omröstning

Vad är din inställning till Anna Anka, positiv eller negativ?
 Positiv
 Negativ

Fråga mig

0 besvarade frågor

Firmans egna gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards